Ads Top

"Δεν είναι για πρώτος ο Μάρκοβιτς - Τον ήθελε η Γιουνάιτεντ, ζήτησαν 5 εκατ."!


Σέρβος ρεπόρτερ αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς.
Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός ανακοινώθηκε την Τρίτη από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ και αποτέλεσε την ενδέκατη καλοκαιρινή μεταγραφή των Πειραιωτών. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο παίκτης θα αμείβεται με 225.000 ευρώ ετησίως, με τον Ολυμπιακό να καταβάλλει στην Παρτιζάν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ και τη σέρβικη ομάδα να κρατάει ένα 15% ως ποσοστό μεταπώλησης. Πρόκειται για μία πολύ συμφέρουσα συμφωνία για την ελληνική ομάδα δεδομένων των οικονομικών απαιτήσεων του συλλόγου του Βελιγραδίου.

"Πριν από δύο χρόνια η Παρτιζάν δεν τον έδινε κάτω από 5 εκατ. ευρώ", αναφέρει στο sportdog ο ρεπόρτερ των Κυπελλούχων Σερβίας, Βλαντιμίρ Σουκντολάκ. Σημειωτέον, ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Μάρκοβιτς είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολύ μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τορίνο, η Μπενφίκα, το Στρασβούργκο, η Μονακό και η Μαρσέιγ και αυτή η "διελκυστίνδα" εκτίναξε την αγοραστική του αξία στα 6 εκατ. ευρώ όπως ανέφεραν γαλλικά δημοσιεύματα εκείνο το διάστημα.

Απ' ότι φαίνεται οι καλές σχέσεις του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν βοήθησαν ώστε οι Πειραιώτες να πετύχουν ένα πολύ καλό ντιλ, από τη στιγμή που η Παρτιζάν αρχικά ζητούσε 2,5 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν οι δύο ομάδες είχαν συνεργαστεί σε αρκετές υποθέσεις, όπως οι Λιούμπομιρ Φέισα, Μάρκο Σέποβιτς, Ούρος Τζούρτζεβιτς, Μάρκο Γιάνκοβιτς και Σάσα Ζντιέλαρ.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή; "Διαθέτει πολλές δυνατότητες. Θέλει όμως σκληρή δουλειά για να γίνει καλύτερος παίκτης. Είναι παιδί των ακαδημιών της Παρτιζάν και των μικρών εθνικών της Εθνικής Σερβίας", αναφέρει ο Σουκντολάκ.

Παρότι ο ποδοσφαιριστής είχε γεμάτη σεζόν φέτος, δεν θα τη θυμάται με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις. "Η τελευταία χρονιά δεν ήταν η καλύτερη της καριέρας του. Ο Μάρκοβιτς ήταν βασική επιλογή από την αρχή μέχρι τον Φλεβάρη. Είναι καλός για την ηλικία του, αλλά μπορεί να βελτιωθεί. Έχει προοπτικές δηλαδή", αναφέρει για τον 19χρονο, του οποίου η παρουσία στην 11άδα δεδομένα επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του στον μηνίσκο που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για οχτώ παιχνίδια.

Γι' αυτό και ο προπονητής που ανέλαβε τον πάγκο της ομάδας του Βελιγραδίου, ο Σάβο Μιλόσεβιτς πήγε σε άλλες λύσεις. Ο Μάρκοβιτς στα παιχνίδια που αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχε μερικές λανθασμένες αποφάσεις που κόστισαν στην Παρτιζάν. Συνεπώς πρέπει να δουλέψει στην ταχύτητα σκέψης και αντίδρασης.

Τα στοιχεία που τον διακρίνουν είναι ότι "είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια, έχει πολύ δυνατό άλμα, γι' αυτό και είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι αμυντικά και επιθετικά. Μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι και να ανακόψει επιθέσεις, ιδιαίτερα στο ένας εναντίον ενός". Όσον αφορά τον χαρακτήρα του, ο συνάδελφος από τη Σερβία σημειώνει: "Είναι νεαρός αλλά δεν κάνει τις τρέλες που διακρίνουν τους νέους της ηλικίας του. Δεν θα έχει πρόβλημα, δουλεύει αρκετά".

Μπορεί ο Μάρκοβιτς να πιάσει στον Ολυμπιακό; "Ο Ολυμπιακός είναι τέλεια επιλογή για τον Μάρκοβιτς, αλλά δεν ξέρω αν ο Μάρκοβιτς είναι έτοιμος στο 100% αυτή τη στιγμή", απαντά και προσθέτει: "Προφανώς δεν θα είναι η πρώτη επιλογή του Μαρτίνς για το κέντρο της άμυνας, αλλά για δεύτερη ή τρίτη εναλλακτική λύση", καταλήγει ο Σέρβος ρεπόρτερ.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.