Ads Top

«Διώξτε τον Σφιντέρσκι!»


Τα δύο μεγάλα «εγκλήματα» του Όλαφ Ρέμπε που κατέστρεψαν τον ΠΑΟΚ. 
Ο Ρέμπε έφταιγε για τον αποκλεισμό! Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε και να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας.
Ούτε ο Γιαννούλης έφταιγε, ούτε ο Φερέιρα έφταιγε, ούτε ο Σφιντέρσκι έφταιγε, ούτε οι δύο Ζίφκοβιτς φταίγανε. Κι αν φταίγανε, λίγο θα ήτανε, γιατί το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης ανήκει στον Αθλητικό Διευθυντή του ΠΑOΚ…

Και πάμε να το εξηγήσω, να μη με λέτε εμπαθή με τον άνθρωπο. Ποια ήταν τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα στον σημερινό ΠΑOΚ; Πρώτον ότι δεν είχε σέντερ φορ και δεύτερον ότι δεν είχε δεξί μπακ. Και τελεία.

Σέντερ φορ δεν είχε γιατί βιάστηκε ο Ρέμπε να πουλήσει τον Άκπομ, που μπορεί να μη βάζει και τόσο εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά θα πιέσει και θα βαρέσει ως άλλος κομάντο των βρετανικών δυνάμεων. Και θα βγάλει και ασίστ, διότι μπάλα ξέρει απλώς δεν είναι κίλερ.

Αυτόν τον παίχτη λοιπόν που σε έχει βγάλει ασπροπρόσωπο με την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα, πας και τον πουλάς αμέσως μετά. Και δεν λέω, μπορεί ο Τσόλακ να αποδειχθεί δέκα φορές καλύτερος, μπορεί να βγει λίρα εκατό. Πότε όμως;

Κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα έχει μάθει τους συμπαίκτες του και θα έχουν μάθει οι συμπαίκτες του αυτόν. Τώρα αμέσως δεν γίνεται, εκτός πια κι αν είσαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά δεν νομίζω ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θ’ αφήσει τον εσπρέσο για την μπουγάτσα…

Όσο για το δεξί μπακ, εκεί πια να δεις τρύπα! Μια χαρά παλικάρι είναι ο Κρέσπο, δυναμικό και ζόρικο σέντερ μπακ που θα τον ήθελαν ουκ ολίγες ευρωπαϊκές ομάδες. Αλλά δεξί μπακ δεν είναι!

Όσες φορές βγήκε μπροστά δεν ήξερε τι να την κάνει την μπάλα και ήταν τέτοιο το άγχος του που όταν βρέθηκε φάτσα κάρτα με τον Σαφόνωφ έστειλε την κεφαλιά του στην αγκαλιά του Ρώσου γκολκίπερ.

Ναι, θα μου πείτε, αλλά ήταν πολύτιμος στα μετόπισθεν. Προφανώς και θα συμφωνήσω με την ανωτέρω παρατήρηση και θα ήμουν χαζός να μην συμφωνήσω μιας και όταν αποσύρθηκε ο Κρέσπο κατάπιε δυο γολ σαν Λεξοτανίλ ο ΠΑΟΚ.

Κι εδώ μπορεί να βγει κάποια στιγμή ο Ουαγκέ, αλλά σήμερα θύμιζε Ορέστη Μακρή στις καλύτερες στιγμές στον ελληνικό σινεμά. Μιλάμε για μπεκροκανάτα ολκής, αλλού πάταγε κι αλλού βρισκόταν το δόλιο το παλικάρι…

Κι έτσι έμεινε ο αδιανόητα συγκινητικός Ελ Καντουρί, που προσπάθησε να κουβαλήσει σχεδόν μόνος του τον Δικέφαλο. Ως και γκολ έβαλε, τι στο διάολο να κάνει πια, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, άμα κρατούσε άλλα δέκα λεπτά το ματς θα είχε μείνει στον τόπο!

Δίχως βοήθεια για μια ακόμη φορά από τον Σβαμπ, ο οποίος ήταν προφανές ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του ματς.

Όσο για την υπόλοιπη ενδεκάδα του ΠΑOΚ, προσπάθησε το παραδέχομαι (ιδίως αυτός ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς κοντέψανε να του βγούνε τ’ άντερα απ’ το στόμα…), αλλά δεν έφθανε.

Και δεν έφθανε λόγω Ρέμπε! Το οποίον θα έρθουν κάποιοι να πούνε ότι πήρε εντολές ο τύπος, δεν τα έκανε μόνος του όσα έκανε. Μπορεί να είναι κι έτσι. Αυτό, ωστόσο, δεν τον απαλλάσσει των ευθυνών του, γιατί δική του δουλειά ήταν να έχει την ομάδα πάνοπλη, μπας και μπορέσει ο Φερέιρα να τη δουλέψει.

Δεν τα κατάφερε και σήμερα ο ΠΑOΚ έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Συγγνώμη, αλλά αν αυτό δεν είναι αμαρτία, τότε αμαρτία δεν έχω δει στη ζωή μου όλη…

Υ.Γ.: Ας παραδεχθεί επιτέλους ο Δικέφαλος ότι ο Σφιντέρσκι δεν κάνει για υψηλό επίπεδο κι ας τον ξαποστείλει τάχιστα. Ένα εκατομμύριο κόστισε στο κάτω κάτω της γραφής, δεν κόστισε τριάμιση όπως ο λουκουμάς ο Εσίτι!
Χρήστος Ξανθάκης, sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.