Ads Top

Οι 5+2 εκλεκτοί του Μεντιλίμπαρ από τους Πρωταθλητές Ευρώπης νέους του Ολυμπιακού


Ποιους ξεχώρισε και θα πάρει μαζί του στην προετοιμασία το καλοκαίρι; Ο Κωστούλας που είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ και ο Παπακανέλλος που έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει...

Χωρίς προηγούμενο είναι η επιτυχία τής Κ19 ομάδας τού Ολυμπιακού στο Youth League, στη Νιόν, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο στα χρονικά των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.


Η φετινή πορεία, άλλωστε, είχε προϊδεάσει για την καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές τού Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια, με τον Σωτήρη Συλλαϊδόπουλο που βρέθηκε στο Λιμάνι από τον Παναθηναϊκό, να είναι ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας. 

Εξάλλου, μόνο τυχαία δεν ήταν και η αναφορά τού Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τη λήξη του τελικού, όταν σχολίασε: "Σίγουρα βλέπουμε 3-4 παιδιά άμεσα για την πρώτη ομάδα. Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ένα παιδί 18-19 ετών δεν είναι νέοι, αλλά διαπρέπουν στις μεγάλες ομάδες. Αυτή η νοοτροπία ότι είναι νέοι, δεν ισχύει. Το βλέπουμε και στην Αγγλία. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά για να γράψουν τη δική τους Ιστορία".



Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχουν 3-4 ποδοσφαιριστές που το προσεχές καλοκαίρι θα βρεθούν στην προετοιμασία τής πρώτης ομάδας και, στη συνέχεια, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα αξιολογήσει τις περιπτώσεις τους. Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να πούμε κάποια πράγματα για τον Ισπανό τεχνικό: α) Δεν είχε ποτέ μεγάλα μπάτζετ στις ομάδες του, δεν είναι κάποιος "κακομαθημένος" προπονητής δηλαδή, που θέλει ντε και σώνει μεγάλες μεταγραφές β) Ακριβώς λόγω του α, ο Μεντιλίμπαρ έτσι κι αλλιώς έχει δουλέψει πάρα πολύ στην καριέρα του με νέες ηλικίες, γ) Από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στο Λιμάνι, και παρά τις πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις που είχε με την πρώτη ομάδα, παρακολουθεί διαρκώς τι γίνεται στη β΄ ομάδα αλλα και στην Κ19.

"Ο Μεντιλίμπαρ είναι από πάνω από τις μικρές ομάδες, τις παρακολουθεί, ενώ οι προηγούμενοι δεν είχαν δει ούτε αγώνα. Έχουν μετατρέψει το προπονητήριο του Ρεντη σε στρατηγείο μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας", είχε σχολιάσει πριν από λίγο καιρό μέσω τού sportdog ο Αλέξης Κούγιας, εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η έλευση παικτών από την Κ19 στην πρώτη ομάδα, δηλαδή, δεν είναι κάτι που θα "φορτωθεί" στον Ισπανό κόουτς. Κι αυτός ψήνεται για τέτοια πρότζεκτ και μάλιστα πολύ.

Τα αστέρια της πρώτης γραμμής - Τα αστέρια της δεύτερης γραμμής - Αυτός θα μείνει στην πρώτη ομάδα



Στις σχολές δημοσιογραφίας ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει ένας φοιτητής, είναι ότι η συνέντευξη είναι η βάση του ρεπορτάζ. Μόνο που δεν γίνεται ολες οι συνεντεύξεις να δημοσιευτούν, για ευνόητους λόγους. Ή, τέλος πάντων, δεν γίνεται πάντα δημοσιευτούν τα στοιχεία εκείνου που μιλήσαμε. Όχι όσα μας είπε, αλλά τα στοιχεία εκείνου που μας τα είπε. 

Το sportdog επικοινώνησε με κάποιον που γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά το ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα Κ19, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες. Και τις συλλέξαμε. "Κωστούλας (επιθετικός), Μουζακίτης (αμυντικός μέσος) και Παπακανέλλος (επιθετικός χαφ), είναι οι τρεις που σίγουρα το καλοκαίρι θα πάνε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας", ανέφερε αρχικά ο συνομιλητής μας και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στο Youth League, με τα παιχνίδια εκεί, και ο Σίνα (τερματοφύλακας) και ο Χρήστου (αμυντικός μέσος) έδειξαν ότι μπορούν να πάρουν την ευκαιρία".

Μπορούν να σταθούν, αγωνιστικά, στην πρώτη ομάδα;

"Έτσι όπως έχει γίνει το σύγχρονο ποδόσφαιρο στο υψηλό επίπεδο, να πούμε αρχικά ότι δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Αυτό που έχει σημασία είναι η προσαρμοστικότητα. Αν κάνουν μια καλή προετοιμασία και πείσουν τον Μεντιλίμπαρ ότι έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες τού αντρικού ποδοσφαίρου, δηλαδή εναντίον αντιπάλων μεγαλύτερων ηλικιών (άλλο στιλ/ύφος ποδοσφαίρου) γιατί όχι;".

Αν ξεχωρίζατε έναν από αυτούς για να συνεχίσει στην πρώτη ομάδα, ποιος θα λέγατε ότι μπορεί να είναι;

"Αυτή τη στιγμή είναι ο Παπακανέλλος. Αν και μεγαλύτερο πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό είναι ο Κωστούλας, γεννημένος τον Μάη του 2007, ο Παπακανέλλος δείχνει ότι μπορεί να πάει και να μείνει".

Πώς πρέπει να κινηθεί ο Ολυμπιακός με αυτα τα παιδιά;

"Πρέπει να πάρουν εμπειρίες σε αντρικό επίπεδο, με αντιπάλους μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μπορούν να σταθούν αυτά τα παιδιά στο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ, να βρεθούν ομάδες στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας για να παίξουν μπάλα".

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.