Ads Top

Αστρονομικά έσοδα στην Premier League: Πόσα εκατομμύρια κέρδισε η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη


Πόσα εκατομμύρια μπήκαν στα ταμεία της Νότιγχαμ - Ξεφεύγουν τα νούμερα, τα αστρονομικά έσοδα των ομάδων της Premier League

Μία ακόμη σεζόν στην Premier League έφτασε στο τέλος της με περισσότερα από 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματικά έπαθλα και έσοδα από τις μεταδόσεις να μοιράζονται μεταξύ των 20 συλλόγων.




Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το έκανε με πλεονέκτημα πέντε βαθμών, έναντι της Άρσεναλ. Μετά από αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, οι Πολίτες έβαλαν στα ταμεία τους περισσότερα από 190 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ενός πιθανού τρεμπλ. 

Μάλιστα, η Σίτι θα μπορούσε να κερδίσει επιπλέον 4 εκατομμύρια ευρώ εάν επικρατήσει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ το Σάββατο (03/06, 17:00).

Το κερασάκι στην τούρτα για τον σύλλογο από την γαλάζια όχθη του Μάντσεστερ θα μπει αν το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα, κατακτήσει και το Champions League. Δηλαδή το τρεμπλ. Σε μία τέτοια περίπτωση η Μάντσεστερ Σίτι θα βάλει στα ταμεία της το αστρονομικό ποσό των 312 εκατομμυρίων ευρώ!



Τα έσοδα από τις μεταδόσεις

Τα έσοδα από τις μεταδόσεις κατανέμονται σχεδόν εξίσου, με τα κλαμπ που προβάλλονται ζωντανά στο Ηνωμένο Βασίλειο να λαμβάνουν ελαφρώς περισσότερα χρήματα. Όλοι οι σύλλογοι λαμβάνουν ίση βασική πληρωμή από τηλεοπτικά δικαιώματα, η οποία ήταν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ την περασμένη σεζόν και είναι βέβαιο ότι θα είναι υψηλότερη αυτή τη σεζόν, με πρόσθετα έσοδα ανάλογα με το πόσο συχνά προβάλλονται στην εγχώρια τηλεόραση.

Λίβερπουλ και Τσέλσι οι μεγαλύτερες χαμένες

Η Λίβερπουλ και η Τσέλσι πρόκειται να είναι οι μεγαλύτερες χαμένες, καθώς και οι δύο έχασαν την πρόκριση για το Champions League, η οποία μπορεί να αξίζει έως και 115 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη σεζόν. Από την άλλη, η Σαουθάμπτον, η Λιντς και η Λέστερ θα πρέπει να μειώσουν το μπάτζετ τους καθώς θα πρέπει να προσαρμοστούν στην δεύτερη κατηγορία που θα βρίσκονται τη νέα χρονιά.

Η 12η θέση και η πλήρης απώλεια της Ευρώπης σημαίνει ότι η Τσέλσι πρόκειται να χάσει τουλάχιστον 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι «Reds» πρόκειται να χάσουν περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας προκριθεί μόνο στο Europa League με την Τότεναμ να χάνει παρόμοιο ποσό αφού έμειναν εκτός Ευρώπης.



Γέμισαν τα ταμεία τους Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιουκάστλ

Η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Νιούκαστλ θα ενισχυθούν οικονομικά μιας και κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα και να κερδίσουν την πρόκριση στο Champions League. Τέλος, η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στην Premier League κι έτσι η χρονιά για τους Reds έκλεισε επιτυχημένα, καθώς ο στόχος της σωτηρίας είχε επιτευχθεί από το ματς κόντρα στην Άρσεναλ. Τα έσοδα της Νότιγχαμ είναι περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ μετά από αυτό το επίτευγμα.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.