Ads Top

Game of Thrones S07E04: Αυτή η μάχη μένει, που θα ‘μαστε μαζί! (pics)


SPOILER ALERT: Παρακολουθήσαμε το πιο συγκινητικό επεισόδιο στην ιστορία του Game of Thrones ταυτόχρονα με την Αμερική και καταθέτουμε τα δάκρυά μας!

SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Από τις τοιχογραφίες στο Ντραγκονστόουν, μέχρι το BBQ των στρατιωτών των Λάνιστερ και από την τάπα του Μπραν μέχρι τα κόλπα της Άρια γύρω από την Μπριέν, αυτά που έγιναν στο τέταρτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν του Game of Thrones δημιούργησαν έναν υδάτινο χορό στους δακρυϊκούς μας πόρους – θυμίζουμε ότι τα επεισόδια της αγαπημένης σειράς προβάλλονται αποκλειστικά στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική.
Πάμε να δούμε τι έγινε:

Οι τραπεζίτες είναι τραπεζίτες σε όλους τους κόσμους!

ΟΚ, η αλήθεια είναι ότι το Γουέστερος (αν το θεωρήσουμε ένα κράτος) χρωστάει πολλά λεφτά στην Σιδερένια Τράπεζα του Μπράαβος. Για την ακρίβεια, τα χρωστάει πλέον η Βασίλισσα Σέρσεϊ, η οποία προσπαθεί να εφησυχάσει τον αγχωμένο (not) τραπεζίτη που την έχει επισκεφτεί, τονίζοντάς του ότι ένας σκασμός χρυσός έρχεται από το Χαϊγκάρντεν με τη συνοδεία του Τζέιμι. Σε αυτή τη συνομιλία, έχουν ενδιαφέρον δύο επισημάνσεις: πρώτον, ότι η Τράπεζα είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να ακουμπάει… ζεστό χρήμα στη Σέρσεϊ (αν κι εφόσον εξοφληθούν οι περασμένες οφειλές, που δεν θα εξοφληθούν, οπότε να δούμε τί θα κάνουν τώρα) και δεύτερον, η Σέρσεϊ κάποια στιγμή αναφέρει μία περίεργη ομάδα μισθοφόρων (;) από το Έσσος. Αποκλείεται να τους ανέφερε έτσι απλά για την πλάκα σε αυτό το κομμάτι της σειράς…



Μιας και αναφερθήκαμε στον Τζέιμι, στην αρχή του επεισοδίου τον βλέπουμε μαζί με τον Μπρον να οδεύουν προς το Κινγκς Λάντινγκ, μεταφέροντας όλα τα καλά από το Χαϊγκάρντεν. Δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή η σκηνή, πέρα του ότι μας παρουσιάζουν λίγο καλύτερα τον αδερφό του Σαμ, τον Ντίκον Τάρλι. Περισσότερα για τον Τζέιμι, όμως, σε λίγο…

Τo reunion των Σταρκ
Στο Γουίντερφελ, τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα, μετά την άφιξη και της Άρια! Μετά από μία κάπως… awkward, αλλά και συγκινητική συνάντηση με τη Σάνσα στις κατακόμβες του κάστρου, η δολοφόνος πλέον Άρια συναντάει και τον Μπραν κάτω από ένα γουέιργουντ κι εκεί η Σάνσα καταλαβαίνει ότι πρέπει να είναι η μοναδική Σταρκ που έχει απομείνει και είναι σχετικά… άχρηστη! Σαν την Μαύρη Χήρα στους Avengers! Δεν βοήθησε βέβαια και η ακριβώς επόμενη σκηνή, όπου η Άρια «εκπαιδεύεται» στη ξιφομαχία με την Μπριέν, υπό τα βλέμματα της Σάνσα και του Μικροδάχτυλου, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι το κοριτσάκι που θυμόντουσαν! Α, έχει κι ένα στιλέτο από βαλυριανό ατσάλι πλέον!


Πώς το απέκτησε; Λίγα λεπτά πριν, είδαμε τον Μικροδάχτυλο να επισκέπτεται τον Μπραν για να του το παραδώσει. Βλέπετε, είναι το ίδιο στιλέτο, με το οποίο είχαν προσπαθήσει να τον δολοφονήσουν στην πρώτη σεζόν. Όχι ότι πολυνοιάζεται πλέον ο Μπραν, όμως δεν άφησε την ευκαιρία να «παγώσει» τον Μπέιλις, πετώντας του στα μούτρα την ατάκα «Chaos is a ladder», μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο Μικροδάχτυλος στον Βάρις πριν από πολύ καιρό. Εκεί κάπου πρέπει να βλέπουμε για πρώτη φορά εδώ κι έξι σεζόν το πρόσωπο του Μπέιλις να παγώνει…


Αυτή τη στιγμή, στο Γουίντερφελ βρίσκονται η Σάνσα, η Άρια, ο Μπραν, ο Μικροδάχτυλος και η Μπριέν, με τους White Walkers να κατεβαίνουν και τον Χάουντ να ανεβαίνει. Κάτι μου λέει, πως δεν θα συναντηθούν όλοι αυτοί ταυτόχρονα, όμως πολύ δύσκολα θα αποφύγουμε ένα reunion της Άρια με τον Κλεγκέιν!

