Ads Top

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι Παναθηναϊκού στο Champions League!


Πότε είναι η κλήρωση - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι για τον Παναθηναϊκό στον 2ο προκριματικό του Champions League..

Μετά την σχεδόν σίγουρη απώλεια του τίτλου, ο Παναθηναϊκός στρέφει το βλέμμα του στα πρωταθλήματα Βελγίου και Ουκρανίας από όπου κατά 99,9% θα προκύψει ο αντίπαλος στον 2ο προκριματικό του Champions League.




O Παναθηναϊκός σχεδόν σίγουρα έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή από την ΑΕΚ (μένει η μαθηματική εξασφάλιση) και πλέον το μόνο που έχει να κάνει είναι να κοιτάζει μπροστά. Και η επόμενη επίσημη αγωνιστική του υποχρέωση είναι δύο μεγάλα ραντεβού που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το ευρωπαϊκό του μέλλον για την επόμενη σεζόν.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι το τριφύλλι θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών (πρώτο παιχνίδι το διήμερο 25/26 Ιουλίου και ρεβάνς το διήμερο 1/2 Αυγούστου) και περιμένει την κλήρωση της 21ης Ιουνίου για να μάθει τον προσεχή του αντίπαλο. Μόνο που στην πραγματικότητα, αυτό δεν θα είναι κλήρωση, αλλά θα μοιάζει περισσότερο με ορισμό.

Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γκρουπ των ανίσχυρων (κατά 99,9% μαζί με τον δεύτερο της Ελβετίας), κάτι που σημαίνει ότι θα τεθεί αντιμέτωπος είτε με τον δευτεραθλητή Βελγίου είτε με τον δευτεραθλητή Ουκρανίας. Με άλλα λόγια, οι πράσινοι στρέφουν το βλέμμα τους στα δύο αυτά πρωταθλήματα και «λοκάρουν» 7 πολύ συγκεκριμένες ομάδες που μπορούν να βρεθούν στον διάβα του.

Μοναδική περίπτωση να χαλάσει αυτή η συνθήκη είναι να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα στην Ελβετία και η 5η Βασιλεία (έχει μπροστά της και ημιτελικούς Conference League) να καλύψει στις τελευταίες 4 αγωνιστικές διαφορά 6 βαθμών που την χωρίζει από την δεύτερη Σερβέτ και να προσπεράσει Λουγκάνο, Λουκέρνη, «κλέβοντας» την δεύτερη θέση. Προς το παρόν, αυτό μοιάζει ασύλληπτα δύσκολο να συμβεί, επομένως ας μείνουμε στο πιο πιθανό σενάριο.



Πριν αναλύσουμε τι γίνεται στα δύο αυτά πρωταθλήματα δύο μικρές υποσημειώσεις. Τις δύο τελευταίες φορές που ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε σε προκριματικά Champions League (2014 και 2015) είχε βρει απέναντι του εκπροσώπους από το Βέλγιο και δεν έχει καλές αναμνήσεις.

Το 2014 αποκλείστηκε από την Σταντάρ Λιέγης (0-0, 2-1) και ένα χρόνο αργότερα από την Μπριζ (2-1, 0-3), που του στέρησαν την ευκαιρία να διεκδικήσει πρόκριση στους ομίλους.

Το άλλο που χρήζει προσοχής είναι ότι αν στον δρόμο του Παναθηναϊκού προκύψει αντίπαλος από την Ουκρανία, τότε λόγω της εμπόλεμης κατάστασης δεν αποκλείεται το εκτός παιχνίδι να διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, όπως έγινε πέρσι με όλα τα παιχνίδια των ουκρανικών ομάδων.

Στο Βέλγιο λοιπόν, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι-οφ, ο τίτλος και το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League είναι ανοιχτά. Η Αντβέρπ έχει 42 βαθμούς, έναν περισσότερο από Γκενκ και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, την ώρα που η Μπριζ έμεινε στους 30 και έχασε κάθε ελπίδα για έξοδο στο Champions League.

H ομάδα της Αμβέρσας που έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο είχε τεθεί αντιμέτωπος του Ολυμπιακού πέρσι στους ομίλους του Europa League, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έφτασε φέτος μέχρι τους «8» του Europa League (αποκλείστηκε από την Μπάγερ Λεβερκούζεν), ενώ η Γκενκ πάει να κάνει ένα ανάλογο κόλπο με την ΑΕΚ, αφού πάει να πάρει το πρωτάθλημα, παρότι πέρσι είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Σε ότι αφορά την Ουκρανία, τα πράγματα φέτος είναι πιο αμφίρροπά από ποτέ και 5 στροφές πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός πολύ θα ήθελε να δει την Σαχτάρ να κατακτά το πρωτάθλημα και να βγαίνει από το κάδρο των υποψήφιων αντιπάλων του.

Μόνο που αυτό δεν θα είναι εύκολο. Η ομάδα του Ντόνετσκ έχει 60 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Ντνίπρο που όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και μπορεί να την πιάσει στην κορυφή. Από κοντά και η Ζόρια Λουχάνσκ (55), ενώ η Ντινάμο Κιέβου βρίσκεται στους 50 κάτι που σημαίνει ότι πάρα πολύ δύσκολα θα προλάβει ένα εισιτήριο Champions League.



Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το τέλος, η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα παίξει τόσο με την Ζόρια (28η αγωνιστική), όσο και με την Ντνίπρο (29η), κάτι που σημαίνει ότι εκεί θα κριθούν τα πάντα, σε ένα πρωτάθλημα που θα λήξει στις 3 Ιουνίου.

Αν τελείωναν σήμερα τα πρωταθλήματα, τότε ο Παναθηναϊκός θα καλούνταν να παίξει είτε με την Γκενκ είτε με την Ντνίπρο, με έπαθλο ένα εισιτήριο στον 3ο προκριματικό του Champions League και δεδομένα μία εξασφαλισμένη θέση σε ομίλους τουλάχιστον του Conference League.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.