Ads Top

Οι λόγοι που είναι κομβική η πρόκριση Ολυμπιακού επί της Μακάμπι Χάιφα!


Πόσα εκατομμύρια μπορεί να εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός αν προκριθεί επί της Μακάμπι - Αναλυτικά τα ποσά που κερδίζει ο Ολυμπιακός σε κάθε γύρο

Ο δρόμος προς τους ομίλους του Champions League δεν είναι εύκολος, αλλά για τον Ολυμπιακό είναι πολύ κομβικό για όλη τη σεζόν το παιχνίδι με τη Μακάμπι.




Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι η επιστροφή του στους ομίλους του Champions League. Και αυτό θέλει να το πετύχει για πολλούς λόγους. Φυσικά είναι θέμα πρεστίζ για το κλαμπ να παίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην οποία έχει πολλές συμμετοχές.

Από την άλλη είναι και οικονομικό θέμα και είναι πολύ σημαντικό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας εάν προκριθούν στους ομίλους θα βάλουν ένα πολύ μεγάλο ποσό στο ταμείο τους, το οποίο θα ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ. Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τα πλέι οφ της διοργάνωσης και όχι να πάθουν τη ζημιά που έπαθαν πέρυσι από τη Λουντογκόρετς. Γι' αυτό και ο αγώνας της Τετάρτης με τη Μακάμπι Χάιφα είναι κάτι παραπάνω από κομβικός για τον Ολυμπιακό.



Εάν περάσουν τους Ισραηλινούς στον γ' προκριματικό γύρο ο επόμενος αντίπαλος είναι ο Απόλλων Λεμεσού, με τον Ολυμπιακό να είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Τι σημαίνει, όμως, για τους Πειραιώτες πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League; Από τη στιγμή που θα λάβουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία θα βάλουν στο ταμείο τους περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Εάν αποκλειστούν θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους ομίλους του Europa League και σε περίπτωση που τα καταφέρουν, θα βάλουν στο ταμείο τους κάτι παραπάνω από 14 εκατ. ευρώ. Γι' αυτό για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα πλέι οφ του Europa League, διότι το συνολικό ποσό που θα εισπράξει θα είναι αρκετά σημαντικό και ας έχει μείνει εκτός από το Champions League.



Επίσης σε κάθε προκριματικό γύρο που παίζει ο Ολυμπιακός εισπράττει 100.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, ο μεγάλος στόχος για τους πρωταθλητές παραμένει η είσοδος στους ομίλους του Champions League, αλλά το ματς με τη Μακάμπι Χάιφα είναι κομβικής σημασίας.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.