Ads Top

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Διέρρευσαν τα πρώτα αποτελέσμα - Ποιος προηγείται ακόμη και με 69%


Οι κάλπες έκλεισαν και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν σημαντικό προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννης στον Δήμο Αθηναίων, του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής και του Γιάννη Μώραλη στον Δήμο Πειραιά.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν, με τους Έλληνες να προσέρχονται από τις 7:00 το πρωί της Κυριακής (8/10) στις κάλπες για να εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχες.




Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, ψήφισαν 4,3 εκατ. ψηφοφόροι με ποσοστό συμμετοχής 44,6%.

Στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για τον δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται να παίρνει μεγάλη νίκη έχοντας αυτή την ώρα 38,8%.

Προβάδισμα και για τον Νίκο Χαρδαλιά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής με τον πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας να συγκεντρώνει 44%



Άνετη επικράτηση φαίνεται να έχει και ο Γιάννης Μώραλης στο Δήμο του Πειραιά καθώς συγκεντρώνει το 69,29%.

*Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση παρουσιάζει ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Η βασικότερη αφορά το εκλογικό σύστημα καθώς οι νέες αναμετρήσεις θα γίνουν με το πλειοψηφικό σύστημα αντί τις απλής αναλογικής του 2019 που σημαίνει πως όσοι συνδυασμοί δημοτικοί ή περιφερειακοί συγκεντρώσουν ποσοστό 43% συν μια ψήφο εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.