Ads Top

Survivor - Άιρα Αντομαϊτύτε: «Δεν έχω γνωρίσει τον πατέρα μου, δεν ξέρω ποιος είναι»


Συγκινεί η Άιρα Αντομαϊτύτε με την δήλωση που δεν περίμενε κανείς..

Η πρόσφατη συμμετοχή της στο Survivor δεν ήταν η πρώτη φορά που την είδαμε στους δέκτες μας, και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία, αφού ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της στον χώρο της υποκριτικής και του μόντελινγκ. 



Αν δεν σε μαγνητίσει το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της, με ύψος 1.82μ., τότε θα σε κερδίσει ο καλός της χαρακτήρας, ωστόσο η Άιρα Αντομαϊτύτε αποκαλύπτει ότι πίσω από το μόνιμο χαμόγελό της κρύβονται σοβαρές δοκιμασίες που πέρασε στην παιδική της ηλικία.

Η πρώην παίκτρια στο reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ μοιράζεται μαζί μας σπάνιες φωτογραφίες από τότε, που πόζαρε ήδη σαν μοντέλο, και περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που έζησε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μαζί με την επιθυμία της να γνωρίσει μία μέρα τον πατέρα της.



Ταυτόχρονα εκφράζει ανοιχτά τον θαυμασμό της για τη γυναίκα που την έφερε στον κόσμο, στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών, και δηλώνει θετική στο ενδεχόμενο να δημιουργήσει κι εκείνη τη δική της οικογένεια. Το σκέφτεται και με τον σύντροφό της, με τον οποίο δηλώνει πολύ ερωτευμένη;

Η Άιρα Αντομαϊτύτε εξομολογείται μετά το Survivor

Διαβάζω στο βιογραφικό σου ότι έχεις μεγαλώσει για χρόνια στη Λιθουανία και στην Ιρλανδία. Κρατάς αναμνήσεις από τότε;



Γενικά έχω αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Πριν έρθουμε στην Ελλάδα μέναμε πέντε χρόνια στο Δουβλίνο. Η μαμά μου έφυγε από τη Λιθουανία όταν ήμουν 4 χρονών, στην Ιρλανδία γνώρισε τον μπαμπά του αδερφού μου κι επειδή χώρισε, μετά ήρθαμε όλοι μαζί στην Ελλάδα. Σαν παιδί δεν μπορούσα να πω κάτι, το μόνο που άκουγα ήταν τη μαμά μου να μου ανακοινώνει ότι φεύγουμε. Την ημέρα κιόλας που ήρθαμε στην Ελλάδα, δεν μου είχε πει καν ότι πάμε σε άλλη χώρα. Το έκανε πιο πολύ για οικονομικούς λόγους.

Σε στεναχωρούσε το γεγονός ότι έμενες μακριά από τον πατέρα σου και δεν είχατε μια βάση;

Δεν έχω γνωρίσει ποτέ τον πατέρα μου, οπότε πιο πολύ με στενοχώρησε ότι αποχωρίστηκα τους παππούδες μου, που με μεγάλωσαν σαν γονείς. Ήταν σίγουρα στενάχωρο, αλλά προσαρμοζόμουν εύκολα, επειδή είχα συνηθίσει τις αλλαγές.

Τον πατέρα σου δεν τον έχεις γνωρίσει μέχρι σήμερα;

Ναι, δεν ξέρω ποιος είναι, δεν έχω καμία επικοινωνία.

Δεν έχεις απορία, έστω πώς είναι εμφανισιακά;

Έχω, αλλά είναι δύσκολο να πας σ' έναν άνθρωπο να του πεις: «Γεια σου, είμαι η κόρη σου». Έχω ρωτήσει τη μητέρα μου, γνωρίζει πού βρίσκεται, έχω μάθει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κάνει άλλα παιδιά και τώρα πια είναι μεγάλος σε ηλικία. Κάθε φορά που είχα προσπαθήσει να τον βρω, κάτι τύχαινε και δεν μπορούσα να πάω. Θα ήθελα να τον γνωρίσω μια μέρα.

Είναι στα σχέδιά σου αυτή τη στιγμή;

Σίγουρα θα έχει μάθει ότι έχει μια κόρη, δεν γίνεται μετά από τόσα χρόνια να μην ξέρει τίποτα, μένει στην ίδια περιοχή με τους παππούδες μου. Θεωρώ ότι αν ήθελε κι εκείνος να με γνωρίσει θα είχε κάνει κάποια προσπάθεια, γι' αυτό δεν είμαι 100% σίγουρη για να τον βρω, δεν ξέρω τις δικές του διαθέσεις.

