Ads Top

Σεξ και ποδόσφαιρο - Γιατί αρέσουν στις γυναίκες οι άνδρες που βλέπουν μπάλα


Σούπερ Λίγκα, Κύπελλο Ελλάδας, Premier League, La Liga, Serie A, Champion League, Europa League Μουντιάλ....μερικές μόνο από τις λέξεις που στο άκουσμά τους μπορεί να προκληθεί πόλεμος σε ένα ζευγάρι.

Το ποδόσφαιρο ως ρόλος αποσταθεροποίησης των σχέσεων αποτελεί αγαπημένο θέμα στις γυναικείες συζητήσεις εδώ και πολλές δεκαετίες. Ειδικά από τον καιρό που έχει αρχίσει να εισβάλει μέσω του τηλεοπτικού δέκτη σε ολοένα και περισσότερα σπίτια σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι γυναίκες είδαν αυτό το νέο «εισβολέα» να απειλεί τον ποιοτικό χρόνο που περνούν με τα ταίρια τους, την ίδια στιγμή που οι άντρες άρχισαν να βλέπουν το ποδόσφαιρο ως κάτι παραπάνω από απλή παρακολούθηση μιας οθόνης. Είναι για αυτούς ένα κοινωνικό γεγονός το οποίο τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες συνθήκες στο μυαλό των γυναικών. Αν σκεφτείτε πως πλέον έξι από τις επτά ημέρες της εβδομάδας (με την εξαίρεση της Δευτέρας) υπάρχουν ποδοσφαιρικά ματς, ενώ τα καλοκαίρια γεμίζουν από διοργανώσεις σαν το Μουντιάλ, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καταλαβαίνει κανείς πόσο έρεισμα έχουν οι γυναίκες της εποχής μας να γκρινιάζουν για το λιγότερο χρόνο που αφιερώνουν οι άνδρες σε εκείνες και στη σχέση τους γενικότερα. Υπάρχει όμως και ένα παράδοξο που ακόμα μελετάται: Παρόλη τη γκρίνια για το λιγότερο χρόνο που απολαμβάνουν, οι γυναίκες φαίνεται πως προτιμούν τους άνδρες που έχουν ενασχόληση και παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Παράξενο; Όχι όσο νομίζουμε όλοι!

Ακόμα και ιστοσελίδες πορνό έχουν συχνά εστιάσει σε αυτό το θέμα. Είναι πολύ κοινό σε ταινίες σεξ το «σενάριο» να προβλέπει πως μια γυναίκα διακόπτει το φίλο της την ώρα που αυτός βλέπει ποδόσφαιρο. Ή τουλάχιστον να προσπαθεί να του αποσπάσει την προσοχή ενώ είναι μαζεμένος με φίλους του μπροστά στην TV. Το σενάριο δεν είναι τυχαία επιλεγμένο και έχει εμπνευστεί κατευθείαν από την πραγματική ζωή. Ως επί τω πλείστων βέβαια. Το λέμε αυτό επειδή για τη γυναίκα, που καταβάθος γουστάρει τους άντρες που παθιάζονται και δεν είναι μονότονοι, είναι σχεδόν σαν challenge το να καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή του αρσενικού και να το κάνει να παρατήσει τη μπάλα για πάρτη της. Αν ψάξετε σε μεγάλες σελίδες πορνό στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα το theporndude.com, θα παρατηρήσετε πόσα βίντεο έχει η υποκατηγορία Football ή Football Fans. Ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και σελίδες των οποίων το περιεχόμενο είναι απολύτως αφιερωμένο σε παραγωγές που έχουν να κάνουν με το σεξ μεταξύ οπαδού ή οπαδών και των συντρόφων τους. Και μάλιστα εν ώρα αγώνα!

Τι δείχνει η παρακολούθηση ποδοσφαίρου για έναν άνδρα; 

Πολλές γυναίκες πιστεύουν απλά πως το να βλέπει κάποιος μπάλα είναι χάσιμο χρόνου. Μια μάταιη διαδικασία που αποβλακώνει και καμιά φορά εξαγριώνει το αρσενικό. Και όμως, όλα πηγάζουν από την αρχέγονη τάση του άνδρα να είναι μέλος κάποιας ομάδα που επικρατεί. Δεν είναι λίγες οι επιστημονικές μελέτες που έχουν αποδείξει πως η φυσική επικράτηση απέναντι σε άλλα αρσενικά είναι για το σύγχρονο άνδρα το πιο ισχυρό διεγερτικό. Για αυτόν η νίκη σε έναν αγώνα απέναντι σε άλλους είναι δείγμα δύναμης και κυριαρχίας. Τόσο όταν συμμετέχει ο ίδιος στον αγώνα αλλά και όταν παρακολουθεί και υποστηρίζει κάποια από τις ομάδες αυτές. Και όπως έχουν δείξει έρευνες γύρω από την αντρική συμπεριφορά, το ποδόσφαιρο έχει πολλά από τα στοιχεία των μαχών και διαμαχών που αυξάνουν συγκεκριμένες ορμόνες στο ανδρικό σώμα. 

