Ads Top

Εκπλήξεις Μαρτίνεθ στην αποστολή με ΑΕΚ!


Μένουν «ονόματα» εκτός αποστολής - Ποιους θα αφήσει έξω..

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την εικόνα που έχει μπροστά του ο Μαρτίνεθ στο Ρέντη ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.




Εάν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, στην πραγματικότητα εάν δεν προκύψει κάποια δυσάρεστη είδηση της τελευταίας στιγμής, ο Μαρτίνεθ θα έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεση του για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, το ΑΕΚ-Ολυμπιακός την Κυριακή στη Φιλαδέλφεια, που είναι και το πρώτο δικό του ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι πολύ απλά θα γίνει μάχη και για την 20άδα! Αναπόφευκτα θα κοπούν και «ονόματα», αφού αλλιώς δεν βγαίνει. 



Δεν είναι δηλαδή ότι ο Μαρτίνεθ θα αφήσει εκτός 20άδας τον Ανδρούτσο, που ουσιαστικά είναι εκτός πλάνων, τον Μπρίνιτς, που είναι πλέον ξεκάθαρα εναλλακτική επιλογή και τον Ρίτσαρντς, που είναι ακόμη σε διαδικασία εγκλιματισμού μετά από απουσία 16 μηνών από την δράση λόγω τραυματισμού.

Κατ΄ αρχάς πιστεύω ότι θα μείνει έξω κι ο Πορόζο, καθότι πιάνει θέση ξένου και οι πέντε ξένοι που δικαιούται κάθε ομάδα στα παιχνίδια πρωταθλήματος θα καλυφθούν από τους Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Έσε, Μαντί και Ελ Καάμπι. Από εκεί και πέρα, τις 20 θέσεις θα διεκδικήσουν 23 παίκτες! 



Οι Πασχαλάκης, Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Κίνι, Ορτέγκα, Βρουσάι, Ρέτσος, Φρέιρε, Ντόη, Ιμπόρα, Έσε, Μαντί, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο, Φορτούνης, Μπιέλ, Σολμπάκεν, Σκάρπα, Ποντένσε, Μασούρας, Γιόβετιτς, Ελ Καάμπι, Ελ Αράμπι.

Αν θέλετε την εκτίμηση μου, εκτός 20άδας πιο πιθανό είναι να μείνουν ο Βρουσάι, ο Ελ Αράμπι κι ο Σολμπάκεν.

Ο Βρουσάι γιατί στις θέσεις που αγωνίζεται, εξτρέμ και μπακ, υπάρχουν πολλές επιλογές (τουλάχιστον τέσσερις για μπροστά και τρεις για πίσω).

Ο Ελ Αράμπι γιατί θεωρώ ότι ο προπονητής θα προτιμήσει τον Γιόβετιτς, που έχει ψυχολογία από την παρουσία στην Εθνική του, με γκολ, ασίστ, δοκάρι, ο δε ο ίδιος ο Μαροκινός εσχάτως μπαίνει μόνο αλλαγή και δεν λες ότι πάει και καλά, με μεγάλη αστοχία κλπ.

Ο δε Σολμπάκεν φτάνει τελευταίος στο Ρέντη από την Εθνική του (μαζί με τον Ελ Καάμπι) και δεν είχε προλάβει όταν ήρθε να υπογράψει παρά μία ημέρα να πάει για προπόνηση αφού έφυγε αμέσως για τη Νορβηγία και στα δύο παιχνίδια της Εθνικής του δεν έδειξε και σε φόρμα.

Τώρα, αν λαθέψω στις εκτιμήσεις μου και μπει ένας η, περισσότεροι από αυτούς τους τρεις στην 20άδα, τότε υποψήφιοι να χάσουν τη θέση τους είναι ένας εκ των Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλου, ίσως κι ένας εκ των Καρβάλιο, Σκάρπα, Ποντένσε. Ο Πορτογάλος και για λόγους εντυπώσεων μάλλον είναι καλό να μπει στην 20άδα, δείχνοντας άλλωστε και fit και μάλλον καλύτερα γυμνασμένος από την προηγούμενη θητεία του στο Ρέντη, με το χάντικαπ βέβαια της έλλειψης ρυθμού.

Όπως κι αν έχει, την πρόβλεψη μου την έκανα. Για να δούμε.

Άσχετο: Ειλικρινά δεν έχω καμία πληροφορία, αλλά έχω την υποψία ότι η ΚΕΔ θα φέρει Πορτογάλο διαιτητή. Να θυμίσω πρώτον ότι την περασμένη σεζόν την ΑΕΚ την έπαιξαν τέσσερις φορές Πορτογάλοι, με τρεις νίκες (1-0 τον ΠΑΟ μέσα, 2-0 τον Άρη έξω και 3-0 τον Άρη μέσα με πέναλτι κι αποβολή) και μία ισοπαλία, στο 0-0 με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, αποτέλεσμα που εν τέλει μέτρησε καταλυτικά στη μάχη του τίτλου. Και δεύτερον ότι πάντα στο περασμένο πρωτάθλημα έπαιξαν τον Ολυμπιακό δύο φορές Πορτογάλοι διαιτητές στο Καραϊσκάκη χωρίς νίκη (0-0 με ΠΑΟ και 2-2 με Άρη)…

Η εντύπωση που έχω περί Πορτογάλου θα ισχυροποιούνταν αν δεν είχαν ορισμοί στην αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος οι καλύτεροι διεθνείς διαιτητές…Δύο δεν έχουν οριστεί, ο Μιγκέλ Νογκέιρα κι ο Γκουστάβο Κορέια, ρέφερι όχι από τα πιο σημαντικά ονόματα. Υπάρχει, πάντως, κι η περίπτωση του πιο έμπειρου Πινέιρο (και του VAR Μέλο), που παίζουν…Παρασκευή την Πόρτο, ενώ το ντέρμπι στη Φιλαδέλφεια είναι Κυριακή.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.