Άμα τον έχεις μπροστά σου, τι θα τον ρωτούσες;

Δεν ξέρω, θα ήθελα πρώτα να τον γνωρίσω σαν άνθρωπο, να δω τι χαρακτήρας είναι, αν έχουμε κοινά. Αυτό θα με ενδιέφερε πιο πολύ.

Την πατρική φιγούρα από ποιον τη γνώρισες;

Δεν είχα γνωρίσει πατρική φιγούρα, δυστυχώς. Η μόνη πατρική φιγούρα ήταν η μητέρα μου, την έβλεπα σαν διπλό γονιό. Τον περισσότερο καιρό δούλευε μάλιστα για να μας συντηρήσει, οπότε έπρεπε να δείξω εγώ μία πιο μητρική φιγούρα προς τον αδερφό μου.

Η μητέρα σου ανέλαβε τον διπλό ρόλο του γονιού, για δύο παιδιά, μόνη της. Στα μάτια σου έμοιαζε σαν ηρωίδα;

Ναι, γιατί είναι και πολύ μικρή. Εγώ είμαι 23 τώρα, εκείνη είναι 40, πλέον είμαστε περισσότερο σαν φίλες και όχι σαν μαμά με κόρη. Τη θαυμάζω που, σε τόσο μικρή ηλικία, είχε 2 παιδιά και κατάφερε να μας μεγαλώσει. Ό,τι χρειαζόμασταν έβρισκε τρόπους να μας το δώσει. Έχω μάθει πολλά από εκείνη.

Σε απέκτησε όταν ήταν 17 χρονών;

Ναι. Η μαμά μου χάρηκε πολύ όταν έκλεισα τα 18 και δεν είχα γυρίσει στο σπίτι έγκυος, με ευχαρίστησε γι' αυτό. Σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω παιδιά, απλά δεν θέλω τα παιδιά μου να βρεθούν στη θέση που βρέθηκα εγώ.

Τι δυσκολίες συναντήσατε, όταν ήρθατε στην Ελλάδα; Βρήκατε απέναντί σας ρατσισμό και διακρίσεις;

Σίγουρα. Ήμασταν 3 άτομα που δεν μιλάγαμε καν ελληνικά, και έπρεπε να προσαρμοστούμε. Η μητέρα μου έπρεπε να βρει δουλειά, που θα της επιτρέπει να φροντίζει δύο παιδιά, δεν είναι εύκολο χωρίς να έχεις δεύτερο εισόδημα. Η νονά μου ήταν εκείνη που μας βοήθησε, μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, γιατί ζούσε μόνιμα εδώ. Αλλά έπρεπε από μικρή ηλικία να σοβαρευτώ κι εγώ, για να τη βοηθήσω όσο μπορώ. Από 15 χρονών είχα ξεκινήσει το μόντελινγκ, και ό,τι άλλο μπορούσα να κάνω.

Το μόντελινγκ πώς προέκυψε στη ζωή σου;

Είχα πάει σε έναν αγώνα μπάσκετ, όπου έπαιζε ο Παναθηναϊκός με μία ομάδα από τη Λιθουανία. Εκεί ήταν μια μαμά, που έλεγε στη δική μου ότι έχει μία κόρη στην ηλικία μου, που ξεκίνησε το μόντελινγκ με καλά λεφτά, και με παρότρυνε να πάω. Κάνω φωτογραφίσεις και πασαρέλες από μικρή και όντως με βοήθησε αυτό το έξτρα εισόδημα, ενώ η δουλειά δεν με κρατούσε μακριά από το σχολείο.

Τα υπόλοιπα παιδιά σε θεωρούσαν «ξένη»;

Σίγουρα. Ήμουν και ένα παιδί που προτιμούσα να κάθομαι στην άκρη για να ζωγραφίσω, παρά να κάνω παρέες και είχα άλλα πράγματα στο μυαλό μου, όπως αν θα πληρώσουμε το νοίκι, παρά να πηγαίνω για καφέ με τις φίλες μου. Αλλάζαμε πολλά σχολεία, οπότε έπρεπε να γνωρίζω καινούριο κόσμο, δεν ήταν εύκολο.

Bullying είχες βιώσει;

Ναι, για το ύψος μου. Ήμουν πάντα η πιο ψηλή, περνούσα τους υπόλοιπους και δεν υπήρχε μέρα που να μην με είχαν ρωτήσει: «Τι καιρό κάνει εκεί πάνω;». Βέβαια μετά από καιρό έμαθα να μην δίνω σημασία τι λένε οι άλλοι, σκέψου ότι στο γυμνάσιο είχα μπλε μαλλιά και έκανα ό,τι μου άρεσε. Έτσι μεταγενέστερα δεν με ενοχλούσαν πράγματα που άκουγα στο μόντελινγκ ή τα αρνητικά σχόλια στο Survivor.