Βάση αυτού οποίο είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο από μελέτες εδώ και πολλά χρόνια πως οι γυναίκες - ή μάλλον οι περισσότερες γυναίκες - έλκονται από άντρες οι οποίοι έχουν έντονη φυσική δραστηριότητα.  Το καινούργιο στοιχείο όμως είναι πως ακόμα και ένας άνδρας που παρακολουθεί τέτοιους είδους αγώνες (και όχι απαραίτητα συμμετέχει) έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι δημοφιλής μεταξύ των γυναικών. 

Τι είναι όμως αυτό που δημιουργεί αυτή την περίεργη έλξη. Και λέμε περίεργη καθώς το να βλέπει κανείς ποδόσφαιρο δεν έχει άμεση συσχέτιση για παράδειγμα με ένα όμορφο σώμα. Ή δε φέρνει  από μόνο του αυξημένη διάθεση για σεξ. Οι μελέτες έχουν δείξει πως ακόμα και ο οπαδός μπορεί κάλλιστα να ανεβάσει τους καρδιακούς του παλμούς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα που προβάλλεται. Με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μερικές χημικές αντιδράσεις και έκκριση ορμονών που θυμίζουν αρκετά την έκκριση ορμονών από άσκηση σε ένα γυμναστήριο ή σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Οι ορμόνες αυτές είναι οι ίδιες που εκκρίνονται κατά την έντονη άσκηση και το σεξ ενώ έχει βεβαιωθεί πως ευθύνονται βιολογικά για την έλξη που νιώθει μια γυναίκα για έναν άνδρα. Άλλωστε το σεξ δεν είναι τίποτα παραπάνω από την εκδήλωση βιολογικών αναγκών που προκαλούνται και εκδηλώνονται κυρίως εξαιτίας αυτών των ορμονικών μεταβολών. 

Η παρακολούθηση ποδοσφαίρου ως μέσο επιβεβαίωσης της σεξουαλικότητας

Εν έτη 2020 οι άνδρες με προτίμηση στο ίδιο φύλο δεν χρειάζεται πλέον να κρύβονται όπως τα παλαιότερα χρόνια. Για τη γυναίκα η οποία αναζητά σύντροφο από το άλλο φύλο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ποιο είναι το target group της, δηλαδή ποια είναι τα αρσενικά που μπορεί να νιώσουν και να ανταποδώσουν την έλξη που νιώθει και εκείνη. Ιστορικά είναι βεβαιωμένο πως άνθρωποι με έντονη ενασχόληση με το ποδόσφαιρο - είτε ως παίκτες είτε ως θεατές - έτειναν να είναι ετεροφυλόφιλοι σε μεγαλύτερο βαθμό και ως εκ τούτου να αποτελούν πιο κατάλληλο ταίρι.  Όχι φυσικά πως δεν υπήρχαν ομάδες ποδοσφαίρου αλλά και θεατές που να έχουν προτίμηση στο ίδιο φύλο. Τουναντίον, ολοένα και περισσότεροι αθλητές - και μάλιστα αρκετά γνωστοί - δε διστάζουν να εκδηλώσουν ανοικτά τις προτιμήσεις τους, κάτι που έχει και θετικό αντίκτυπο στους ομοφυλόφιλους οπαδούς που πλέον υποστηρίζουν ανοιχτά την αγαπημένη τους ομάδα αλλά και τη σεξουαλικότητά τους. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τον πυρήνα του επιχειρήματος που επιβεβαιώνει ότι οι άνδρες που έχουν ενεργή ενασχόληση με το ποδόσφαιρο τείνουν να είναι στρέιτ σε μεγαλύτερο ποσοστό και συνεπώς πιο κατάλληλοι και διαθέσιμοι για φλερτ. 

