Ads Top

Υπόθεση Εύας Καϊλή | Αυτός είναι ο λόγος που η Καϊλή δε θα ζητήσει να βγει από την φυλακή


Κάπως έτσι βγάζουν όλα νόημα..

Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει η Εύα Καϊλή καθώς χθες το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε να παραταθεί για, τουλάχιστον, έναν μήνα ακόμα η προφυλάκισή της για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς QatarGate.






Η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων της να αφεθεί ελεύθερη η κ. Καϊλή με βραχιολάκι και ζήτησε τη συνέχιση της προφυλάκισής της στις φυλακές του Χάρεν. 

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, αυτό που εξέτασαν οι Βέλγοι δικαστές προκειμένου να λάβουν την απόφαση είναι αν η πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θεωρείται ύποπτη φυγής ή αν θεωρείται ύποπτη για αλλοίωση των στοιχείων της δικογραφίας. 

Επιπλέον, στο κάδρο των ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέταση μπαίνουν και νέα πρόσωπα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία δεν έχουν κληθεί ακόμα να καταθέσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό οι αρχές θεώρησαν πιθανότατα πιο ασφαλές η κυρία Καϊλή να παραμείνει στη φυλακή. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την παράταση της κράτησης της κυρίας Καϊλή και στη συνέχεια ο δικαστής έλαβε την τελική απόφαση.
Όπως μετέδωσε η η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

  • θεωρείται ύποπτη φυγής
  • εκτιμάται ότι μπορεί να καταστρέψει στοιχεία που αφορούν στην έρευνα και μπορούν να οδηγήσουν και σε περαιτέρω αποκαλύψεις
  • μπορεί να έρθει σε επαφή με υπόπτους αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι στην εν εξελίξει έρευνα

«Προς όφελος και προστασία της έρευνας καμία άλλη πληροφορία δεν θα δίνεται στο εξής και τα ΜΜΕ θα ενημερώνονται μέσω νέων δελτίων τύπου» προστίθεται ακόμα στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας. «Υπήρξε αναμονή οκτώ ωρών, διότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 10:30 το πρωί, οι δικηγόροι προχώρησαν σε δηλώσεις αργά το πρωί και στις δηλώσεις τους φαινόταν η ανησυχία για την εν λόγω απόφαση», ανέφερε ακόμα η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ. Η απολογία της Εύας Καϊλή χθες το πρωί ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου διήρκησε περίπου 1,5 ώρα. Στη φυλακή παραμένει επίσης ο σύντροφός της Φραντζέσκο Τζιόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής, Πιερ Αντόνιο Πατσιέρι.



Οι βελγικές αρχές όπως φαίνεται από την απόφασή τους δεν έλαβαν υπόψη πως η κόρη της Καϊλή και του Τζιόρτζι μένει χωρίς γονείς μετά την προφυλάκιση και των δύο καθώς η βελγική νομοθεσία δεν περιλαμβάνει μια τέτοια προϋπόθεση. Στις φυλακές Χάρεν ωστόσο υπάρχουν ειδικές υποδομές ώστε αν παραταθεί η κράτησή της να μπορεί να μπορεί να δεί την κόρη της ίσως και να μείνει εκεί.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.