Ακούμε πολλά μοντέλα να μιλάνε για στερητικές δίαιτες και νευρική ανορεξία. Έζησες κάτι αντίστοιχο;

Εγώ είχα θέμα με τον θυρεοειδή μου, που δεν το ήξερα. Όταν άρχισα να κάνω μόντελινγκ μπορεί να έτρωγα ένα μήλο την ημέρα και να έπαιρνα μισό κιλό γιατί είχα υποθυρεοειδισμό. Ευτυχώς δεν έπαθα ανορεξία, γιατί κατάλαβα ότι σε αυτό το χώρο όσα κιλά και να χάσεις δεν φτάνουν, ειδικά στο χώρο της υψηλής ραπτικής. Οπότε δεν θα έβαζα σε κίνδυνο το σώμα μου για να δουλέψω. Αν ήθελα να αδυνατίσω, το έκανα υγιεινά, όπως πριν τον covid, που έτρωγα μόνο πρωτεΐνη με λαχανικά και έκανα τακτικά γυμναστική για να πάω στην Αμερική. Δυστυχώς έκλεισαν τα σύνορα και δεν τα κατάφερα.

Το Survivor πώς προέκυψε στη ζωή σου;

Όταν είχα πάει στο GNTM παρατήρησα ότι δεν με ενοχλούσαν οι κάμερες. Στο Survivor μ' άρεσαν πολύ τα αγωνίσματα και ήθελα να το δοκιμάσω, τους έβλεπα να κάνουν στόχους και απορούσα πώς γίνεται να μην τους ρίχνουν. Ήθελα να δω αν είναι όντως τόσο δύσκολο και να το ζήσω. Δεν περίμενα να μου απαντήσουν όταν δήλωσα συμμετοχή.

Τώρα που πήγες, και είδες πώς είναι, πώς σου φάνηκε;

Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση, είναι πολύ πιο δύσκολο. Και τώρα που με ξαναβλέπω απορώ πώς έριχνα έτσι, αλλά θυμάμαι εκείνες τις στιγμές και δεν έβλεπα ούτε τα χρώματα από την κούραση... Παρόλα αυτά ήταν μία τρομερή εμπειρία.

Τι σε δυσκόλεψε όταν πρωτοπήγες στο παιχνίδι;

Αγχωνόμουν πάρα πολύ στα run, μ' έπιανε μια πίεση στο στήθος και ένιωθα ότι θα λιποθυμήσω. Μετά από λίγο καιρό έφυγε αυτό, αλλά ακόμα είχα ζαλάδες μες στον ήλιο τόσες ώρες χωρίς φαγητό. Όσο και να ζαλιζόμουν, προσπαθούσα να το παλέψω, έστω για ακόμα ένα run.

Σκέφτηκες κάποια στιγμή να τα παρατήσεις;

Σχεδόν όλοι μας μπορεί να το έχουμε πει αυτό κάποια στιγμή, μέχρι να συνηθίσουμε τις συνθήκες. Περιμέναμε ότι θα κοιμόμαστε στο σανίδι, μέσα στο δάσος, δεν θα τρώμε και θα τρέχουμε μες στον ήλιο, αλλά όταν το ζεις είναι πραγματικά απίστευτο. Μέχρι να συνηθίσω, έλεγα κάθε μέρα «Τι ήρθα να κάνω εδώ», αλλά κάθε φορά που πήγαινα στα αγωνίσματα έλεγα ότι αντέχω κι άλλο.

Σε είδαμε κάποια στιγμή να λυγίζεις, επειδή ο Γιώργος Γκιουλέκας είχε αφήσει τον αγώνα και καθόταν μαζί με τον Τζέιμς. Σε εκνεύρισε αυτό;

Γενικά όλοι είχαμε μικροτραυματισμούς και δεν τους δηλώναμε. Εκείνη την εβδομάδα, ας πούμε, έπινα αντιβίωση και ήμουν πολύ κουρασμένη, πονούσα. Μου βγήκε μία ένταση επειδή ένιωσα ότι κάποιος παίρνει «ρεπό» και έπρεπε να τρέξω εγώ τα πέναλτι. Τώρα που το σκέφτομαι πια, ήταν πολύ ανούσιο, κατανοώ ότι και ο Γιώργος ήθελε ένα break, γιατί πονούσε.

