Ads Top

Δυσχρωματοψία: Η σπάvια πάθηση του Σταμάτη Ταλαδιανού, τα συμπτώματα & η δύσκολη καθημερινότητα


Δεν το γνώριζε κανείς μέχρι σήμερα - Η σπάνια πάθηση που του άλλαξε όλη την ζωή και τον δυσκόλεψε και στο Survivor

Στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor αποκαλύφθηκαν μεταξύ άλλων δυο πράγματα: Πρώτον η ξαφνική οικειοθελής αποχώρηση του Αλέξη Παππά και δεύτερον η σπάνια πάθηση που έχει αλλάξει την ζωή του Σταμάτη Ταλαδιανού.


Ο Σταμάτης Ταλαδιανός κατάγεται από τον Βόλο, στον οποίο γεννήθηκε και για αρκετά χρόνια έμενε στην πανέμορφη Σκόπελο. 

Ωστόσο τελειώνοντας το σχολείο πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Κύπρο προκειμένου να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων. 



Τελικά, έκατσε για περίπου 10 χρόνια και τότε πήρε την μεγάλη απόφαση να αλλάξει εντελώς παραστάσεις και να ταξιδέψει μέχρι την εξωτική Καραϊβική.

Μετέπειτα αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι εντελώς διαφορετικό από τις σπουδές του και συγκεκριμένα εργάστηκε σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά ως bartender καθώς επίσης και performer. 



Αργότερα, λοιπόν, αποφάσισε να κάνει το δικό του επιχειρηματικό βήμα ανοίγοντας τα δικά του κλαμπ και εστιατόρια στον τόπο καταγωγής του και την Σκόπελο που έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια του. Κάπου εκεί ήταν που ανακάλυψε και την δυσχρωμία από την οποία πάσχει.

Στο χθεσινό επεισόδιο, δε, το δήλωσε για πρώτη φορά με αφορμή έναν στίβο μάχης ο οποίος περιείχε και πολύχρωμο παζλ, το οποίο δυσκόλεψε αρκετά τον Σταμάτη.

«Η αλήθεια είναι ότι τα χρώματα που είναι κοντά στο ένα στο άλλο, όπως το πορτοκαλί με το κόκκινο, τα έβλεπα κόκκινα»., είπε χαρακτηριστικά ο παίκτης στο συμβούλιο του νησιού.

Τι ακριβώς είναι η δυσχρωματοψία

Δυσχρωματοψία είναι η αδυναμία της αντίληψης ορισμένων χρωμάτων. Στη πάθηση αυτή υπάρχει αδυναμία αντίληψης συγκεκριμένων χρωμάτων όπως το κόκκινο και πράσινο που είναι και η πιο συχνή. Η δυσχρωματοψία είναι κληρονομική. Δεν επιδεινώνεται με τη πάροδο του χρόνου και προσβάλλει και τα δύο μάτια. Προσβάλλει το 8% των ανδρών και το 0,5% των γυναικών. Συνδέεται με τον φυλοσύνδετο τύπο κληρονομικότητας και μεταφέρεται από τη μητέρα που δεν πάσχει στο γιο.

Η αχρωματοψία επηρεάζει όλα τα χρώματα και είναι πολλή σπάνια.Κληρονομείται; Ναι, με φυλοσύνδετο υπολειπόμενο τρόπο. Τι προβλήματα δημιουργεί η δυσχρωματοψία; Άτομα με δυσχρωματοψία μπορεί να έχουν πρόβλημα αν διαλέξουν επαγγέλματα όπως ζωγράφοι, μόδιστροι, ντεκορατέρ, μπογιατζήδες, πιλότοι, σιδηροδρομικοί, χειρουργοί κλπ. Επίσης μπορεί στην ζωή τους να αντιμετωπίσουν και διάφορα ευτράπελα όπως να φορέσουν κόκκινη γραβάτα αντί για μαύρη σε μια κηδεία ή να φορέσουν μια μαύρη και μια κόκκινη κάλτσα.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.