Ads Top

«Βόμβες» από Κόλκα για Λουτσέσκου και το μέλλον του ΠΑΟΚ!


Θα... σκάσει αυτό που αφήνει να εννοηθεί;
Ο Δικέφαλος του Βορρά από χθες βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη θέση. Τι... σκέφτεται ο Σταύρος Κόλκας; Ξεκίνησα επιθετικά απέναντι στον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ γιατί το δικαιούμαι. Είμαι από αυτούς που δεν πιέστηκαν από το κακό του ξεκίνημα, είμαι από αυτούς που στήριξαν τη φιλοσοφία του. Όταν όλη η Ελλάδα προσπαθούσε να τον βγάλει γραφικό, ήμουν επίσης εκεί. Νομιμοποιούμαι λοιπόν να του ορμήσω όχι γιατί έφυγε, αλλά για το τάιμινγκ που επέλεξε.

Ο κάθε οργανισμός έχει τα καλά και τα στραβά του, άρα ο Λουτσέσκου τα γνώριζε και τα δύο. Στη ζυγαριά, προφανώς και τα θετικά είναι αυτά που υπερτερούν, αλλιώς δεν θα είχε τρεις τίτλους και έναν κλεμμένο στα δύο χρόνια που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Αυτό νομίζω είναι σαφές.

Υπάρχουν προφανώς κάποια πράγματα που τον ενοχλούσαν, όμως δεν είδα διάθεση να θέσει τα όριά του. Προφανώς και είχε επιλέξει να ζει με αυτά. Αν λοιπόν είχε δικαίωμα να κάνει την επανάστασή του και να αποχωρήσει, αυτό έπρεπε να συμβεί με το τέλος της σεζόν. Όχι με την έναρξη της επόμενης.

Είμαι από αυτούς που σέβεται τον κάθε επαγγελματία και όπως εγώ άλλαζα ΜΜΕ σαν τα πουκάμισα, έτσι και δεν θα κατακρίνω κάποιον που επέλεξε τα περισσότερα χρήματα. Με τον Λουτσέσκου όμως με πείραξε και το τάιμινγκ και το ότι τον είχα υπεράνω χρημάτων. Μπορεί βέβαια να σκέφτηκε και το τιμ του, αλλά δεν μπορεί ένα τιμ να είναι πάνω από ένα κλαμπ που δοξάστηκε υπό την καθοδήγησή του.

Δεν μετάνιωσα ποτέ που τον στήριξα, δεν μετανιώνω ποτέ που πίστεψα στη προσωπικότητά του. Η απόφασή του με προσβάλει και είναι κάτι ασυγχώρητο. Ας έθετε τα όρια που έπρεπε για να μη φτάσουμε εδώ. Καβάλα στο άλογο ήταν.

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν, δίνει πάρα πολλά στα στελέχη του. Είναι ένα τοπ κλαμπ, άρτια οργανωμένο, με παχυλές αμοιβές και έξτρα πριμ που άλλοι παίρνουν σε συμβόλαια. Ναι, είναι και πολύ πιεστικές οι συνθήκες, υπάρχουν στιγμές που το κλαμπ γίνεται πολύ τοξικό. Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα τέλεια.

Και τώρα τρέχουμε. Ο ΠΑΟΚ ισχυρίζεται πως θα αναζητήσει τοπ επιλογή. Εγώ είμαι λίγο απαισιόδοξος ως προς αυτή την εξέλιξη, γιατί απλούστατα προσπαθώ να κάνω εικόνα μία διαπραγμάτευση με τοπ επιλογή.

Δύο μέρες πριν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ενώ σε 38 μέρες παίζουμε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ζητήσει τουλάχιστον 3εκατ ευρώ συμβόλαιο, τουλάχιστον δέκα εκατ ευρώ μπάτζετ, τις κόρες που δεν έχουμε και ότι άλλο υπάρχει. Και όλα αυτά αν ψηθεί να έρθει να δουλέψει στην Ελλάδα.

Για εμένα η αναζήτηση πρέπει να έχει τον όρο safe επιλογή. Έναν προπονητή που παίζει το 4-2-3-1, που έχει στη πλάτη του περισσότερα από τρία πετυχημένα πρότζεκτ στη καριέρα του και αν έχει εμπειρία από Μεσογειακά πρωταθλήματα, ακόμη καλύτερα.

Δεν ψάχνουμε την αλλαγή αλλά την συνέχεια. Χάθηκε ένα σημαντικό στέλεχος και πρέπει να αντικατασταθεί κάποιο που μπορεί να δουλέψει την πεπατημένη του. Δεν ψάχνουμε την επικοινωνία και το πως θα περάσουμε έξω μία επιλογή, αλλά την ουσία. Και του Λουτσέσκου η πετυχημένη επιλογή, μαύρα μεσάνυχτα είχε ως επικοινωνιακή κίνηση.

Διαβάζω κάτι παραλογισμούς για Κονσεϊσάο ή Σάντος, που αν γινόταν θα πήγαινα με τα πόδια να τους παραλάβω στο Οπόρτο ή στο Εστορίλ. Αλλά μέσα στον πανικό καλό θα ήταν να ασχοληθούμε με αυτό που μπορεί να συμβεί και όχι με αυτό που θα θέλαμε να συμβεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουμε χρόνο. Το ενδεχόμενο να ταξιδέψει η ομάδα στην Ολλανδία χωρίς προπονητή, είναι κάτι περισσότερο από πιθανό.

Ο οργανισμός ΠΑΟΚ δοκιμάζεται μετά από καιρό. Ένας οργανισμός που εννοείται πρέπει να κάνει και την αυτοκριτική του γιατί αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα. Κάθε στραβό πρέπει να αναλύεται και να καταλήγουμε σε ρεαλιστικά συμπεράσματα. Τα οποία θα βοηθήσουν για να μην ξανασυναντήσουμε το στραβό.

Η αποχώρηση του Λουτσέσκου στερεί από τον ΠΑΟΚ μία κομβική σταθερά. Κομβικές σταθερές είναι και οι τραυματίες παίκτες του κορμού, είτε και αυτοί που αποχώρησαν. Η άμεση πρόσληψη προπονητή και η απόκτηση καλών παικτών που θα τον υποστηρίξουν και σε κλίμα και σε ουσία, είναι αποφάσεις που θα κρίνουν τη σεζόν.

ΥΓ Για τα όσα έζησα και κατάλαβα στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα τα πιάσουμε άλλη μέρα. Μας πρόλαβαν οι εξελίξεις.

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.