Ads Top

Σκληρή αλήθεια από τον Τόλη Κοτζιά: «Δεν το περίμενε κανείς» - «Τα είπε όλα ο Μάντζαρης»


Σκληρή αλήθεια από τον Τόλη Κοτζιά: «Δεν το περίμενε κανείς» - «Τα είπε όλα ο Μάντζαρης»
Αν σας έλεγαν πριν από το τζάμπολ της Ευρωλίγκας «πόσες νίκες πιστεύετε ότι θα κάνει ο Ολυμπιακός στα τρία ματς με Χίμκι, Μπασκόνια και Αρμάνι;», θεωρούμε ότι η απάντησή σας θα ήταν αυτή: μία, με την Αρμάνι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η πράξη, όμως, έδειξε άλλα πράγματα: ήττα από τους Ιταλούς, αλλά δύο νίκες με τους Ρώσους και τους Βάσκους. Ισως είναι λίγο μπακαλίστικη η προσέγγιση του θέματος, αλλά η ουσία είναι αυτή. Ότι οι Πειραιώτες, δηλαδή, είναι κερδισμένοι από την τριάδα αυτών των παιχνιδιών. Και οι ίδιοι θεωρούμε (αν και δεν το λένε και δεν μπορούν να το λένε δημοσίως) ότι δύσκολα θα περίμεναν τρεις νίκες σε αυτά τα τρία ματς. Μία σίγουρα δεν είχαν στα σχέδια τους, δύο μάλλον θα ήταν ο υπολογισμός τους. Αποτέλεσμα, που ήρθε.

Αυτό, που έχει παραξενέψει ακόμη πιο πολύ τον μπασκετικό κόσμο δεν είναι τόσο αυτά καθ' αυτά τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, αλλά ο τρόπος, που ήρθαν. Η ευκολία, δηλαδή, και στα τρία αυτά ματς. Κάπου, όμως, είναι λογικό. Και τον λόγο τον ξέρει όλος ο κόσμος, που παρακολουθεί μπάσκετ. Οτι οι Πειραιώτες είναι μία καινούρια ομάδα, που θέλει τον χρόνο της για να φθάσει στο επίπεδο, που έχει στοχεύσει. Σε συνέντευξη του ο πολύ καλός χθες Βαγγέλης Μάντζαρης είχε πει ότι «αυτό, που θέλει να παίξει ο Μπλατ είναι δύσκολο και θέλει μπόλικο χρόνο». Το έχουν πει και συμπαίκτες του δημοσίως. Το λένε όλοι στον Πειραιά. Εδώ ομοιογενείς ομάδες και δεν μπορούν να έχουν σταθερότητα, θα έχει ο Ολυμπιακός τόσο γρήγορα; Μάλλον θα ήταν παράλογο. Συν τοις άλλοις οι Πειραιώτες έχουν και παίκτες, που δεν το έχουν ξανακάνει αυτό. Όπως ο Ουίλιαμς-Γκος και ο ΛεΝτέι. Ο ένας έπαιζε πέρυσι στην Παρτίζαν και ο άλλος στην Γκιλμπόα. Η μέρα με την νύχτα δηλαδή.

Μετά το τέλος του ματς με την Αρμάνι ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τα είπε όλα με λίγες λέξεις: «Τα πράγματα δεν είναι τόσο ωραία και τόσο άσχημα όσο φαίνονται» τόνισε για τα τρία παιχνίδια και θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του.

Και θα προσθέσουμε κάτι, που μάλλον θα βρει σύμφωνους και εσάς: για να μπορέσουμε να έχουμε κάποια πιο ασφαλή άποψη για όλες τις ομάδες, θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη μερικές αγωνιστικές. Μέχρι το τέλος Νοέμβρη θα λέγαμε. Αυτό είναι το λογικό και γίνεται ακόμη πιο λογικό, όταν μιλάμε για το σύγχρονο μπάσκετ, που είναι πολύ ρευστό.

Δεν πρέπει επίσης να μπερδεύουμε κάποια πράγματα. Ολοι ή πολλοί από μας θέλουν και οι δύο ελληνικές ομάδες να πάνε στο φάιναλ-φορ. Πρέπει, όμως, να αλλάξουμε την οπτική μας γωνία. «Προτεραιότητα» έχουν άλλες ομάδες, που είναι ποιοτικότερες. Πιο πλούσιες. Πάνε οι εποχές, που θεωρούσαμε απόλυτα λογικό να πάνε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (ή ένας από τους δύο) στην τετράδα. Τα (οικονομικά) δεδομένα δεν είναι πια τα ίδια και κάπου πρέπει να αλλάξουμε την σκέψη μας. Αν θα βρεθούν στην Βιτόρια, θα είναι έκπληξη και όχι αναμενόμενο αποτέλεσμα. Κάνουμε λάθος;

Και επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρωλίγκα δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος. Στο τέλος πάντα ξυρίζουν τον γαμπρό.

ΥΓ.: Ο Τζέιμς και ο Νέντοβιτς έχουν εκτός των άλλων δώσει προσωπικότητα στην Αρμάνι. Πολλοί λένε ότι φέτος είναι ικανή για την οκτάδα. Συμφωνούμε και εμείς. Οπως αναφέραμε, όμως, χρειαζόμαστε λίγες εβδομάδες ακόμη για να καταλάβουμε το «ποιόν» των ομάδων της Ευρωλίγκας. Τα γρήγορα συμπεράσματα ποτέ δεν ήταν καλός οδηγός.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.