Σεισμός στο ελληνικό μπάσκετ: Βγήκε η απόφαση για Λιόλιο και Προμηθέα
Σεισμός στο ελληνικό μπάσκετ: Βγήκε η απόφαση για Λιόλιο και Προμηθέα
Η ΕΕΑ έκρινε δεκτές όλες τις καταγγελίες Ηλία Παπαθεοδώρου και Αμαρουσίου, ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής του Προμηθέα, θεωρεί ένοχο τον Λιόλιο και ο σεισμός ταρακουνά συθέμελα το ελληνικό μπάσκετ!
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και η ΚΑΕ Μαρούσι του Δήμου Στασινόπουλου οδηγούν στην κάθαρση του ελληνικού μπάσκετ και τον Ευάγγελιο Λιόλιο στην απομόνωση καθώς πλέον δεν είναι απλά κατηγορούμενος αλλά παράνομος και με τη βούλα της ΕΕΑ!
Πριν λίγη ώρα εκδόθηκε η απόφαση που τους κρίνει όλους ένοχους και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το τέλος του παράνομου Λιόλιου και του Προμηθέα από τη Basket League.
Στο διστακτικό της απόφασης – καθώς το σκεπτικό θα παίξει τεράστιο ρόλο στις επόμενες αποφάσεις που θα ακολουθήσουν – κρίνεται ότι ο Ευάγγελος Λιόλιος που δήθεν πούλησε τις μετοχές της ΚΑΕ Προμηθέας είναι άμεσα εμπλεκόμενος στην ομάδα της Πάτρας.
Το πρόστιμο των 50.000 ευρώ που του επιβάλλεται είναι το μικρότερο πρόβλημα για τον ίδιο καθώς α) αφενός το πιστοποιητικό της ομάδας του ανακαλείται. β) ο ίδιος κρίνεται ότι κρυβόταν πίσω από την ΚΑΕ Προμηθέας και επηρέαζε τους αγώνες της μέσω αποφάσεων.
Κι αυτό από μόνο του αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει για την επόμενη ημέρα.
Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ:
1. Κλήση σε ακρόαση ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ,
1) για ανάκληση του χορηγηθέντος πιστοποιητικού αγωνιστικής περιόδου 2025-2026 κατ΄άρθρο 77Α παρ.παρ.3 εδ. τελ. και 7, σε συνδυασμό με άρθρο 69 παρ.12 Ν.2725/1999 όπως ισχύουν,
2) για ανάκληση των από 10.07.2020 αποφάσεων της Επιτροπής, με τις οποίες χορηγήθηκε στους Αθανάσιο Τριανταφυλλίδη, Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο και Άγγελο Ζαννή άδεια απόκτησης ποσοστού 30%, 30% και 24,62% αντίστοιχα, του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ, κατ΄άρθρο 69 παρ.1 εδ.δ΄ σε συνδυασμό με άρθρα 69Α παρ.3 και 77Α παρ.9 Ν.2725/1999 όπως ισχύουν,
3) για παράβαση άρθρου 77Α παρ.παρ.1 εδ.α’, 9 και 10, σε συνδυασμό με άρθρο 83 παρ.παρ. 3 και 4 Ν.2725/1999 όπως ισχύουν, (μη υποβολή στην Ε.Ε.Α. υπεύθυνης δήλωσης και Ποινικού Μητρώου του Ευαγγέλου Λιόλιου, με την άτυπη και με ανοχή της Διοίκησης ανάθεσης σ΄αυτόν, διαχείρισης και εκπροσώπησης της ΚΑΕ με έργα που σχετίζονται με τη διοίκηση αυτής).
1.1.) ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΠΡΑΞΗ κατά πλειοψηφία. ΑΝΑΚΑΛΕΙ το χορηγηθέν πιστοποιητικό αγωνιστικής περιόδου 2025-2026.
1.2.) ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΠΡΑΞΗ κατά πλειοψηφία. ΑΝΑΚΑΛΕΙ τις από 10.07.2020 αποφάσεις της Επιτροπής με τις οποίες χορηγήθηκε στους Αθανάσιο Τριανταφυλλίδη, Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο και Άγγελο Ζαννή άδεια απόκτησης ποσοστού 30%, 30% και 24,62% αντίστοιχα, του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ.
1.3.) ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΠΡΑΞΗ κατά πλειοψηφία. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ πρόστιμο 15.000 ευρώ κατά πλειοψηφία. 2. Κλήση σε ακρόαση στον Ευάγγελο Λιόλιο για παράβαση άρθρου 77Α παρ.παρ.1 εδ.α΄, 9 και 10 σε συνδυασμό με άρθρο 83 παρ.παρ.3 και 4 Ν.2725/1999 όπως ισχύουν, (πρόσωπο σχετιζόμενο και συνδεόμενο με οποιονδήποτε τρόπο με την ΚΑΕ, με την ανοχή της Διοίκησης, χωρίς την τήρηση των διατάξεων του αθλητικού Νόμου).
Ακολούθησε το Live-Sports365 στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις