Ads Top

…που έχεις για καμάρι σου τον Ολυμπιακό σου - «Φωτιά» πήρε το πρωτάθλημα!


Απάντηση σε όσους τον είχαν ξεγραμμένο από το φετινό πρωτάθλημα έδωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με γκολ του Ένγκελς στο 51’ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και μείωσε στον πόντο από την κορυφή του πρωταθλήματος.




Οι Πειραιώτες έπαιξαν έξυπνα και πήραν αυτό που ήθελαν, ενώ ο ΠΑΟΚ παρότι μετά το γκολ βγήκε μπροστά και πίεσε, δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης ούτε και να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Πρίγιοβιτς.

Από τα πρώτα λεπτά είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι, με σκληρές μονομαχίες, ένταση και πολλά νεύρα μεταξύ των παικτών. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επικίνδυνος μέχρι το 25λεπτο και παρά το δυνατό ξεκίνημα του Ολυμπιακού που πίεσε πολύ ψηλά, είχε και τις πρώτες ευκαιρίες του ντέρμπι. Ο Ελ Καντουρί έκανε ό,τι ήθελε στα αριστερά τον Ελαμπντελαουί και στο 15’ βρήκε ωραία τον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή, όμως ο Σέρβος σούταρε άουτ. Μετά το 25’ οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Προτό και κατάφεραν να κρατήσουν και μπάλα.

Τη μεγάλη ευκαιρία πάντως δεν την είχαν, καθώς ο Ανσαριφάρντ ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπορούσε να ακουμπήσει η μπάλα πάνω του. Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 28’, όταν από σέντρα του Οφόε η μπάλα έφτασε εντός περιοχής στον Σισέ που από εξαιρετική θέση σούταρε ψηλά άουτ, αλλά και στο 38’ όταν ο Φορτούνης βρήκε με εκπληκτική κάθετη τον Κούτρη, όμως τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο Μάτος. Έτσι οι γηπεδούχοι έκλεισαν το 45λεπτο με μόλις μία τελική, ενώ ο ΠΑΟΚ απείλησε και στο 45’ στην κόντρα, όταν ο Μακ βρήκε ωραία τον Μαουρίσιο εκτός περιοχής, όμως το σουτ του τελευταίου έφυγε δίπλα από την εστία.


Το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο επίσης η σέντρα έγινε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω καπνογόνων όπως και το πρώτο, ξεκίνησε με γκολ. Στο 51’ ο Φορτούνης έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Οφόε στο δεύτερο δοκάρι γύρισε με το κεφάλι, ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά και παρά το διώξιμο του Ζαμπράνο η μπάλα χτύπησε στον Ένγκελς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Μετά το γκολ το ματς άνοιξε και ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και στο 70’ έφτασε πολύ κοντά στον στόχο, όταν η κεφαλιά του Μάτος έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Προτό. Το παιχνίδι δεν είχε πάντως καθόλου ρυθμό και παρότι ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, δεν απειλούσε. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα στο 81’, όταν ο Μάριν με τρομερή ενέργεια άδεια τον Κάμπος, μπήκε στην περιοχή, όμως η άμυνα έδιωξε σε κόρνερ τελευταία στιγμή. Ο Δικέφαλος πάντως συνέχισε να πιέζει και στο 89’ έφτασε μία ανάσα από το 1-1, όταν η Σισέ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κοντινή προβολή του Βαρέλα και χάρισε έτσι τη μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ένγκελς τόσο για το γκολ που έβαλε, έστω και με τύχη όσο και για το μαρκάρισμά του πάνω στον Πρίγιοβιτς που δεν φάνηκε. Ο Βέλγος τα πήγε πολύ καλά στα μετόπισθεν, μαζί με τον επίσης εξαιρετικό Σισέ.


ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τάκης Λεμονής ξεκίνησε στο ντέρμπι με σύστημα 4-1-4-1, το οποίο γινόταν και 4-3-2-1 ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Προτό, μπροστά του οι Σισέ - Ένγκελς και στα άκρα της άμυνας οι Ελαμπντελαουί και Κούτρης. Καθαρό αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ρομαό και λίγο πιο μπροστά του οι Οφόε – Φορτούνης, ενώ στα άκρα ήταν οι Πάρντο – Ανδρούτσος και μόνος του στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ. Ο Έλληνας κόουτς μετά το γκολ έβγαλε τον πολύ καλό, αλλά κουρασμένο Ανδρούτσο και πέρασε τον Μάριν, ενώ στο 86’ έβγαλε τον εξαιρετικό Φορτούνη και έριξε στο ματς για τρεξίματα τον Ζντιέλαρ και στο 89’ τον Ανσαριφάρντ αντί Τζούρτζεβιτς.

Από την πλευρά του ο Ραζβάν Λουσέσκου ξεκίνησε με 4-2-3-1 και εκπλήξεις στο αρχικό του σχήμα. Ο Μακ πήρε φανέλα βασικού και ήταν στην τριάδα μαζί με τους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρέι, με την άμυνα να αποτελείται από τους Μάτος, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς. Στον άξονα ξεκίνησαν ο Μαουρίτσιο με τον Τσίμιροτ. Μετά το 1-0 ο Ρουμάνος άλλαξε το κεντρικό του χαφ, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Σάκχοφ αντί του Μαουρίσιο και τον Κάμπος αντί του «άφαντου» Μακ, ενώ στο 80’ πέρασε και τον Μπίσεσβαρ. Καμία από τις κινήσεις του δεν βοήθησε.

Η ΦΑΣΗ: Η έμπνευση του Φορτούνη στο 51’ να βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Οφόε, το γύρισμα του Βέλγου, η απίστευτη κεφαλιά του Ρομαό ανάμεσα σε δύο ψηλότερους παίκτες και φυσικά η… σπόντα του Ένγκελς για το 1-0. Ο Ολυμπιακός δεν είχε μεγάλη φάση στο ματς, όμως βρήκε το γκολ που ήθελε και κλείδωσε τη νίκη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Γιώργος Κομίνης παρά τα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και από τις δύο πλευρές, τα πήγε πολύ καλά. Δεν σφύριζε πολύ παρότι υπήρχε ένταση από το 1ο λεπτό, ενώ δεν έχασε κάποια μεγάλη φάση. Μόνο το πάτημα του Ανσαριφάρντ εκτός φάσης στον Ζαμπράνο.


ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Μία από τις πιο σημαντικές νίκες της χρονιάς πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ξαναμπήκε πολύ δυνατά στη μάχη του τίτλου. Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 14 πόντους, όσους έχει και η ΑΕΚ με ένα ματς λιγότερο, αλλά και στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Το ντέρμπι ήταν απόλυτα μοιρασμένο και παρότι στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις, στο δεύτερο ο ρυθμός ήταν κάκιστος. Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που ήθελε και για σχεδόν 45 λεπτά έδωσε την μπάλα στον ΠΑΟΚ, που απειλούσε μόνο με στημένα, αλλά χωρίς να μπορεί να βρει το κεφάλι του Πρίγιοβιτς.



Δείτε το 1-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.