Ads Top

«Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ, τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνέχισε παρά πέρα» (vid)


Ήταν 4/10/1999, όταν ο χρόνος σταμάτησε για έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ, που έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κατά την επιστροφή τους από την Αθήνα μετά την ανατροπή του πούλμαν που τους μετέφερε.

Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων
Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων
Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων
Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων
Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων
Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων

Τα έξι παιδιά, μαζί με εκατοντάδες άλλους φίλους του ΠΑΟΚ, είχαν πάει στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό στις 3 Οκτωβρίου. Υποστήριξαν την ομάδα τους, πανηγύρισαν το γκολ ισοφάρισης του Νάγκμπε στο 78’ (1-1) και ήταν έτοιμοι με χαμόγελο να επιστρέψουν στην καθημερινότητα και την βάση τους. Όμως η αλλαγή οδηγού (ο 19χρονος γιος του ιδιοκτήτη ανέλαβε να ξεκουράσει τον πατέρα του) και μια αδέξια προσπέραση μόλις δύο χιλιόμετρα από τα διόδια των Τεμπών έστειλε το διώροφο πούλμαν του συνδέσμου Κορδελιού στο κενό μαζί με τους 77 επιβαίνοντές του.

Οι 71 επέζησαν, αλλά ο χρόνος σταμάτησε για πάντα γι’ αυτά τα έξι παιδιά, όπως και για τον 68χρονο οδηγό του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκε το μοιραίο πούλμαν πριν καταλήξει σε χαντάκι. Από εκείνη την ημέρα τίποτα πια δεν είναι ίδιο, όμως οι άνθρωποι ζουν για πάντα όταν βρίσκονται στις μνήμες εκείνων που έμειναν πίσω. Και όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν άφησε και δεν πρόκειται να αφήσει να ξεχαστούν. Κάθε χρόνο είναι όλοι εκεί τιμώντας τη μνήμη τους, όπως και στο γήπεδο όταν ακούγεται το ανατριχιαστικό «αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Έτσι θα είναι και φέτος, σε ένα ακόμη μουντό πρωινό Οκτώβρη στα Τέμπη…


Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.