Δυστυxώς δεν τα κατάφερε: Θpήνος σε MEGA και STAR – Πέθαvε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος στα 64

Δυστυxώς δεν τα κατάφερε: Θpήνος σε MEGA και STAR - Πέθαvε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος στα 64

Δυστυxώς δεν τα κατάφερε: Θpήνος σε MEGA και STAR - Πέθαvε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος στα 64

Σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Δράζος. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο Γιάννης Δράζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των λυκειακών του σπουδών.

Η δημοσιογραφική του διαδρομή

Το 1980 έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα «Αυριανή» ως ελεύθερος ρεπόρτερ, εγκαινιάζοντας μια πορεία που θα διαρκούσε περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες.

Στη συνέχεια εργάστηκε σε σειρά εφημερίδων, μεταξύ των οποίων οι «Απογευματινή», «Ελεύθερη Γνώμη», «Ειδήσεις», «Ελεύθερος» και «Εξπρές», αποκτώντας σημαντική εμπειρία στο πολιτικό και γενικό ρεπορτάζ.

Η επαγγελματική του πορεία συνδέθηκε και με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Από το 1987 έως το 1990 εργάστηκε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Δίαυλος», ενώ από το 1988 έως το 1991 ήταν πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΑ1.

Το 1990 εντάχθηκε στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού Mega ως εσωτερικός συντάκτης και λίγα χρόνια αργότερα, το 1999, ανέλαβε καθήκοντα αρχισυντάκτη στο Star Channel.

Επαγγελματίας με ήθος

Αργότερα συνέχισε την επαγγελματική του διαδρομή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου παρέμεινε έως τη συνταξιοδότησή του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εξελέγη επανειλημμένα εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι ο Γιάννης Δράζος υπήρξε δημοσιογράφος με επαγγελματική συγκρότηση και ήθος, ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται την οικογένειά του και αποχαιρετά με συγκίνηση τον συνάδελφο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026, στις 12:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Χαϊδάρι.

ΠΗΓΗ