Ads Top

«Τρεις μεταγραφές για πρωτάθλημα ο Αλαφούζος τον Γενάρη!»


Δείτε τι αναφέρει δημοσίευμα - Ποιος Έλληνας παίκτης του Παναθηναϊκού «τελειώνει», σε ποιες θέσεις θα γίνουν μεταγραφές για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς..

Η συμφωνία με τον Γιοβάνοβιτς, ποιοι έρχονται και η λύση με τον αντι-Αϊτόρ. Στο Τριφύλλι υπάρχει τρομερό κλίμα μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν και ο ιδιοκτήτης της ομάδας είναι έτοιμος τον Ιανουάριο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φέρει τους παίκτες που χρειάζεται ο προπονητής.



Σε διαδικασία να βρει λύσεις μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ βρίσκεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αν και είναι σαφές ότι ο Παναθηναϊκός στην προσεχή μεταγραφική περίοδο χρειάζεται ενίσχυση.

Γιατί μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό προφανώς χρειάζεται και βάθος στον πάγκο της, κάτι που για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει. Ναι, μεν, λόγω απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το Τριφύλλι δεν χρειάζεται, για παράδειγμα, έναν ακόμα επιθετικό, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει η ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση στα χαφ/εξτρέμ!

Τόσο λόγω του τραυματισμού των Τρουιγιέ και Αϊτόρ αλλά και λόγω του ότι δεν γίνεται να κάνει πρωταθλητισμό χωρίς ο προπονητής να έχει ανά πάσα στιγμή δύο ισάξιους παίκτες που να είναι διαθέσιμοι σε κάθε θέση. Και για την ώρα ο Παναθηναϊκός δεν το έχει αυτό...

Μπορεί να υπάρχει δυσανάλογος αριθμός σε κάποιες θέσεις (για παράδειγμα υπάρχουν 5 τερματοφύλακες - Οι 3 είναι πρώτης γραμμής και 3 δεξιοί μπακ), αλλά υπάρχει θέμα στις θέσεις των χαφ/εξτρέμ. Κι εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε το ρεπορτάζ που είχαμε γράψει και στα τέλη τού περασμένου καλοκαιριού: Ο Γιάννης Αλαφούζος τον προσεχή Γενάρη έχει αποφασίσει (το είχε αποφασίσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι αν η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό) να φέρει 2-3 πρώτης γραμμής ποδοσφαιριστές. Υπάρχει "μαξιλαράκι" και θα το διαθέσει...



Το πόσο εύκολο ή όχι είναι αυτό, να έρθουν δηλαδή καλοί παίκτες τον Γενάρη, είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά όλοι: Ποια ομάδα που υπολογίζει έναν ποδοσφαιριστή, άρα αυτός ο παίκτης είναι βασικό γρανάζι της, θα τον αφήσει να φύγει για να έρθει στον Παναθηναϊκό; Ναι, σωστή σκέψη. Ολόσωστη. Η απάντηση σε αυτό, όμως, είναι η έλευση του Γκατσίνοβιτς στο Τριφύλλι στα τέλη του περασμένου Γενάρη, γεγονός που δείχνει ότι οι Πράσινοι έχουν πια πολύ καλή ατζέντα και ενημέρωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο...

Να πούμε και κάτι τελευταίο; Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν μέλλον στην ομάδα και θα αποχωρήσουν ο,τι κι αν γίνει στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Ο Διούδης έχει κεντρική θέση σε αυτόν τον σχεδιασμό, όπως είχε συμβεί και το περασμένο καλοκαίρι (άσχετα αν δεν είχε πωληθεί, τελικά), ενώ και ο Σαβιέρ αν καταφέρει να βρει ομάδα για να αποχωρήσει (και να γλιτώσει το συμβόλαιό του ο σύλλογος) θα είναι ευχής έργο.

Οι… εσωτερικές μεταγραφές για αντι-Αϊτόρ

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους Πράσινους ο τραυματισμός τού Αϊτόρ στο παιχνίδι με τον Άρη, τόσο λόγω του κλίματος... τίτλου που υπάρχει φέτος στην ομάδα όσο και λόγω του πόσο σημαντικός/επιδραστικός είναι ο Ισπανός για το παιχνίδι του Τριφυλλιού!

