Ads Top

14 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα!


14 νέα κρούσματα στη χώρα μας, στους 45 ο συνολικός αριθμός - 11 νέα περιστατικά από το γκρουπ που ταξίδεψε στο Ισραήλ καθώς και 3 επαφές τους.
Παρατείνονται τα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Υπενθυμίζεται ότι χθες, είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκαν θετικά στον ιό, 21 από τα 24 άτομα που ελέγχθηκαν και ήταν στο ταξιδιωτικό γκρουπ που επέστρεψε από το Ισραήλ και στο οποίο βρισκόταν επίσης ο 66χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται.



Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και η σύζυγος του.

Εκτός από τον 66χρονο, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται σοβαρή, άλλοι δύο ασθενείς έχουν εμφανίσει πνευμονία ενώ οι υπόλοιποι έξι που νοσηλεύονται έχουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος λοιμωξιολόγος, διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (06/03) στον Open για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού.

«Έχουμε ανοίξει δύο πτέρυγες στο νοσοκομείο κι έχουμε εξασφαλήσει γύρω στις 40 κλίνες», δήλωσε.

«Από τα 21 άτομα νοσηλεύουμε 10 και είμαστε σε επαφή με τους υπόλοιπους 11. Ο 66χρονος είναι πιο σοβαρά γιατί έχει αναπνευστική ανεπάρκεια, δύο είναι λιγότερο σοβαρά κι έχουν σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και τα υπόλοιπα είναι σε καλή κατάσταση», διευκρίνησε.

«Περιμένουμε την ιχνηλάτηση και άλλων περιστατικών από την ίδια περιοχή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.