Το πάθος για το ποδόσφαιρο, πάθος και στο σεξ;

Η έκκριση αδρεναλίνης και τεστοστερόνης είναι δύο από τα πιο βασικά συστατικά της χημείας στο ζευγάρι, τόσο για το φλερτ όσο και για το σεξ. Και οι δύο αυτές ορμόνες συνδέονται ιδανικά στο ανδρικό σώμα μέσω της έκκρισής τους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Και επειδή καμία γυναίκα δεν θέλει δίπλα της έναν άνδρα που κοιμάται όρθιος ή ο οποίος έχει μηδενικά ερεθίσματα από τη ζωή γύρω του, τους αρκεί να παρατηρήσουν το πάθος για το ποδόσφαιρο και να το θεωρήσουν τίμια ένδειξη ότι αυτός θα είναι ένας καλός σύντροφος ακόμα και αν αυτό αφορά μόνο τη σεξουαλική συνεύρεση στο κρεβάτι. Ότι αυτός θα είναι ένας άνθρωπος με φαντασία, με πάθος και με διάθεση για τα πάντα, καθώς το αποδεικνύει και για τα πιο μικρά πράγματα, δηλαδή από το πως παθιάζεται για το ποδόσφαιρο. Προσοχή όμως: δεν πρέπει να συγχέουμε τον άνδρα ποδοσφαιρόφιλο που αποτελεί ευσεβή πόθο για τη γυναίκα με τον οκνηρό, couch – potato άνδρα του καναπέ. Αυτόν που απλά θα γυρίσει από τη δουλειά για να στρωθεί στον καναπέ, θα βάλει απλά να χαζεύει μπάλα και θα ανοίξει μια μπύρα μασουλώντας κάποιο σνακ (το στερεότυπο που όχι άδικα έχει δοθεί στον άνδρα μέσης ηλικίας των κοινωνιών μας). Ο ποδοσφαιρόφιλος άνδρας - πόθος για τις γυναίκες είναι αυτός που θα δει την προβολή του ποδοσφαιρικού ματς σαν κάτι σημαντικό κοινωνικά. Αυτός που θα προετοιμαστεί, που θα καλέσει ή θα καλεστεί, που θα περιποιηθεί τους καλεσμένους του με αφορμή έναν αγώνα και που θα παθιαστεί χωρίς όμως να το παρακάνει.

Η παρακολούθηση αγώνων ως κοινωνικό event για έναν άνδρα

Πολλές φορές η παρακολούθηση ποδοσφαίρου περιλαμβάνει τη συγκέντρωση αρκετών φίλων και καταλήγει να γίνεται ένα μικρό κοινωνικό event. Αν και μοιάζει ασήμαντο για τους άλλους γύρω, για μία παρέα ανδρών η οποία έχει μακρά παράδοση στο να βλέπει και να υποστηρίζει κάποια ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός αγώνας μπροστά στην τηλεόραση. Παίρνει τη μορφή ιεροτελεστίας, μίας εβδομαδιαίας ή μηνιαίας διαφυγής από τη ρουτίνα, η οποία βοηθά τον άνδρα να ξεφεύγει από τα τετριμμένα της καθημερινότητάς του. Δίνει νέο ενδιαφέρον και τον αναζωογονεί και η γυναίκα που το βλέπει αυτό αρέσκεται στο να βλέπει το σύντροφό της έτσι. Καμία γυναίκα δεν θέλει έναν άνδρα βαρετό, χωρίς φίλους, χωρίς πάθος και χωρίς την ικανότητα να ξεφεύγει έστω και για λίγο. Οι περισσότερες γνωρίζουν πως άνδρας που μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα γύρω από το ποδόσφαιρο με τους φίλους του είναι πιο πιθανό να νιώσει λιγότερο «κλεισμένος» στη σχέση του και στον εαυτό του. 

Πότε μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση;

Όλα τα παραπάνω είναι καλά και αποδεκτά ως του σημείου που οι ώρες παρακολούθησης ποδοσφαίρου από τον άνδρα δε φτάνουν να γίνουν παθολογικό πρόβλημα. Όταν δηλαδή αυτό γίνει εμμονή, κάτι πιο δυνατό από τον ίδιον και τον αναγκάζει να περνάει τόσο χρόνο βλέποντας μπάλα που γίνεται ανυπόφορος για τη σχέση του και για την κοινωνικοποίησή του γενικότερα. Είναι το σημείο που η γυναίκα θα ξενερώσει και που η σχέση του αρσενικού με το ποδόσφαιρο από αρετή θα γίνει πρόβλημα. Για αυτό παιδιά μην το παρακάνετε. Η γυναίκα ξέρει να καταλαβαίνει ποιο είναι το όριο του λογικού και πότε θα σας γουστάρει. Ακόμα και αν θέλετε να βλέπετε ποδόσφαιρο έστω και αν δεν παίζει η αγαπημένη σας ομάδα.  

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.