Η ρήξη στον πρόσθιο χιαστό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για 6 μήνες και, κατά συνέπεια, η φετινή αγωνιστική περίοδος για εκείνον κατά πάσα πιθανότητα έχει λάβει τέλος.

Το ζήτημα είναι τι μπορεί να κάνει ο Γιοβάνοβιτς, τώρα, προκειμένου να μην χάσει η ομάδα τη φόρα που έχει στη Σούπερ Λιγκ, καθώς είναι δεδομένο ότι το κλαμπ φέτος κυνηγάει το πρωτάθλημα και, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ μπροστά στη βαθμολογία, μια τέτοια αναποδιά μπορεί να προκαλέσει ρωγμές

Μόνο που το sportdog έμαθε ότι, ήδη, ο Γιοβάνοβιτς έχει βρει τον τρόπο για να μην χάσει καθόλου ο Παναθηναϊκός από την ενέργειά του στα άκρα, καθώς ο Αϊτόρ μαζί με τον Παλάσιος είχαν κλειδώσει τις θέσεις των εξτρέμ. Τώρα αυτό το δίδυμο θα αλλάξει και, μαζί με τον Παλάσιος, θα παίζει στα εξτρέμ ο Μπερνάρ!

Ο Βραζιλιάνος άσος είναι, κατά βάση εξτρέμ, και ο λόγος που άργησε να μπει δυναμικά στην 11άδα του Παναθηναϊκού ήταν ακριβώς επειδή ο Γιοβάνοβιτς τον προετοίμαζε για άλλη θέση - Αυτή του 8αρο-10αριού! Τώρα όμως που άνοιξε η θέση στα πλάγια λόγω της ατυχίας του Αϊτόρ, ο Βραζιλιάνος άσος θα μετατοπιστεί εκεί!



Για τη θέση του Μπερνάρ στο γήπεδο μίλησε στο sportdog και ο Δημήτρης Σιώρης, ο μοναδικός δημοσιογράφος στην Ελλάδα που γνωρίζει τόσο καλά το ποδόσφαιρο στον αραβικό κόσμο, και έχει άριστη εικόνα από όλη την περσινή αγωνιστική παρουσία του Βραζιλιάνου στη Σαρίγια.

"Πέρσι ήταν βασικός. Στα εξτρέμ έπαιζε κυρίως, είχε καλή τεχνική, σκόραρε, είχε το σουτ, έβαζε και γκολ από στημένες φάσεις. Έχει ποιότητα, είναι πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει τέτοιο στιλ ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα, είναι ξεχωριστός", ανέφερε ο καλός συνάδελφος, που γνωρίζει άριστα την περίπτωση του Μπερνάρ.

Ένα εύλογο ερώτημα θα μπορούσε να είναι: "Αν ο Μπερνάρ πάρει τη θέση του Αϊτόρ στα πλάγια, ποιος θα πάρει τη θέση του Μερνάρ πίσω από τον επιθετικό". Η απάντηση είναι απλή: Κανείς! Οι Πράσινοι έπαιζαν με 4-3-3 χωρίς 10άρι, πριν προσπαθήσει να εντάξει τον Μπερνάρ ο Γιοβάνοβιτς στην ομάδα. Το ίδιο μπορεί να συμβει και τώρα, χωρίς κανείς να καταλάβει τη διαφορά στο αρχικό σχήμα!

Προσοχή εδώ: Προφανώς η φόρμα και η φόρα του Αϊτόρ δεν είναι ίδια με εκείνη του Μπερνάρ. Όπως είναι προφανές ότι, έτσι κι αλλιώς, η ομάδα τού Γιοβάνοβιτς θα έπρεπε να βρει κι άλλες λύσεις στο σκοράρισμα, πέρα από τα γκολ που είχε πάρει από τον Αϊτόρ. Αλλά παρά την τεράστια ατυχία του Ισπανού, ο Γιοβάνοβιτς έχει έναν εξίσου ποιοτικό παίκτη στο ρόστερ, που μπορεί να κάνει... παπάδες στα πλάγια μαζί με τον Παλάσιος. Κι αυτό, ακριβώς πάνω στην ατυχία του Αϊτόρ, είναι ευχής έργο για μια ομάδα που παίζει με συγκεκριμένο στιλ...
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.