Ads Top

Μεντιλίμπαρ: «Αν αλλάξουμε προσέγγιση επειδή παίζουμε με ομάδα Premier League τότε θα γίνουμε ρεζίλι»


Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως δεν έχει περάσει καν από το μυαλό του να αλλάξει φιλοσοφία και επανέλαβε αρκετές φορές πως θέλει ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από το «Βίλα Παρκ».

Λόγια σταράτα και ξεκάθαρα από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου πριν τον ιστορικό πρώτο ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ για το Europa Conference League.



Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως δεν έχει περάσει καν από το μυαλό του να αλλάξει φιλοσοφία επειδή αντιμετωπίζει μια ομάδα της Premier League, λέγοντας πως αν το έκανε αυτό τότε θα γινόταν ρεζίλι.

Παράλληλα, ο Μεντιλίμπαρ επανέλαβε πολλές φορές πως θέλει ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από το «Βίλα Παρκ», ενώ όταν ρωτήθηκε για το… αντάμωμα με τον Ουνάι Έμερι και τα ευρωπαϊκά τρόπαια του τεχνικού της Βίλα, ο προπονητής των Πειραιωτών απάντησε πως η δική του κατάκτηση είναι πιο πρόσφατη αφού ήρθε πέρυσι!

Για το πώς προετοιμάστηκαν για το ιστορικό ματς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα:


 «Προετοιμαστήκαμε το ίδιο, όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και θα δώσουμε τη σημασία που αρμόζει. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στην προετοιμασία μας και είμαστε πανέτοιμοι για να το κερδίσουμε».

Αν υπάρχει καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς και ποιο είναι αυτό: «Σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα είναι το καλύτερο για να ξεκινήσεις, αλλά μια νίκη ή μια ισοπαλία μπορεί να θεωρηθεί καλό αποτέλεσμα, ανάλογα φυσικά με την εξέλιξη του αγώνα. Η πρόκριση κρίνεται σε 180 λεπτά, όμως δεν μπορείς να σκέφτεσαι από τώρα και τα 180 λεπτά, αλλά το πρώτο ματς αρχικά. Ανάλογα με το πώς θα πάει, θα κριθεί και το αποτέλεσμα και σε κάθε περίπτωση ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε».
Αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα του και ποιο θα είναι το σημαντικότερο στοιχείο και σημείο του αγώνα: «Αν ήξερα που θα κριθεί το ματς, σίγουρα θα είχαμε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά ξέρω πως είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Έχω ολοκληρώσει τις σκέψεις και τα πλάνα μου, έχω αποφασίσει τι θα κάνω, ακόμα και τι θα αλλάξω αν προκύψει κάτι στην προπόνηση. Πρέπει να έχουμε την ηρεμία που είχαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια, παίζουμε με μια πολύ μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αλλά δεν πρέπει να έχουμε αυτόν τον φόβο και ότι είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε ή ότι είμαστε κατώτεροι. Αν κάνουμε αυτό το λάθος δεν θα πετύχουμε πολλά πράγματα, ήρθαμε εδώ με όλο τον σεβασμό αλλά και να κερδίσουμε».

Για το αντάμωμα με τον Ουνάι Έμερι και το γεγονός πως η Άστον Βίλα δεν έχει χάσει φέτος εντός έδρας στην Ευρώπη: «Ο αντίπαλος προπονητής έχει 4 Γιουρόπα, εγώ 1. Εμένα ο τίτλος μου είναι πιο πρόσφατος, μου αρέσει πολύ η Ευρώπη και έχω κολλήσει με αυτό. Μου αρέσει πολύ να παίζω στην Ευρώπη, είναι κάτι ιδιαίτερο. Όποιος και να είναι προπονητής, όμως, οι παίκτες είναι αυτές που παίζουν, είναι έντεκα εναντίον έντεκα, εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθάμε και να τους καθοδηγούμε. Την πραγματική αξία την έχουν αυτοί που παίζουν μέσα στο γήπεδο».

Για το πώς θα καταφέρουν ως ομάδα να σταματήσουν τον Όλι Γουότκινς που έχει 26 γκολ φέτος: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν παίζει μόνος του, υπάρχουν άλλοι δέκα καλοί παίκτες. Εμείς δεν σκεφτόμαστε πως θα σταματήσουμε έναν παιχνίδι, αλλά όλη την ομάδα. Ξέρουμε τα δυνατά τους στοιχεία και θα τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα».

Για το ότι δεν αλλάζει την επιθετική του φιλοσοφία και αν σκέφτεται να αλλάξει προσέγγιση απέναντι στην καλύτερη ομάδα που θα αντιμετωπίσει φέτος: «Έχουμε παίξει και με άλλους πολύ καλούς αντιπάλους, σίγουρα η Άστον Βίλα είναι δυνατή ομάδα. Αν αλλάξουμε προσέγγιση επειδή παίζουμε με μια ομάδα της Premier League τότε θα γινόμασταν ρεζίλι και σίγουρα ο αντίπαλος θα το εκμεταλλευόταν και θα ήταν καλύτερος. Οπότε, όχι δεν θα αλλάξουμε το στιλ μας, θα είμαστε ο εαυτός μας».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.