Στην αντεπίθεση η Μαρία Καρυστιανού: Απαντά στον Λιάγκα μετά τα σχόλια για «ψεκ..» – «Μάλλον οι συνεργάτες του δεν τον…»

Στην αντεπίθεση η Μαρία Καρυστιανού: Απαντά στον Λιάγκα μετά τα σχόλια για «ψεκ..» – «Μάλλον οι συνεργάτες του δεν τον…»

Στην αντεπίθεση η Μαρία Καρυστιανού: Απαντά στον Λιάγκα μετά τα σχόλια για «ψεκ..» – «Μάλλον οι συνεργάτες του δεν τον…»

Δεν έμειναν αναπάντητα τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα για την εκδήλωση του νέου κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού, Ελπίδα για τη Δημοκρατία, που παρουσίαστηκε στο θέατρο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης.

Ο παρουσιαστής, μέσα από την εκπομπή του, χαρακτήρισε την κίνηση με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο, κάνοντας λόγο για «κωμωδία», «entertainment» και χρησιμοποιώντας τη λέξη «ψεκασμένοι».

«Σαν ταινία είναι, θα μου πείτε τώρα τρόμου είναι; Εγώ κωμωδία την είδα! Όχι επιστημονικής φαντασίας γιατί συμβαίνει, ψεκασμένοι υπάρχουν γύρω μας πολλοί. Κωμωδία είναι, ψυχαγωγία είναι, entertainment. Πιστεύω ότι με το κόμμα αυτό, με τη δικιά μου αισθητική, θα κάνουμε στομάχι. Δηλαδή αν με τον Κασσελάκη κάποια στιγμή γελάγαμε, εδώ μιλάμε τώρα θα ξεκαρδιστούμε. Εντάξει καλό είναι να συμβαίνει κι αυτό, επιτέλους κι αυτή εδώ η εκπομπή που είναι infontainment και λίγο χαλαρή, ασχολείται πάλι με τα πολιτικά. Βρήκαμε τον άνθρωπό μας! Γεια σου Μαρία, σε ευχαριστώ πολύ», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.

Η αντίδραση της πλευράς Καρυστιανού στα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα

Οι αναφορές αυτές άνοιξαν άμεσα τον ασκό του Αιόλου, με κύκλους της κίνησης να περνούν στην αντεπίθεση και να μιλούν για προσβλητική και επιφανειακή προσέγγιση. Από την πλευρά της, η Μαρία Καρυστιανού και το περιβάλλον της απάντησαν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «άκρως προσβλητικές αναφορές» και για σχολιασμό χωρίς επαρκή έρευνα. Όπως υποστηρίζουν, η εκδήλωση δεν περιορίστηκε σε όσα περιέγραψε ο παρουσιαστής, αλλά περιλάμβανε συμμετοχές από καθηγητές πανεπιστημίων, νέους επιστήμονες, επιχειρηματίες, αγρότες και φοιτητές που, όπως τονίζουν, εκπροσωπούν διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και προβληματισμούς.

Μάλιστα, στην απάντησή τους αφήνουν αιχμές για το γεγονός ότι ο σχολιασμός βασίστηκε σε πολύ μικρό μέρος της εκδήλωσης, ενώ επισημαίνουν ότι ο παρουσιαστής θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη προσοχή. «Χαιρόμαστε πολύ που ο κύριος Λιάγκας, μετά τις άκρως προσβλητικές αναφορές περί… “εκμετάλλευσης του θανάτου του παιδιού της”, ξαφνικά εχθές μετατράπηκε στον “μοναδικό άνθρωπο που αγαπάει τη Μαρία”. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν τις “συμβουλές” του στον ημίωρο λίβελο που αφιέρωσε για την εκδήλωση της “Ελπίδας για τη Δημοκρατία” στη Θεσσαλονίκη», αναφέρεται από την πλευρά Καρυστιανού.

Και προσθέτει: «Επειδή κι εμείς τον αγαπάμε, θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του. Συνήθως οι δημοσιογράφοι αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στην έρευνα των θεμάτων που παρουσιάζουν, η δε αναλογία χρόνου έρευνας/παρουσίασης, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές δημοσιογραφίας, πρέπει να είναι τουλάχιστον 3/1».

«Επιπλέον, θα του λέγαμε κι εμείς ότι μάλλον δεν τον “αγαπάνε” οι συνεργάτες του που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Διότι τον πληροφόρησαν ότι είδαν “μόνο γραφικούς, ψεκασμένους και υποστηρικτές του Τράγκα”, χωρίς να τον ενημερώσουν ότι παρουσιάστηκαν καθηγητές Πανεπιστημίων, νέοι επιστήμονες που έχουν εκδιωχθεί στο εξωτερικό, επιχειρηματίες που παλεύουν να κρατηθούν όρθιοι μέσα σε ένα εχθρικό κράτος, αγρότες που πολεμούν να κρατήσουν ζωντανή τη γη τους και τη δουλειά τους, νέοι φοιτητές και εργαζόμενοι που ψάχνουν λόγους για να μείνουν στη χώρα τους. Εκτός κι αν τον ενημέρωσαν, αλλά επέλεξε να μην το αναφέρει…

Σε κάθε περίπτωση, εμείς αυτούς τους Έλληνες του καθημερινού μόχθου, της επιστήμης και του παγκόσμιου Ελληνισμού, τους θεωρούμε πολύ πιο σπουδαίους από τους περιφερόμενους στον μικρόκοσμο του ελλαδικού θεάματος, με τους οποίους ασχολείται ο κ. Λιάγκας. Θα τον συμβουλεύαμε δε, αν αποφασίσει να ασχοληθεί κι αυτός μαζί τους, να το κάνει με μια έστω στοιχειώδη σοβαρότητα. Με αγάπη…» καταλήγει η πλευρά Καρυστιανού.

ΠΗΓΗ