«Ντάνι, κοίτα, ζωγραφιές!»
Στο Ντραγκονστόουν, είχαμε τις δύο comic relief σκηνές του επεισοδίου! Πρώτα, η Μισάντεϊ ανησυχεί για τον Σκουληκομυρμηγκότρυπα, με την Νταϊνέρις να αντιλαμβάνεται ότι κάτι έχει παιχτεί ανάμεσά τους και να αναζητά πληροφορίες του στυλ «Μωρή, αυτός δεν είναι ευνούχος; Τί ακριβώς εννοείς ότι κάτι έγινε; Τί έγινε;». Κι εκεί που μπορεί να έλεγε κάτι η Μισάντεϊ, πετάγεται ο Τζον ο Σνόου, ο οποίος θέλει να δείξει κάτι στην Ντάνι, οδηγώντας την μέσα στις σπηλιές.



Επειδή και με την Ίγκριντ μέσα σε σπηλιά είχε γίνει το θαύμα της ζωής, μας πέρασε για ένα δευτερόλεπτο η σκέψη μην τυχόν ο Σνόου θέλει να δείξει τον δικό του δράκο στην Ντάνι, αλλά μπα… Αντίθετα, ήθελε να της δείξει κάτι τοιχογραφίες που είχαν δημιουργήσει πριν από πάααααρα πολύ καιρό τα παιδιά του δάσους! Στο βάθος του τούνελ, μία τοιχογραφία είχε και τους White Walkers, που ας πούμε ότι λειτουργεί ως απόδειξη ότι υπάρχουν, με την Νταϊνέρις να υπόσχεται να βοηθήσει τον Σνόου να τους κερδίσει, αν αυτός δηλώσει υποταγή. Ο Τζον ούτε καν και καθώς βγαίνουν από τη σπηλιά, τσουπ, εμφανίζονται ο Τίριον με τον Βάρις.



Οι δυο τους είναι σε φάση «εσύ πες το», «όχι, εσύ πες το» κι εν τέλει την ενημερώνουν ότι ναι μεν πήραν το Κάστερλυ Ροκ, έχασαν όμως το Χαϊγκάρντεν, αφήνοντας ουσιαστικά την Νταϊνέρις χωρίς συμμάχους. Ας πούμε ότι δεν το πήρε και πολύ καλά αυτό το τελευταίο η Βασίλισσα των Άνταλ, των Επτά Βασιλείων, των Ανθρώπων, μπλα μπλα μπλα και βλέποντας και τους δράκους της να πετάνε κάπου στον ορίζοντα, αποφασίζει να τους χρησιμοποιήσει, παρά τις σαφείς επιφυλάξεις και του Τίριον, αλλά και του Τζον!

Η δεύτερη comic relief σκηνή αφορά τον Σνόου και τον Ντάβος, με τον τελευταίο να ρωτάει τον King in the North για τη γνώμη του για την Ντάνι. Ο Σνόου απαντάει «έχει καλή καρδιά», και ο Ντάβος δεν χάνει την ευκαιρία να αμολήσει την πιο πληρωμένη απάντηση της σειράς μέχρι στιγμής «ναι, σε βλέπω που την κοιτάς στην καρδιά»! Κι ενώ στη συνέχεια πετυχαίνουν και τη Μισάντεϊ και ανταλλάσουν πληροφορίες για τα μπάσταρδα στο Γουέστερος και στο Έσσος, στην ακτή καταφτάνει ένα πλοίο με πανιά των Γκρεϊτζόι.

Ο Θίον έφτασε στο Ντραγκονστόουν κι έχουμε άλλο ένα reunion, αυτή τη φορά με τον Σνόου, ο οποίος είναι έτοιμος να αρχίσει τα μπουνίδια στο ταλαιπωρημένο κορμί του Θίον, που σώθηκε λόγω της βοήθειας που είχε προσφέρει στη Σάνσα. Όπως μαθαίνουμε, ο Θίον έφτασε εκεί για να ζητήσει βοήθεια από την Νταϊνέρις ώστε να σώσουν την Γιάρα από τον Έουρον, όμως η Ντάνι λείπει. Πού να είναι άραγε;

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ
Από το τέλος της πρώτης σεζόν, όταν γεννήθηκαν τα δρακάκια της Νταϊνέρις, περιμέναμε ένα πράγμα: να φτάσουν στο Γουέστερος για να ξεκινήσει το BBQ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ήρθε αυτή η ώρα! Πρώτα απ’ όλα, νομίζω οφείλουμε όλοι ένα ευχαριστώ στον Ματ Σάκμαν, ο οποίος σκηνοθέτησε την καλύτερη σεκάνς μάχης μέχρι στιγμής στο Game of Thrones, με τον Ντρόγκον να είναι φυσικά ο απόλυτος πρωταγωνιστής!


