Στη θέση Μπακογιάννη: Υποψηφιότητα έκπληξη από ΝΔ για τον Δήμο της Αθήνας, πολιτικές εξελίξεις

Στη θέση Μπακογιάννη: Υποψηφιότητα έκπληξη από ΝΔ για τον Δήμο της Αθήνας, πολιτικές εξελίξεις

Στη θέση Μπακογιάννη: Υποψηφιότητα έκπληξη από ΝΔ για τον Δήμο της Αθήνας, πολιτικές εξελίξεις

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εξετάζουν και την περίπτωση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου για τον δήμο Αθηναίων.

Μπορεί να έχουμε χρόνο ακόμα μπροστά μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028, όμως ο παρασκηνιακός μηχανισμός έχει πάρει για τα καλά μπρος, ειδικά σε ό,τι αφορά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, για παράδειγμα, που το προηγούμενο διάστημα φαινόταν να έχει αποφασίσει να διεκδικήσει την ψήφο των εκλογών της Α’ Αθήνας για τις βουλευτικές εκλογές του 2027 (είχε δώσει και το «παρών» στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Γραμματείας του Οργανωτικού του κόμματος), τώρα λέγεται ότι επιθυμεί να κάτσει ξανά στη καρέκλα του δημάρχου Αθηναίων.

Δεν ξέρουμε αν έχουν γίνει ή όχι οι σχετικές συζητήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς ή κινείται αυτόνομα, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι στο «τραπέζι» υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι που εξετάζουν οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη για να βαφτεί ξανά ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας «μπλε».

Η περίπτωση της Σοφίας Ζαχαράκη, σενάριο το οποίο είδε άλλωστε το φως της δημοσιότητας, δεν είναι η μοναδική. Υπάρχει κι άλλος πιθανός υποψήφιος.

Ο λόγος για τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος στα τέλη Ιανουαρίου ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