Ads Top

Αυτόν πάρε τώρα Μαρινάκη να σου βάλει 20 γκολ – Ρέτσο, άσε τις μεγάλες - Τι πιστεύω για Χάσι-Μάριν


Φοβερές ατάκες απ' τον Νίκο Αλέφαντο για τη σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού. Τι μεταγραφή ζητάει απ' τον πρόεδρο - Ποιος ξένος άσος τον "τρέλανε"; Μάθε μπαλίτσα...

Θα ξαναπώ κάποια πράγματα και πείτε μου πού διαφωνείτε. Δεν ξυπνάνε οι αντίπαλοι. Με μπάλα ασχοληθήκατε οι αντίπαλοι ή μόνο με τις εκλογές της ΕΠΟ, με καράβια και δίκες, με ΜΜΕ και αγορές επιχειρήσεων;

Εγώ βλέπω ότι ενώ έλεγαν τον Μαρινάκη τελειωμένο, ενώ έλεγαν ότι πάει στην Αγγλία να ασχοληθεί με τη Νότιγχαμ και θα αφήσει τον Ολυμπιακό, ενώ οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι διψασμένοι για τίτλους, ο Μαρινάκης έκανε τις καλύτερες κινήσεις για την ομάδα του!

Τους πάτησε τους άλλους, για ποδόσφαιρο μιλάμε. Πρώτα απ' όλα έκανε τις μεγαλύτερες επενδύσεις. Ο Ολυμπιακός έφερε τους καλύτερους παίκτες. Έριξε τα περισσότερα λεφτά. Έφερε και καλό προπονητή. Μου αρέσει ο Χάσι, το πάει καλά. Και η σύνθεση που κατεβάζει σε κάθε ματς αναλόγως τις ανάγκες του αγώνα, και οι αλλαγές που κάνει.

Τώρα λοιπόν ο Ολυμπιακός θα πάρει 30 εκ. ευρώ και τα αξίζει. Γύρισε στη θέση που ανήκει, στις καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ στην αφρόκρεμα. Και θα ενισχύσει κι άλλο την ομάδα.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν συναντούσα τον Μαρινάκη τι θα του έλεγα για μεταγραφή. Μία θέση, σέντερ φορ θα του έλεγα! Ο Μπεν είναι μετρίων δυνατοτήτων. Δεν είναι ο σέντερ φορ που θέλω στον Ολυμπιακό. Και το γκολ το χάνει εύκολα και φάσεις δεν βγάζει μόνος του. Ένας σέντερ φορ μεγάλης κλάσης θα απογειώσει τον Ολυμπιακό. Και ένα σέντερ μπακ.

Ο φορ όμως προέχει. Ενώ τα χαφ σου είναι πολύ καλά, η τριάδα μπροστά Μπεν-Καρσελά-Μαρίν δεν θα τη βγάλει εύκολα στα ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα και στις έδρες των αντίπαλων του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θες κάτι καλύτερο στο γκολ μπροστά. Διότι ο Καρσελά είναι μακριά από το γκολ.

Μάλιστα, όταν έβγαλε ο Χάσι τον Μαρίν για να βάλει τον Σεμπά, για εμένα ο Καρσελά έπρεπε να βγει και όχι ο Μαρίν. Μόνη εξήγηση ότι είχε κουραστεί ο Μαρίν ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό 30λεπτο στο ματς. Εκπληκτικός ήταν! Μου άρεσε πάρα πολύ. Γύρναγε και πίσω να βοηθήσει και όταν έπαιρνε την μπάλα κάλπαζε, τους πλάκωσε στις ντρίμπλες, δεν τον έπιαναν. Και πάσες και γκολάρα έβαλε.

Όμως σε γενικές γραμμές ήταν σωστές οι αλλαγές του Χάσι. Όταν είδε ότι ο Κούτρης είχε πρόβλημα, τον άλλαξε και έβαλε τον σκληροτράχυλο Φιγκέιρας. Επίσης άλλαξε τον Μάριν με τον πιο σκληρό Σεμπά. Και έβαλε τον Φορτούνη στη θέση του Ρομαό φέρνοντας πιο πίσω τον Οφόε.

Για εμένα αυτό πρέπει να είναι το σχήμα στα χαφ για να χωρέσει ο Φορτούνης γιατί είναι κρίμα να του κόψουν τα πόδια. Ο Φορτούνης χρειάζεται στον Ολυμπιακό, είναι πολυτέλεια να τον έχεις έξω. Μπορεί να παίζει με δύο χαφ πίσω του, Οφόε και Ζιλέ, και τον Φορτούνη μπροστά τους. Για να δώσει πιο μεγάλη ταχύτητα στον Ολυμπιακό. Διότι ο Οφόε είναι πολύ καλός παίκτης αλλά πιο αργός από τον Φορτούνη μπροστά.

Πάντως γι' αυτό το ματς μπορώ να καταλάβω τη λογική του προπονητή. Παίζονταν 30 εκ. ευρώ, πήγαινε εκτός έδρας, ήθελε γερά μαρκαρίσματα και έβαλε στο κέντρο 3 ψηλά παιδιά, δυνατά παιδιά, να κάνουν τη δουλειά. Τον Ρομαό, τον Ζιλέ και τον Οφόε. Είχε 3 σκυλιά στο κέντρο!

Το πρόβλημα ήταν στην άμυνα. Η Ριέκα που δεν είναι και καμία σπουδαία ομάδα, έβγαλε ευκαιρίες πάλι. Ο Σέρβος ο στόπερ ο Βούκοβιτς δεν είναι γρήγορος. Ο Κούτρης θέλει βελτίωση αμυντικά. Ο Ρέτσος είναι πολύ καλός στόπερ, ανεβαίνει, γρήγορος, σώνει πίσω, αλλά τι τις θες τις μεγάλες μεταβιβάσεις ρε παιδάκι μου; Κάνεις λάθη. Άσε τις μεγάλες, μη θες να δείξεις ότι είσαι μεγάλος παίκτης, μη βιάζεσαι, θα έρθει αυτό με τον καιρό. Και υπόψη: Πάρε 2 κιλά μυϊκά να δέσει το κορμί σου περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που να ξέρουν μπάλα, είναι σχεδόν όλοι καλοί χειριστές της μπάλας. Αν πάρει ένα σέντερ φορ να βάλει 20 γκολ τη σεζόν, θα μπορεί να κάνει και ωραία πράγματα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι εκεί δεν θα βρεις Ριέκα, θα βρεις δυνατές ομάδες.

Και κάτι ακόμα: Βοηθάει κόσμο αθόρυβα ο Μαρινάκης να ξέρετε. Μαθαίνω προσωπικά, το γνωρίζω προσωπικά. Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο στον Πειραιά και όχι μόνο.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.