Ads Top

Δεν είναι γιορτή! Θα γίνει γιορτή, με τη νίκη του ΠΑΟΚ


Ο κόσμος του ΠΑΟΚ επιστρέφει την Κυριακή στο… σπίτι του. Για όσους νιώθουν ΠΑΟΚ, η επίσκεψη στην Τούμπα σε αγώνα της ομάδας, είναι επίσκεψη στο σπίτι τους. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος...




Η εκδικητικού χαρακτήρα τιμωρία των 7 αγωνιστικών που επιβλήθηκε πέρσι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποτελεί παρελθόν και η Τούμπα θα ζωντανέψει ξανά, στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό.

Θεωρώ ότι η στέρηση του δικαιώματος να παρακολουθήσουν αγώνες της ομάδας τους, στοίχισε πολύ στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Η πρωτόγνωρη τιμωρία κράτησε τους φιλάθλους μακριά από την ομάδα τους, για έξι αγώνες πρωταθλήματος και έναν αγώνα Κυπέλλου. Συνέβησαν πολλά το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την εσωστρέφεια που χτύπησε κόκκινο.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Οι πόρτες της Τούμπας ανοίγουν και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση. Στις κερκίδες της Τούμπας. Δεν είναι τυχαία το πρώτο θέμα συζήτησης στην Θεσσαλονίκη και όλη την Βόρεια Ελλάδα. Να δεις την ομάδα σου πρώτη φορά Δεκέμβρη μήνα, σχεδόν παραμονές Χριστουγέννων, είναι… τρέλα.

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ, ετοιμάζεται για μια γιορτή. Προσέξτε όμως. Γιορτή θα γίνει, μόλις το παιχνίδι τελειώσει με νικητή τον ΠΑΟΚ. Μέχρι τότε μπορεί να επικρατεί ατμόσφαιρα ενθουσιασμού στις κερκίδες, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεάσει την ομάδα.

Είδα με τα μάτια μου, πολλές χαρές και πανηγύρια να μετατρέπονται σε… κόλαση. Δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια στον ΠΑΟΚ. Δεν επιτρέπει μια τέτοια εξέλιξη στο παιχνίδι, η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου εξάντλησε τα περιθώρια απώλειας βαθμών και καλείται με ένα σερί (όλοι ελπίζουν ότι ξεκίνησε από το παιχνίδι στην Ξάνθη), επιτυχιών να «πατήσει» κορυφή και να μείνει εκεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το κλίμα ενθουσιασμού που θα επικρατεί πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα, επιτρέπεται να επηρεάσει τους παίκτες μόνο σε σχέση με την ώθηση που χρειάζονται για να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Οποιαδήποτε σκέψη χαλαρής διάθεσης με το σκεπτικό ότι, ο Παναθηναικός δεν διάγει μέρες αντάξιες της ιστορίας του (φρόντισε γι αυτό ο Αλαφούζος), δεν επιτρέπεται.

Οι ομάδες που βρίσκονται στριμωγμένες στα σχοινιά δίχως ελπίδα, είναι ο πιο απρόβλεπτος αντίπαλος. Καλό είναι να το λάβουν αυτό σοβαρά υπόψη τους, οι χιλιάδες που θα βρεθούν στο γήπεδο και φυσικά οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν θα χαριστεί η νίκη στον Δικέφαλο. Θα την κατακτήσει προσπαθώντας σκληρά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με την βοήθεια που θα προσφέρει η κερκίδα.

Γι αυτό και λέω ότι η γιορτή θα ξεκινήσει με αφορμή τη νίκη του ΠΑΟΚ και όχι πριν απ΄ αυτή. Άλλο η επιστροφή στην κανονικότητα της γεμάτης Τούμπας και άλλο η συμπεριφορά της ομάδας. Η προσήλωση στο στόχο που δεν είναι άλλος από τη νίκη, είναι υποχρέωση παικτών και τεχνικής ηγεσίας.

Υποχρέωση των χιλιάδων που θα βρεθούν στο γήπεδο είναι να προστατέψουν την ομάδα και το… σπίτι τους. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτε άλλο. Ξέρουν αυτοί!

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.