Επιστρέφουμε στον Τζέιμι, λοιπόν, ο οποίος μιλάει με τους Τάρλι και τον Μπρον, όταν ο τελευταίος ακούει κάτι στον ορίζοντα. Αμέσως, όλοι καταλαβαίνουν ότι έρχονται ορδές από Ντοθράκι και τρέχουν να οργανώσουν την άμυνα του στρατού των Λάνιστερ, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι στήθηκε ταχύτατα! Να τον δώσουμε τον πόντο! Ο Μπρον, βλέποντας τους Ντοθράκι να έρχονται, λέει στον Τζέιμι να φύγει, γιατί δεν θα αντέξουν. Ο Τζέιμι έχει πίστη στον στρατό του, όμως εκείνο το δευτερόλεπτο ακούγεται αυτός ο ήχος. Αυτή η κραυγή. Ο Τζέιμι γυρνάει το βλέμμα του και μέσα από τα σύννεφα ξεπροβάλλει ο Ντρόγκον σε όλο του το μεγαλείο και αρχίζει το ψήσιμο του στρατού των Λάνιστερ!

Πραγματικά, η δουλειά του Σάκμαν είναι εκπληκτική, μεταφέροντας μαγικές εικόνες από το μεγαλείο του δράκου, που κάνει πλακίτσα, μέχρι ένα σημείο. Να πούμε εδώ, ότι η Νταϊνέρις που καβαλάει τον Ντρόγκον, είχε βασικό στόχο να κάψει όλες τις προμήθειες των Λάνιστερ, ενώ στρατιώτες έκαιγε μόνο όταν της έκαναν επίθεση και λίγο στην αρχή, όταν… έκαψε ένα μονοπάτι για να διασπάσουν οι Ντοθράκι την άμυνα των Λάνιστερ.

Κι ενώ τα πάντα φαίνονται να οδεύουν προς τον απόλυτο αφανισμό, ο Τζέιμι διατάζει τον Μπρον να χρησιμοποιήσει τον Σκορπιό για να ρίξει τον Ντρόγκον. Η διαδρομή του Μπρον μέχρι να φτάσει στο τεράστιο crossbow είναι με διαφορά η πιο εντυπωσιακή σεκάνς στην ιστορία της σειράς! Εν τέλει, ο Μπρον καταφέρνει με τη δεύτερη προσπάθεια να πετύχει τον Ντρόγκον (αλήθεια τώρα; Αλήθεια;), ο οποίος άρχισε μια ελεύθερη μεν, ελεγχόμενη δε πτώση.

Το όλο σκηνικό έβλεπε από έναν λόφο μακριά και ο Τίριον, ο οποίος ήταν φανερό πως είχε ένα πρόβλημα να διαλέξει πλευρά στην μάχη, αφού ήταν ταυτόχρονα και με την Νταϊνέρις, αλλά και με τον Τζέιμι. Ο οποίος Τζέιμι, βλέποντας την Νταϊνέρις στο έδαφος να προσπαθεί να βγάλει το δόρυ από τον ώμο (;) του Ντρόγκον, νομίζει ότι έχει την ευκαιρία να την τρυπήσει. «Πού πας βρε ηλίθιε», αναφώνησε ο Τίριον και κάτι εκατομμύρια τηλεθεατές και το δευτερόλεπτο που ο Τζέιμι θα γινόταν BBQ, πετάχτηκε ο σούπερμαν Μπρον και τον έριξε μέσα σε μια λίμνη και τελείωσε το επεισόδιο.

Να φανταστούμε ότι η Νταϊνέρις θα πάρει όμηρο τον Τζέιμι, ο οποίος θα ενωθεί ξανά με τον Τίριον, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες δυναμικές. Επίσης, να φανταστούμε ότι ο Ντρόγκον δεν έχει πάθει μεγάλη ζημιά. ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Για όλες τις εξελίξεις μείνετε στη Nova που φέρνει τα επεισόδια της 7ης σεζόν στην οθόνη μας ταυτόχρονα με την Αμερική.

Όσοι επιθυμείτε, κάντε και μια επανάληψη στους προηγούμενους κύκλους χωρίς επιπλέον χρέωση με τη βοήθεια της υπηρεσίας Nova On Demand και του Nova GO.

πηγή:gazzetta.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.