Ads Top

«Couples therapy»: Τι είναι η θεραπεία που ακολουθούν Δημήτρης Αλεξάνδρου και Ιωάννα Τούνη


Τα 4 σημεία της σχέσης που βοηθά - Όλα όσα δεν γνωρίζετε 

Η Ιωάννα Τούνη πριν από λίγες ώρες μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram πως μαζί με τον σύντροφό της, Δημήτρη Αλεξάνδρου, ακολουθούν συνεδρίες «couples therapy» και μάλιστα είναι κάτι που κάνουν εδώ και αρκετό καιρό για να βοηθήσουν την σχέση τους μιας και είναι και οι δυο... «τρελοί», όπως ανέφερε και η ίδια χαρακτηριστικά.




Τι σημαίνει «couples therapy»

Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις πως οι συνεδρίες θεραπείας ζευγαριών πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα ή σε διάστημα δύο εβδομάδες και διαρκούν 80 λεπτά. Βέβαια ο καθένας το προσαρμόζει στα δικά του θέλω. Συμμετέχουν και τα δυο άτομα ενώ δεν απίθανο ο θεραπευτής αν το κρίνει αναγκαίο να προτείνει ατομικές συνεδρίες με κάθε σύντροφο.



Ο στόχος του «couples therapy» είναι να βοηθήσει το ζευγάρι να αντιμετωπίσει τις καθημερινές προκλήσεις, να βελτιώσει την επικοινωνία του και να κατανοήσει τι συμβαίνει στη σχέση του. Οι άνθρωποι απευθύνονται επίσης στη συγκεκριμένη θεραπεία όταν αισθάνονται την ανάγκη να φέρουν στο παιχνίδι έναν ουδέτερο διαμεσολαβητή που μπορεί να τους βοηθήσει να προχωρήσουν στο επόμενο πρόσωπο της σχέσης τους, είτε πρόκειται για μια εγκυμοσύνη είτε ακόμη και για διαζύγιο.

Που βοηθά



Αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε την σχέση σας

Μέσα από τη θεραπευτική αυτή διαδικασία, ο θεραυπευτής ζευγαριών θα προσπαθήσει να βοηθήσει και τους δύο συντρόφους να δουν τη σχέση με πιο αντικειμενικό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως το ζευγάρι θα μάθει να μην κατηγορεί ο ένας τον άλλον για προβλήματα και να βλέπει τα όποια θέματα στη σχέση ως κάτι που αφορά και τους δύο συντρόφους. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών θεραπείας, ο θεραπευτής παρακολουθεί πώς αλληλεπιδρούν και οι δύο σύντροφοι μεταξύ τους.

Συναισθηματική αποφυγή

Εάν τα ζευγάρια αποφεύγουν να εκφράσουν αποτελεσματικά τα συναισθήματά τους, μπορεί να θέσουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλαδή να απομακρυνθούν συναισθηματικά και στο τέλος να χωρίσουν. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, λοιπόν , ο θεραπευτής προσπαθήσει να βοηθήσει το ζευγάρι να εκφράσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις που μπορεί να φοβάται να δείξει στον σύντροφό του. Κάνοντας αυτό, το ζευγάρι μπορεί να είναι ξανά πιο κοντά.

Βελτίωση επικοινωνίας

Η επικοινωνία είναι ένα ζωτικό μέρος μιας σχέσης και είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η θεραπεία σχέσεων/ζευγών προσπαθεί να βελτιώσει την επικοινωνία μέσα στη σχέση, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι, όταν εκφράζουν τα συναισθήματά τους, τα ζευγάρια δεν χλευάζουν ή γελοιοποιούν το ένα το άλλο.

Προώθηση δυνατών σημείων

Καθώς η θεραπεία πλησιάζει στο τέλος της, ο θεραπευτής θα επισημάνει τα δυνατά σημεία της σχέσης. Η πλειονότητα των συνεδριών θεραπείας εστιάζεται στα προβληματικά σημεία της σχέσης, γεγονός που καθιστά εύκολο να ξεχάσουμε τους τομείς της σχέσης στους οποίους το ζευγάρι λειτουργεί καλά. Η προώθηση των δυνατών σημείων της σχέσης μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι να δει τα καλά σημεία στη σχέση του και επομένως να μην επικεντρωθεί αποκλειστικά στις αρνητικές πτυχές του χρόνου που περνούν μαζί.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.