Ads Top

Η Euroleague δικαιώνει τον Ολυμπιακό: «Αλλοίωση στο ΣΕΦ» (vids)


Η διοργανώτρια αρχή δικαίωσε τον Ολυμπιακό για τη φάση του Σατοράνσκι στο ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά στέλνει τον Μεντί Ντιφαλά στο Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός.

Σε ανάλυση των φάσεων για τις οποίες διαμαρτύρονται στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό για τα Game 3 των playoffs απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα προχώρησε η Euroleague.



Η διοργανώτρια αρχή δικαίωσε τον Ολυμπιακό για τη φάση του Σατοράνσκι, 16’’ πριν το φινάλε της αναμέτρησης των Πειραιωτών με τους Καταλανούς, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να δοθούν πέντε δευτερόλεπτα στον παίκτη της Μπαρτσελόνα καθώς έκανε 6.7 δευτερόλεπτα για να επαναφέρει την μπάλα και η κατοχή να περάσει στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. 

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη φάση έγινε με το σκορ στο 71-69 υπέρ του Ολυμπιακού και ενώ είχαν απομείνει μόλις 16 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.



Οι Ερυθρόλευκοι, εάν οι διαιτητές ήταν σωστοί, θα είχαν πάρει την κατοχή της μπάλας. Οι ρέφερι όμως δεν έδωσαν την παράβαση, με τους Καταλανούς να ισοφαρίζουν σε 71-71 με καλάθι του Λαπροβίτολα. Εάν είχαν δώσει το… αυτονόητο, θα ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Αντίθετα, όσον αφορά στη φάση του Φίλιπ Πετρούσεφ με τον Τζαμπάρι Πάρκερ στο τέλος της παράστασης, η Euroleague ανάφερε ότι σωστά δόθηκε φάουλ του Σέρβου και τρεις βολές στον άσο της Μπαρτσελόνα.

Η Euroleague δικαίωσε τον Ολυμπιακό, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος στο ΣΕΦ μετά τη λανθασμένη απόφαση των ρέφερι στη φάση του Σατοράνσκι, παρόλα αυτά δεν τιμωρεί τους διαιτητές, αλλά τους στέλνει στο Βελιγράδι για το Game 4 της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Παναθηναϊκό.



Οσον αφορά στο Game 3 του Τριφυλλιού με τους Ισραηλινούς, η διοργανώτρια Άρχή ανέφερε ότι ο Τζος Νίμπο δεν πάτησε εκτός ορίων στη φάση για την οποία οι Πράσινοι κατέθεσαν ένσταση, με την Euroleague να τονίζει ότι όσα ακολούθησαν ήταν σωστά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μεντί Ντιφαλά ήταν ο διαιτητής που είχε δώσει φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα υπέρ του Ματίας Λεσόρ σε… νεκρό χρόνο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Βαλένθια, με το οποίο ο Γάλλος είχε κάνει το 82-81 με 1/2 βολές και είχε δώσει τη νίκη στο Τριφύλλι.

Ο Μεντί Ντιφαλά ήταν επίσης στο περσινό Ολυμπιακός – Βαλένθια. Σε εκείνη την αναμέτρηση δεν είχε δώσει φάουλ πάνω στον Σάσα Βεζένκοφ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, με το σκορ στο 82-83, με τους Ισπανούς να παίρνουν τη νίκη, μετά τα… στραβά μάτια που έκανε ο Γάλλος ρέφερι.

Ο συγκεκριμένος ρέφερι ήταν επίσης στο Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα στα τέλη Μαρτίου, σε μια αναμέτρηση που οι Ισπανοί είχαν πολλά παράπονα από τον Γάλλο. Μάλιστα, οι Ιβηρες έφτασαν στο σημείο να φτιάξουν στο Twitter ακόμα και φωτογραφία στην οποία ο Μεντί Ντιφαλά φοράει φανέλα του Τριφυλλιού.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.