Ads Top

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 83-76


Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σκληράδα στην άμυνά του, είχε χαρακτήρα στο τέλος και έσπασε το αρνητικό σερί των 4 αγώνων, αφού επικράτησε 83-76 της Μπάγερν.
Και θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη η αμυντική επίδοση των «πράσινων» αν απέφευγαν κάποια λάθη στην 3η περίοδο.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε ένα μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ να διαχειριστεί. Και θα πρέπει να πούμε ότι τα κατάφερε ν’ ανταπεξέλθει καθώς ανεξάρτητα από τα λάθη ή τα χαμένα ριμπάουντ, έκανε μεγάλο βήμα προκειμένου να βρει την… ταυτότητά του. Να παίξει άμυνα δηλαδή. Να κυνηγήσει κάθε φάση, να διεκδικήσει κάθε κατοχή, να βγάλει ενέργεια.

Πρώτος σκόρερ ο Νεμάνια Νέντοβιτς (17 πόντοι αλλά και 6 ασίστ). Πολύ μεγάλη δουλειά έκανε ο Σαντ Ρος  (14 πόντοι- 6 ριμπάουντ- 5 ασίστ και 4 κλεψίματα) που ήταν το άλφα και το ωμέγα στην άμυνα. Από 12 πόντους Παπαγιάννης και Παπαπέτρου, θετικός ο Μπεντίλ.

Ο Παναθηναϊκός (με Καλαϊτζάκη και Μπεντίλ στην πρώτη πεντάδα) είχε από την αρχή προσανατολισμό να παίξει σκληρά στην άμυνα. Και παρότι δεν ήταν εύστοχοι οι «πράσινοι» (1/6 τρίποντα) η άμυνα τους κράτησε όπως και τα ριμπάουντ όπου κυριάρχησαν. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός με σερί 13-0 μετέτρεψε το 5-10 σε 18-10.  Και φαινόταν ότι έχει ξαναβρεί το δρόμο προς τη λογική βάζοντας στην ακρη την… αεράμυνα των τελευταίων αγώνων. Στο 11’ ο Παναθηναϊκός έπιασε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (23-13) με την πίεση που ασκούσε στην Μπάγερν να έχει αποτελέσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μπάγερν ευστόχησε σε δίποντο μετά από… 8’47’’ (μέχρι τότε είχε τρεις βολές με τον Μπάλντγουϊν) μειώνοντας σε 26-15 στο 12’.
Η Μπάγερν έβγαλε αντίδραση και με τον Λούτσιτς να πετυχαίνει πέντε γρήγορους πόντους, μείωσε σε 35-27 στο 17’. Οι Γερμανοί προσαρμόστηκαν, βρήκαν και βοήθειες από τον Γουέιντ Μπάλντγουϊν και μείωσαν σε 40-35, ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου.  Το καλό για τους «πράσινους» ήταν ότι είχαν βελτιωθεί πάρα πολύ στο περιφερειακό σουτ (από 1/6 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν 4/5).

Με το σκορ 44-35 στο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε πλουραλισμό στην επίθεση (με πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Παπαγιάννη) και είχε κάνει πολύ καλή δουλειά. Οι 11 πόντοι στον αιφνιδιασμό, οι 15 από λάθη αντιπάλου μαζί με τα 5 κλεψίματα και τα 11 λάθη της Μπάγερν, έδειχναν πολλά. Όπως και η αναλογία ασίστ/λαθών (12/6) με τους Νέντοβιτς και Σαντ Ρος να έχουν από 4 ασίστ…
Στο 24’ κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ, η Μπάγερν μείωσε σε 48-42 πριν ο Μπεντίλ με τρίποντο, δώσει πάλι αέρα 9 πόντων στους «πράσινους». Ο ρυθμός είχε πέσει στην 3η περίοδο όπου η ελληνική ομάδα άρχισε να έχει θέμα με τα ριμπάουντ, έχοντας χάσει αρκετά στη ρακέτα της.

Τα 7 επιθετικά ριμπάουντ των Γερμανών στα πρώτα 8 λεπτά της 3ης περιόδου τα λένε όλα. Άρχισαν δε να «χτυπούν» κοντά στο καλάθι με τον Ρέινολντς και σταδιακά άρχισαν να κατεβάζουν τη διαφορά. Πλησίασαν για πρώτη φορά σε 56-52 ενώ απέμεναν 1΄23’’ για το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 60-54 στο 30’ αλλά το στατιστικό της 3ης περιόδου που ξεχώρισε είναι… ανατριχιαστικό: Μπάγερν 15 ριμπάουντ (8 αμυντικά και 7 επιθετικά), Παναθηναϊκός 3 ριμπάουντ (2-1 αντίστοιχα)

Οι Γερμανοί άρχισαν να γίνονται απειλητικοί όταν μείωσαν σε 62-59 στις αρχές της τελευταίας περιόδου αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε τις λύσεις για να κρατήσει (69-63 στο 35’).
Η Μπάγερν μείωσε σε 72-70 με 3’30’’ για το τέλος αλλά ο Νεμάνια Νέντοβιτς απάντησε με τρίποντο (75-70). Το μεγάλο σουτ του Σέρβου ήρθε στο σημείο που το χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός καθώς ο Σέρβος το πήρε πάνω του. Με ένα ακόμα (λίγο τρελό) καλάθι έδωσε αέρα (77-70) στους «πράσινους» ενώ απέμεναν 2’02’’ για τη λήξη. Πλέον όλα είχαν αλλάξει… Ο Παναθηναϊκός με τον Παπαπέτρου να σκοράρει στο 79-70 έφτασε στη νίκη ουσιαστικά, καθώς τίποτα δε μπορούσε να αλλάξει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Μακ 5, Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης 2, Παπαπέτρου 12, Καλαϊτζάκης 4, Νέντοβιτς 17, Γουάιτ 5, Μήτογλου 3, Μπεντίλ 9, Σαντ Ρος 14

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Τρινκιέρι): Γουάιλερ- Μπαμπ 9, Μπάλντγουϊν 12, Ρέινολντς 12, Τόμας, Λούτσιτς 20, Φλακαντόρι, Αμάιζε, Ζίπσερ 11, Σίσκο 9, Ραντόσεβιτς 3
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.