Ads Top

Η πρώτη μεταγραφή «δώρο» Μαρινάκη σε Μεντιλίμπαρ!


Προπονητής και διοίκηση συμφώνησαν, ξεκινούν συζητήσεις! Ποιος είναι ο παίκτης που θέλουν άμεσα να υπογράψουν, το μεγάλο ποσό που απαιτείται και ποιον τον ανακάλυψε...

Θέμα με την παραμονή τού Αντρέ Όρτα έχει ανοίξει στον Ολυμπιακό τις τελευταίες ώρες, δεδομένου ότι οι Πειραιώτες είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του στην ομάδα. 




Κι εδώ αξίζει μια αναφορά και στον Χοσε Λουίς Μεντιλίμπαρ, καθώς μπορεί ο Όρτα (όπως και οι Τσικίνιο, Κάρμο) να ήταν επιλογές/εισηγήσεις τού Κάρλος Καρβαλιάλ, παρόλα αυτά ο Ισπανός προπονητής, ακομπλεξάριστα, στηρίζει πολλά πάνω τους.

Το ρόστερ τής Μπράγκα πάντα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για κάποιον που ψάχνει για ποδοσφαιριστές στην Πορτογαλία, ο Αντρέ στα 27 του χρόνια είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, και το συμβόλαιό του με την Μπράγκα λήγει το καλοκαίρι του 2027.



Η θέση του στο γήπεδο είναι περισσότερο 8άρι, αλλά προφανώς μπορει να δώσει λύσεις και στο 6 αλλά και στο 10. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν ήταν βασικός στο πορτογαλικό κλαμπ (παρόλα αυτά είχε καταγράψει 25 ματς, 2 γκολ και 2 ασίστ), κι αυτός ήταν ο λόγος που η ομάδα του αποφάσισε να τον παραχωρήσει με μορφή δανεισμού.

25+ εκατ. ευρώ για όλες τις οψιόν - Πιο εύκολη η περίπτωση του Όρτα - Πόσο μπορεί να "πέσει" η Μπράγκα;



Το market value του Όρτα στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ (είναι το υψηλότερο σημείο που έχει φτάσει) και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Μπράγκα έβαλε 4,5 εκατ. ευρώ ως οψιόν για την αγορά του το ερχόμενο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό. Κι εδώ αξίζει να πούμε ότι το ελληνικό κλαμπ έχει δώσει και 200.000 ευρώ ως loan fee μέχρι το καλοκαίρι.

Μπορεί να πέσει το ποσό από τα 4,5 εκατ. ευρώ, από τη στιγμή που δεν υπάρχει χώρος για τον Όρτα στην Μπράγκα; Γιατί στο Λιμάνι θέλουν να αρχίσουν από το σημειο μηδεν τις επαφές το ερχόμενο καλοκαίρι για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του, αν και οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της Μπράγκα τρίβουν τα χέρια τους ακριβώς γιατί περιμένουν τα 4,5 εκατ. ευρώ σε λίγο καιρό.

Η αλήθεια για τους Πορτογάλους, γενικά, είναι μια: Δεν χάνουν ποτέ λεφτά. Ποτέ. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι είχαν δώσει 2,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019 για να τον αποκτήσουν, σημαίνει ότι δεδομένα εκεί είναι το τελικό φρένο! Πιο κάτω δεν πρόκειται να πάνε, ακόμα κι αν μπουν σε διαδικασία για κάνουν παζάρια. Βέβαια από τα 4,5 μέχρι τα 2,5 υπάρχουν 2 εκατ. ευρώ διαφορά, δηλαδή σημαντικό ποσό. Ειδικά για παίκτη που είναι 27 ετών και, άρα, δεν έχει μεγάλη προοπτική για να πωληθεί σε 2-3 χρόνια με περισσότερα χρήματα.
 
Πηγές από την Πορτογαλία με τις οποίες επικοινώνησε το sportdog, σχολίασαν ότι η Μπάγκα μπορεί να πέσει λίγο, το πολύ μέχρι τα 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πάει πιο κάτω. Κι εκεί η μπάλα θα περάσει στα ποδια των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Η Μπράγκα, πάντως, δεν είναι ομάδα που πουλάει εύκολα - Χαρακτηριστικό είναι ότι παραχώρησε  20+ εκατ. ευρώ τον Κάρμο στην Πόρτο, ενώ τον Ρικάρντο Όρτα (αδερφό του Αντρέ), που είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, τον θέλει χρόνια η Μπενφίκα και δεν τον παραχωρεί.
Η περίπτωση του Όρτα, όμως, είναι πιο εύκολη από τις δύο άλλες. Γιατί οι Πειραιώτες πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τα 5 εκατ. ευρώ του Ποντένσε, αν και ο Ντάνιελ είναι 28 ετών, δεν έχει ενθουσιάσει κανέναν φέτος με τις εμφανίσεις του, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε 1,5 εκατ. loan fee για τον δανεισμό του από τη Γουλβς - Τυπικά, δηλαδή, μαζί με το συμβόλαιό του, το loan fee και την οψιόν το ποσό ξεφεύγει. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 16 εκατ. ευρώ που προβλέπει η οψιόν του Κάρμο, ο Ολυμπιακός θέλει 25+ εκατ. ευρώ για να κρατήσει και τους τρεις Πορτογάλους στο ρόστερ του...

"Για αυτό τον έφερε ο Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό - Δεν πουλάει εύκολα η Μπράγκα - 4,5 εκατ. ευρώ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, προκειμένου να μας βοηθήσει.

"Στην Μπράγκα δεν έπαιζε βασικός, δεν στηρίζεται σε αυτόν ο Ζόρζε. Με τον Καρβαλιάλ στην ομάδα έπαιζε πολύ, για αυτό είχε ζητήσει να τον φέρουν στον Ολυμπιακό", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε για το θέμα της απόκτησής του από τον Ολυμπιακό:

"Σε γενικές γραμμές η Μπράγκα δεν παραχωρεί εύκολα παίκτες. Ειδικά από τη στιγμή που το συμβόλαιό του είναι μέχρι το 2027. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα συζητήσουν διαπραγμάτευση της ρήτρας που είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ. Τον αδερφό του, τον Ρικάρντο, τον ζαχαρώνει η Μπενφίκα και δεν τον παραχωρούν. Και τον Κάρμο, που τον είχε πουλήσει στην Πόρτο, το είχε κάνει όταν η προσφορά έφτασε στα 20 εκατ. ευρω, αν και η Πόρτο σπάνια δίνει τέτοια ποσά σε ομάδες της Πορτογαλίας. Ξέρει να πουλάει η Μπράγκα".

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.