Ads Top

Σαλπιγγίδης: «Αυτή είναι η λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Ο ΠΑΟΚ με Σαββίδη θα...»


Ατάκες που θα συζητηθούν για όλους και για όλα από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη!
Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και διεθνής με την Εθνικής Ελλάδας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, και μίλησε την καθημερινότητά του στην περίοδο του κορωνοϊού, τις σκέψεις του κόσμου και πως βλέπει την εποχή μετά την πανδημία, το πως το ζουν οι ποδοσφαιριστές, τις συγκρίσεις μεταξύ γιατρών και αθλητών αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ και πόσο μπορούν να βοηθηθούν από αυτή την κατάσταση.

Δείτε ακόμη: Πάρε λεφτά πίσω από τις online αγορές σου! ΜΑΘΕ ΠΩΣ!
Αρχικά, ανέφερε:

«Είναι κάτι διαφορετικό με όσα περνούσα εγώ και ο υπόλοιπος κόσμος, αυτή τη στιγμή όλοι περιορίζονται μέσα στο σπίτι. Τα τελευταία χρόνια ζω τα παιδιά μου σε καθημερινή βάση, με τον κορωνοϊό είμαστε 24 ώρες το 24ωρο όλοι μαζί, έχει και αυτό τις ιδιαιτερότητές του, είναι δύσκολη περίοδος για όλους και θα πρέπει να παίρνουμε θάρρος και να προχωράμε».

Για το αν θα αλλάξει ο κόσμος μετά την πανδημία: «Δεν θα είναι τίποτα όπως πριν μετά τον κορωνοϊό. Καλό θα είναι να κρατήσουμε τα περισσότερα θετικά  από αυτά που είχαμε στη νέα τάξη πραγμάτων. Δεν θα συμβεί, βέβαια, στο 100%. Ο κόσμος μετά από όλα από έχουν συμβεί θα επηρεαστεί. Το θετικό είναι πως πρέπει να μάθουμε να σεβαστούμε τον πλανήτη. Λίγο ο φόβος, λίγο η νέα κατάσταση θα μας κάνουν περισσότερο ανθρώπους. Θα αρχίσουμε να λειτουργούμε κάπως διαφορετικά, όπως να πηγαίνουμε με τα πόδια στο σούπερ μάρκετ, να μην επιδιώκουμε να πάρουμε την θέση του άλλου».

Για το πως το αν είναι δύσκολη περίοδος ειδικά για τους ποδοσφαιριστές που έχουν μάθει να προπονούνται συνεχώς: «Είναι δύσκολο, αισθάνομαι τυχερός που δεν είμαι τώρα ποδοσφαιριστής. Το ποδόσφαιρο είναι το οξυγόνο για τους ποδοσφαιριστές, αλλά θα πρέπει να μάθουν να περιοριστούν. Θα πρέπει να κάνουν υπομονή και όλοι θα επιστρέψουν σιγά σιγά».

Για την δήλωση Ισπανίδας βιοχημικού ότι ο κόσμος θα έπρεπε να... ζητήσει την λύση του κορωνοϊού απ΄τον Μέσι και τον Ρονάλντο που έχουν απίστευτες αμοιβές: «Θα το χαρακτήριζα κόμπλεξ αυτό που ειπώθηκε. Πρέπει να έχουμε ψηλά τους γιατρούς αλλά δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης. Οι γιατροί έχουν περάσει χιλιάδες ώρες διαβάσματος και θέτουν και την ζωή τους σε κίνδυνο. Οι ποδοσφαιριστές είναι κάτι διαφορετικό, διασκεδάζουν τον κόσμο, έχουν ταλέντο, δίνουν το παράδειγμα στον κόσμο που τους λατρεύει. Τέτοιοι σχολιασμοί που μπορούν να διχάσουν, θα πρέπει να τους προσπεράσουμε. Χωρίς τους γιατρούς δεν θα μπορούσαμε να πάμε πουθενά, ανέβασαν το προσδόκιμο ζωής κατά πολύ. Όμως δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης δύο διαφορετικών επαγγελμάτων. Ο επαγγελματικός αθλητισμός και οι αθλητές, δίνουν δουλειά σε εκατομμύρια ανθρώπους που αυτή την περίοδο έχουν πρόβλημα που δεν γίνονται οι αθλητικές δραστηριότητες».

Για το αν η αλλαγή οικονομικών δεδομένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον κορωνοϊό, ίσως αποτελέσει ευκαιρία επανεκκίνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να αναδείξει πάλι παίκτες από τα σπλάχνα του: «Είναι μόνοδρομος, ο ΠΑΟΚ λογικά δεν θα έχει πρόβλημα γιατί έχει ιδιοκτήτη έναν άνθρωπο που μπορεί να επενδύσει εκ νέου, έχει την οικονομική δυνατότητα. Για τις ακαδημίες και τους παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να υπάρχει πλάνο και σωστός προγραμματισμός,, στην Ελλάδα υπάρχει άφθονο ταλέντο απλά κάποιες ομάδες δεν το αξιοποιούν όσα θα έπρεπε. Ο προπονητής μπορεί να κρίνει μόνο αν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει. Μακάρι να το δούμε στην Ελλάδα, γιατί και ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που ρίχνει χρήματα στις αναπτυξιακές ηλικίες και μαζί με τον πρωταθλητισμό να μπορεί να έχει νεαρούς που μπορούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην πορεία της ομάδας».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.