Ads Top

Νόσος Χασιμότο: Το αυτόανοσο νόσημα της Κατερίνας Καινούριου, τα συμπτώματα και οι εξετάσεις (vid)


Πώς διαγνώστηκε με Χασιμότο η Κατερίνα Καινούριου - Όλα όσα είπε η ίδια η παρουσιάστρια σήμερα..
Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η Κατερίνα Καινούργιου μέσα από την εκπομπή της.

Κατά τη διάρκεια της μαγειρικής και με αφορμή την απουσία του σεφ της λόγω εξετάσεων η παρουσιάστρια αποκάλυψε πως πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα.




«Εγώ έχω χασιμότο. Δεν είναι κάτι σοβαρό μην αγχώνεστε. Έχει να κάνει με τις ορμόνες. Το ρυθμίζεις, με τον θυρεοειδή έχει σχέση. Είναι όταν πολλές φορές νιώθεις υπερβολική κούραση. Θα το ψάξω. Το έχει πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών. Έχει νομίζω σχέση με το στρες και το άγχος» είπε η Κατερίνα Καινούργιου.


Τι είναι η νόσος Χασιμότο;





Η νόσος Χασιμότο ή αλλιώς Θυρεοειδίτιδα Hashimoto αποτελεί ένα νόσημα του θυροειδή αδένα. Συγκαταλέγεται στα αυτοάνοσα νοσήματα και μάλιστα θεωρείται το πιο κοινό από αυτά.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια κατάσταση κατά την οποία, ο οργανισμός αντιλαμβάνεται τον θυρεοειδή αδένα ως ξένο σώμα και έτσι προσπαθεί να τον καταπολεμήσει.  Για τον λόγο αυτό, η νόσος Hashimoto, χαρακτηρίζεται και ως χρόνια λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα. Αυτή η χρόνια φλεγμονή, οδηγεί τελικά σε υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Άλλωστε, η νόσος Χασιμότο είναι η πιο κοινή αιτία υποθυρεοειδισμού.



Το ασυνήθιστο όνομά της προήλθε από τον Ιάπωνα γιατρό Χακάρου Χασιμότο, ο οποίος περιέγραψε το νόσημα ήδη από το 1912. Αρκετά αργότερα, συγκεκριμένα το 1957, Θυρεοειδίτιδα Hashimoto αναγνωρίστηκε επίσημα ως αυτοάνοσο νόσημα.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.