Ads Top

Αυτοί είναι οι 4 παίκτες από Ολυμπιακό Β' που αρέσουν στον Μαρτίνεθ


Η λίστα με τους παίκτες που τσεκάρει ο Ισπανός, αποφασίζει άμεσα ποιους θα έχει μαζί του από τον Ιανουάριο και μετά. Σκέψεις να δώσει χώρο και χρόνο ακόμα και σε νεαρούς Έλληνες.

Ολυμπιακός: Κινητικότητα αναμένεται να υπάρξει στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι από τον Ολυμπιακό, καθώς εκτός απροόπτου οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν δύο στόπερ (ο ένας από τους δύο θα έχει γαλόνια και θα είναι 11αδάτος και δάσκαλος για τους υπόλοιπους), ενώ δεν αποκλείεται αν υπάρξουν εξελίξεις με τον Ελ Αραμπί και το μέλλον του στην ομάδα να έρθει και ένας επιθετικός.




Και υπάρχουν διάφορα ονόματα που έχουν συνδεθεί με τους Πειραιώτες το τελευταίο διάστημα, όπως είναι για παράδειγμα ο Νεμάνια Στόιτς, στόπερ τής Μπάτσκα Τόπολα, που θα μπορούσαν όντως να απασχολήσουν τους Πειραιώτες. 

Υπάρχει και ένα άλλο ρεύμα σκέψης, όμως, στην πλατεία Αλεξάνδρας, που θέλει τους Πειραιώτες να "κοιτάζουν" περισσότερο προς τη β΄ ομάδα τους, από ο,τι το έχουν κάνει μέχρι στιγμής. 



Γιατί, για παράδειγμα, όταν τον περασμένο χειμώνα ο Μίτσελ ήθελε αμυντικό για το βασικό σχήμα, κοίταξε στην υποδομή τού Ολυμπιακού και επέλεξε τον Ανδρέα Ντόη. Έναν ποδοσφαιριστή που έκτοτε δεν έχει χάσει τη θέση του στην πρώτη ομάδα.

Υπάρχουν λύσεις στο ρόστερ της β΄ ομάδας που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες, σήμερα, στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ; Με δεδομένο ότι, τυπικά, ψάχνει για ένα+ένα στόπερ, άρα ο ένας από τους δύο μπορεί να είναι λιγότερο έμπειρος κ.λπ., και υπό προϋποθέσεις για επιθετικό, σαφώς αυτές οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν εκ των έσω.



Ο Αλγκασίμ Μπα, που αγωνίζεται στην κορυφή τής επίθεσης αλλά και έξω αριστερά, προφανώς είναι μια λύση που μπορεί να βρεθεί στην πρώτη ομάδα. Κι αυτή την προοπτική ετοιμάζει ήδη ο Μαρτίνεθ στο Λιμάνι. Ο 20χρονος άσος, διεθνής με την U23 της Γουινέας, έχει πέντε ματς ως 11αδάτος μέχρι στιγμής φέτος με τον Ολυμπιακό β΄, με δύο γκολ και μία ασίστ. Προφανώς αξίζει να πάρει ευκαιρία ως τρίτος επιθετικός - Φυσικά έχει τα στοιχεία για να υποστηρίξει την παραμονή του στην πρώτη ομάδα.

Ποια θα μπορούσε να είναι η λύση για την άμυνα; Δίχως άλλο ο Πέτρος Μπακαλιάννης, που στα 22 του χρόνια είναι σε θέση για να βρεθεί υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Φέτος έχει πέντε ματς, όλα ως βασικός και χωρίς να χάσει λεπτό συμμετοχής, είναι σταθερός, ενώ έχει πιστωθεί και μια ασίστ.
Αν ο Ολυμπιακός θέλει να αξιοποιήσει καλύτερα τους παίκτες που υπάρχουν στην υποδομή του, τώρα ίσως να έχει περισσότερο από ποτέ την ευκαιρία για να το κάνει. Γιατί στο ρόστερ της β΄ ομάδας υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές (πέρα από τους Μπα και Μπαγκαλιάνη υπάρχουν και οι άλλοι, όπως ο 18χρονος στόπερ Ισίδωρος Κουτσίδης ή ο 21χρονος επιθετικός Ανέστης Βλαχομήτρος), άρα θα μπορούσαν οι νεαροί που έχουν ξεχωρίσει να έρθουν και να πάρουν σταδιακά χρόνο συμμετοχής.

Χωρίς άγχος και πίεση για αποτέλεσμα, αρχικά σε εύκολα παιχνίδια και με ολιγόλεπτες συμμετοχές, και στη συνέχεια αν το αξίζουν να πάρουν ευκαιρίες στο βασικό σχήμα. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, άλλωστε, αρέσκεται να αξιοποιεί νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι ανάγκες του κλαμπ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι συγκεκριμένες και η β΄ ομάδα έχει υλικό για να τις καλύψει.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.