Ads Top

Οι πρώτες αλλαγές Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό!


Τι σύστημα παίζει, ποιους θα αφήσει στον πάγκο - Ποιος είναι ο 63χρονος προπονητής που αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό

Το αγαπημένο του σύστημα και ο πρωταθληματισμός που ξέρει! Ποιος είναι ο 63χρονος προπονητής που συζητάει με τους Πειραιώτες, γιατί μπορεί να ταιριάξει στο Λιμάνι, τι έχει στις προηγούμενες ομάδες του και πόσα θα αλλάξει στο Λιμάνι




Την περίπτωση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φαίνεται ότι έχουν προκρίνει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για τη θέση τού Κάρλος Καρβαλιάλ, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τους Ερυθρόλευκους.

Ο 63χρονος προπονητής έγινε γνωστός από την περσινή θητεία του στη Σεβίλλη, που κέρδισε το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά γενικά στην καριέρα του είχε εργαστεί σε ομάδας όπως η Εϊμπάρ, η Λεβάντε, η Οσασούνα, η Λεβάντε.



Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να μάθουμε τι ισχύει με την περίπτωσή του και να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με νέες πληροφορίες.

"Έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα - Πρωταθλητισμό με τη Σεβίλλη - Έτσι παίζουν οι ομάδες του"
"Είναι 63 ετών αλλά είναι τύπος πoυ έχει τα φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Aνέλαβε πέρσι τη Σεβίλλη λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έκανε τις φοβερές προκρίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ και, τελικά, το πήρε κιόλας. Έβγαλε και τη Σεβίλλη στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα της καριέρας του. Ουσιαστικά έκανε πρωταθλητισμό με τη Σεβίλλη πέρσι τέτοια εποχή, παρότι οι Ισπανοι πίστευαν ότι δεν μπορεί να δώσει πράγματα σε μια ομάδα. Πήγε καλά αλλά τον έφαγαν νωρίς φέτος και, όπως φαίνεται, ακόμα το πληρώνουν στη Σεβίλλη", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Παίζει απλά, ούτε πολύ τακτική και τέτοια, ούτε πολλές οδηγίες. Όσο πιο απλά γίνεται, να δώσει την μπάλα, να κάνει κίνηση, πάρα πολύ καλή περίπτωση προπονητή για ομάδα που είναι μπάχαλο, όπως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή. Αρκεί να τον βοηθήσει και η ομάδα, το κλαμπ, να τον αφήσει να κάνει πραγματάκια".



"Με αυτό το σύστημα παίζει - Αυτούς θα αφήσει στον πάγκο - Θα σουλουπώσει τον Ολυμπιακό"

Τι σχηματισμούς προτιμάει στην 11άδα;

"Παίζει με 4-2-3-1 αλλά δεν έχει σκαλώματα παίζει και 4-3-3- και 4-3-2-1. Είχε κάνει καλή καριέρα στην Οσασούνα και την Εϊμπάρ - Είναι Βάσκος, παιδί της Μπιλμπάο παρότι δεν έχει προπονήσει την Αθλέτικ παρά για ένα μικρό διάστημα. Για να καταλάβει η Εϊμπάρ, που είναι μια κωμόπολη με 30.000 κατοίκους, είχε ανέβει και είχε μείνει στη La Liga 4-5 χρόνια με τον Μεντιλίμπαρ".

Πώς του αρέσει να παίζει;

"Πολλή ένταση, θέλει παίκτες, που να μαρκάρουν. Δεν θα φάει σκαλώματα με ονόματα, θα πορευτεί με τους παίκτες που θα κάνουν τη δουλειά του, δεν θα κοιτάξει αν παίρνει κάποιος 1,5 εκατ. άρα πρέπει να παίξει. Στη Σεβίλλη ήταν πιο άνετος από κάποιο σημείο και μετά, έπαιζαν και καλή μπάλα. Τη Γιουνάιτεντ την είχε διαλύσει στον ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ, είχε παίξει μπαλάρα".

Η κατάσταση στον Ολυμπιακό είναι περίεργη αυτό το διάστημα - Έχει την προσωπικότητα για να σταθεί στο κλαμπ;

"Μπορεί να σταθεί ως προσωπικότητα, αλλά χρειάζεται να τον στηρίξει η ομάδα στην πρώτη ήττα. Είναι τύπος που μπορεί να σουλουπώσει τώρα τον Ολυμπιακό, να είναι ανταγωνιστικός στα πλέιφ οφ και αν μπορεί να προλάβει και την τρίτη θέση. Παίζει και με τη Φερεντσβάρος, γιατί να μην έχει μέλλον και στο Κόνφερενς;".

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.