Ads Top

Μελισσάς: «Μεγάλη ομάδα ο Άρης, έχουμε νοοτροπία Super League» (vid)


Ο προπονητής της ομάδας Νέων του Άρη, Πασχάλης Μελισσάς, μίλησε για το πρωτάθλημα των νέων, για το ρόστερ της ομάδας, τους στόχους, την πρώτη ομάδα αλλά και την νοοτροπία που προσπαθεί να μεταδώσει.








Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Libero 107,4»:

Για το πρωτάθλημα Νέων: «Φέτος θα γίνει ένας γύρος, αντί για δύο όπως πέρσι. Συμμετέχουν 10 ομάδες. Το πιο μακρινό παιχνίδι είναι με τον Καραϊσκάκη Άρτας. Υπάρχουν τρεις ομάδες από την Θεσσαλία και εντός Θεσσαλονίκης ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Για μας είναι κάτι που περιμέναμε καθώς είχαμε αυτή την υπόσχεση από τον πρόεδρο της Football League στον περσινό τελικό με τον ΟΦΗ. Υλοποιήθηκε και αυτό είναι το ευχάριστο. Προετοιμαζόμαστε ώστε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα αυτό 100%. Να αποκτήσουν τα παιδιά εμπειρίες και να είναι έτοιμοι ώστε να επιλεχθούν και να στελεχώσουν το ρόστερ της πρώτης ομάδος την επόμενη χρονιά».

Για τη προετοιμασία της ομάδας Νέων: «Δεν είναι εύκολο. Πέρσι είχαμε κοντά στα 30 φιλικά και τα 10 επίσημα. Φέτος ήταν πιο σύντομο το χρονικό διάστημα γιατί γνωρίζαμε ότι θα καθυστερήσουμε. Αυτός είναι ο λόγος που καθυστερήσαμε τη προετοιμασία μας. Το πρωτάθλημα ξεκινάει πιο νωρίς από πέρσι και θα έχει περισσότερους αγώνες. Πάνω κάτω την ίδια προετοιμασία με την πρώτη ομάδα έχουμε κάνει, οπότε πιστεύω ότι δεν αλλάζει κάτι στη Football League είτε πρόκειται για τη πρώτη ομάδα είτε τη Νέων».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Δεν θα το έλεγα. Αναμενόμενες αλλαγές με περίπου 30% νέους παίκτες. Είχαμε προνοήσει για να κρατήσουμε τους παίκτες. Ουσιαστικά πέρσι η ομάδα είχε χτιστεί με νεότερους παίκτες ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν και φέτος στο δυναμικό της».

Για την οικονομική στήριξη και την οργάνωση της ομάδας: «Έχουμε οικονομική υποστήριξη που μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε κάποια πράγματα. Φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα γιατί υπάρχει καλύτερη ομαδική λειτουργία μεταξύ των τεσσάρων τμημάτων, από την Κ15 και πάνω. Ουσιαστικά ένα ενιαίο πλάνο. Εμένα με βοηθάει πολύ ότι συμμετέχω στο προπονητικό τιμ της πρώτης ομάδας, γιατί παίρνω ερεθίσματα που θέλει να ακολουθήσει ο προπονητής και χτίζω επάνω στα τμήματα υποδομής. Παλαιότερα δεν υπήρχε λόγω των χαμηλότερων κατηγοριών. Κάποια στιγμή όμως έπρεπε να αρχίσει και φέτος πραγματοποιήθηκε ώστε να υποστηριχθεί και στη συνέχεια. Θαύματα δεν γίνονται, άρα εξαρτιόμαστε από την επιτυχία της πρώτης ομάδας. Πέρσι μας κόστισε που δεν ανέβηκε η ομάδα, συνεπώς αν ανέβει η ομάδα όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε καλύτερες παροχές και προγραμματισμό. Προσπαθούμε να είμαστε αξιοπρεπείς γιατί γνωρίζουμε ότι αντιπροσωπεύουμε μια ομάδα που έχει προϊστορία στην παραγωγή ποδοσφαιριστών και προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι ανάλογο για τη Superleague».

Για τους στόχους της ομάδας: «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας στόχος μέσα στο DNA της ομάδας. Παράλληλα όμως είναι η εκπαίδευση σε τακτικό επίπεδο ώστε να μπορούν να είναι έτοιμοι στο επόμενο βήμα. Υπάρχουν αρκετές ελλείψεις αλλά προσπαθούμε να τις καλύψουμε».

Για την πρώτη ομάδα του Άρη: «Είναι τελείως διαφορετική η φιλοσοφία του προπονητή τη φετινή χρονιά. Θεωρεί ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα έρχονται μέσα από την σκληρή δουλειά στο γήπεδο. Αυτό χτίστηκε στη προετοιμασία. Με δεδομένη τη περσινή αποτυχία, ήταν ένα καλό μάθημα να προσανατολιστούμε στο "αγαθά κόποις κτώνται". Υπάρχει μια υγιής προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς χωρίς να επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές. Για μένα προσωπικά με τιμάει το ότι με επέλεξε ο Δημήτρης Σπανός και έζησα αυτή τη προετοιμασία. Ο Αρης δεν είναι μικρή ομάδα. Η πίεση που υπάρχει με κάνει κάθε μέρα και καλύτερο».

Για το σημείο - κλειδί της ομάδας: «Βλέποντας αυτό το 6 στα 6, η ομάδα έχει χτίσει μια αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι αυτό είναι το σημείο κλειδί για τη φετινή χρονιά. Έχει ξεχαστεί το περσινό. Οι παίκτες έχουν κυρίαρχο ρόλο. Η ομάδα δείχνει μια σταθερότητα και σε φυσική κατάσταση και στο αγωνιστικό κομμάτι. Είμαι αισιόδοξος 100% ότι θα πετύχουμε φέτος».

Για το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμα και τον ΟΦΗ: «Εγώ συμμερίζομαι την άποψη του προπονητή ότι πηγαίνουμε βήμα - βήμα. Δεν θέλω να τα δω δύο παιχνίδια. Είναι το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας που είναι δύσκολο. Το θετικό είναι ότι η Δόξα έχει τη πίεση».

Για την έδρα της ομάδας και τα social media:«Ακόμα δεν έχουμε οριστικοποιήσει την έδρα. Πιθανότατα όπως και πέρσι, στο αθλητικό κέντρο του Μάτα. Με την ευκαιρία να πω ότι στο instagram έχει δημιουργηθεί και λογαριασμός για τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Άρης, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για όλα τα θέματα. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη του κόσμου γιατί το μέλλον του Αρη είναι στα τμήματα του».

Ακούστε εδώ το ηχητικό:


sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.