Ads Top

Το νέο… διαμάντι από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού!


Οι μικροί που «ξεχώρισε» ο Μαρτίνς - Βρήκε «νέο Φορτούνη» ο Ολυμπιακός - Ποια είναι τα επόμενα... λαβράκια στην Ακαδημία μετά τους Σουρλή-Καλογερόπουλο!
Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποδείξει ότι είναι ένας αρκετά δίκαιος προπονητής, ο οποίος δεν διστάζει να δίνει ευκαιρίες σε παίκτες που το αξίζουν πραγματικά, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Μεταξύ άλλων, ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό έχουν κάνει μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος οι Κωνσταντίνος Τζολάκης και Βασίλης Σουρλής. Ο πρώτος είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά στα 17 έτη και 10 μήνες στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Σουρλής είχε κάνει ντεμπούτο στα 18 του και 3 μήνες. Για τον τελευταίο μάλιστα, μετά και τη συμμετοχή του στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, γίνεται και μεγάλος… ντόρος ενόψει της συνέχειας.

Είναι γιος του Αιγαλεώτη παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Σουρλή, από πιτσιρίκος είναι στον Ρέντη και το 2019 έκανε το όνειρό του όταν έλαβε μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς σε ηλικία 17 ετών. Είναι ένα ψηλό παιδί με ύψος 1.83 μ. και πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίζεται κατά βάση ως οκτάρι, αν και η θέση που του ταιριάζει περισσότερο σύμφωνα με τον πατέρα του είναι αυτή του επιτελικού οργανωτή. Παράλληλα μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις με επιτυχία, όπως αυτή στο δεξί «φτερό» της επίθεσης. Tο όνομα του ήδη έχει μπει σε αρκετά μπλοκάκια ομάδων του εξωτερικού, χάρη και στις συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών γερμανικών συλλόγων, αλλά και της Μπενφίκα.

Από εκεί και πέρα  στο κύπελλο τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα και... ανοικτά, μιας και έχει δώσει χρόνο, πέρα από τους δύο προαναφερθέντες σε άλλους 8 Έλληνες κάτω των 20. Παίρνοντας τα πράγματα... χρονικά το ματς στο οποίο είχαν κάνει οι περισσότεροι το ντεμπούτο τους. Αυτό ήταν το ματς με τον Άρη Αβάτου, όπου είχαν παίξει οι Μαρτίνης, Νεοφυτίδης, Μαρίνος, Ξενιτίδης και Πέιος. Από εκεί και πέρα στα 18 τους έχουν παίξει στο κύπελλο και οι Τσέλιος, Βοϊλης και Λιάτσος.
 
Ο μικρότερος εξ αυτών ήταν ο Χρήστος Λιάτσος, στα 16 του και 4 μήνες, ο οποίος είναι ένα τεράστιο πρότζεκτ για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού. Aγωνίζεται στο χώρο του κέντρου, κυρίως ως «10άρι» και στο παιχνίδι του οι Ερυθρόλευκοι διακρίνουν στοιχεία Φορτούνη. Ο Τσέλιος θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που υπάρχουν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και ένα παιδί που μπορεί να έχει τρομερή εξέλιξη στο μέλλον.

Αφήσαμε για το τέλος το πιο... hot όνομα των τελευταίων ημερών, τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο. Σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών, ο φέρελπις στόπερ έγινε ο 6ος νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, μπαίνοντας ως αλλαγή στη χθεσινή (5/5) αναμέτρηση με τον Άρη. Ο Καλογερόπουλος βρίσκεται πίσω στη σχετική λίστα από τους Κυριάκο Παπαδόπουλο (15 ετών, 9 μηνών), Νέρι Καστίγιο (16 ετών, 3 μηνών), Χρήστο Λιάτσο (16 ετών, 4 μηνών), Κώστα Αρζένη (16 ετών, 7 μηνών) και Ανδρέα Βασιλόγιαννη (16 ετών, 8 μηνών).
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.