Ένιωσες ότι ο Τζέιμς με τον Γιώργο είχαν κάνει πηγαδάκι, παρότι ήταν σε αντίπαλες ομάδες;

Οι Κόκκινοι ποτέ δεν είχαμε θέμα που έκαναν παρέα ο Γιώργος και ο Τζέιμς. Απλώς θεωρήσαμε ότι ο Γιώργος θα έπρεπε να είναι δίπλα στην ομάδα, όταν παίζαμε αγώνες και κάποιος δικός μας έτρεχε να φέρει έναν πόντο. Εκεί δημιουργήθηκε μία αντιπαράθεση, γιατί ο Γιώργος θεώρησε ότι γενικά μας ενοχλούσε η παρέα τους, κάτι που δεν ισχύει. Το συζητήσαμε και γι' αυτό δεν υπήρξε άλλο τέτοιο πρόβλημα.

Έκλαψες κάποια στιγμή που δεν σε έβλεπαν οι κάμερες;

Πολλές φορές, όλοι μας, και για τον πιο μικρό λόγο. Μου έλειπε το σπίτι μου, το αγόρι μου, ο σκύλος μου ή το φαγητό. Έχω κλάψει κοιτάζοντας τα φοινικόφυλλα και σκεφτόμουν «Δεν πιστεύω ότι κλαίω για μία πίτσα». Σου βγαίνει η ένταση εκεί μέσα, γιατί στερείσαι πολλά πράγματα και πρέπει να εκτονωθείς.

Όταν αποχώρησες ήταν έκπληξη για εσένα, ότι τελείωσε εκεί το Survivor;

Είμαι πολύ περήφανη που έμεινα και τόσο, γιατί πήγα με το σκεπτικό ότι θα φύγω στη δεύτερη εβδομάδα. Σε κάθε μονομαχία μάζευα τα πράγματά μου και ήμουν προετοιμασμένη, οπότε όταν είδα τη Χρύσα να ρίχνει τους στόχους, απλά χαμογέλασα και σκεφτόμουν ότι θα πάω σπίτι. Στεναχωρήθηκα από τη μία, γιατί ήταν μία τρομερή εμπειρία το Survivor, αλλά χαίρομαι κιόλας, γιατί επέστρεψα στην παλιά μου ζωή.

Τι σου είχε λείψει περισσότερο όταν επέστρεψες;

Σίγουρα το αγόρι μου και ο σκύλος μου. Την πρώτη εβδομάδα πραγματικά δεν ήθελα να βγω από το σπίτι, ήθελα να τρώω, να βλέπω ταινίες και να είμαι με τη σχέση μου, και να μην κάνουμε τίποτα, απλά να ξεκουράζομαι.

Πόσο καιρό είστε μαζί με το αγόρι σου;

Τώρα είμαστε λίγο πάνω από χρόνο, αλλά γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Τον γνώρισα όταν ήμουν γύρω στα 16-17, είχαμε κοινές παρέες και συναντιόμασταν, οπότε κάποια στιγμή απλά μας έτυχε.

Είσαι ερωτευμένη;

Ναι, πάρα πολύ. Έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα, όλη μέρα κάνουμε πράγματα μαζί και το θεωρώ πολύ σπάνιο και όμορφο να είσαι σε σχέση με κάποιον που είστε φίλοι ταυτόχρονα.

Είσαι μικρή, αλλά βλέπεις μέλλον με αυτόν τον άνθρωπο;

Σίγουρα δεν θα ήμουν με κάποιον που δεν θα το σκεφτόμουν. Αν δεν υπάρχει μέλλον σε μία σχέση, δεν χρειάζεται να χάνεις τον χρόνο σου.

Η μαμά σου είχε αποκτήσει δύο παιδιά στην ηλικία σου. Εσύ πώς βλέπεις το ενδεχόμενο να γίνεις μητέρα;

Αν είναι να γίνει, θα γίνει. Και βέβαια το σκέφτομαι, αλλά δεν αγχώνομαι.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου μετά το Survivor;

Ακόμα δεν έχω επανέλθει στο 100%, αφαιρούμαι και έχω κρατήσει συνήθειες από το παιχνίδι. Θέλω να συνέλθω λίγο και μετά να αρχίσω να δουλεύω, να ασχοληθώ δηλαδή με το μόντελινγκ και με την υποκριτική. Έχω σπουδάσει ηθοποιός, στο Θέατρο Αλλαγών, απλά δεν το έχω τελειώσει ακόμα και έχω παίξει σε παραστάσεις, όπως το «Άσπρο Πάτο», που ανέβηκε το 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.