Ads Top

«Για αυτό τραυματίστηκε ο Αϊτόρ - Μπορεί να επιστρέψει και σε δύο μήνες αν...»


Αποκάλυψη από γνωστό αθλητίατρο-ορθοπαιδικό χειρουργό - Πώς μπορεί να επιστρέψει σε χρόνο ρεκόρ ο Αϊτόρ, τι θα προτιμήσει να κάνει

Αποκάλυψη γνωστού γιατρού για επιστροφή-ρεκόρ του Πράσινου άσου! Πώς θα μπορούσε ο Ισπανός άσος να επιστρέψει νωρίτερα από τους έξι μήνες, τι συνέβη στη φάση του τραυματισμού του και οι μεταγραφές που χρειάζονται στο Τριφύλλι τον Ιανουάριο.




Με τον γνωστό αθλητίατρο-ορθοπαιδικό χειρουργό dr. Σταύρο Αλευρογιάννη, διευθυντή κλινικής ρομποτικής ορθοπεδικής χειρουργικής γόνατος και ισχίου, στο Metropolitan General, επικοινώνησε το sportdog.gr για τον τραυματισμό του Αϊτόρ.

Τι σημαίνει ρήξη πρόσθιου χιαστού, πώς γίνεται η αποκατάσταση και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επιστρέψει στα γήπεδα; Οι απαντήσεις από τον κορυφαίο στο είδος του, για ένα ζήτημα που έχει ανάψει φωτιές στον Παναθηναϊκό...

"Για αυτό τραυματίστηκε ο Αϊτόρ - Τόσο θα λείψει από τον Παναθηναϊκό - Αυτό να προσέξει"


"Μια από τις πιο συχνές κακώσεις στο ποδόσφαιρο είναι αυτό συνέβη στον Αϊτόρ. Επειδή είδαν τον τρόπο που τραυματίστηκε, είναι από υπερέκταση στο πόδι του, είναι ο κυριότερος σύνδεσμος του γόνατος. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά παρά μόνο χειρουργικά και για να επιστρέψει σε ενεργό δράση ο παίκτης, στο ποδόσφαιρο δηλαδή, υπολογίζουμε 6 μήνες. Είναι από 5 μέχρι 7 μήνες", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Σ. Αλευρογιάννης.

Πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόβλημα για παίκτη που είχε τόση φόρα στο πρωτάθλημα; Από την άποψη ότι βλέπουμε τον Ολιβέιρα, του ΠΑΟΚ, που ενώ είναι έτοιμος ιατρικά, φαίνεται να μην έχει εμπιστοσύνη ακόμα στον εαυτό του.

"Είναι πολύ σημαντικό να επαναποκτήσει εμπιστοσύνη στο πόδι του γιατί χάνοντας τον πρόσθιο χιαστό χάνεις την ιδιοδεκτικότητα του μέλους. Το θέμα δεν είναι να επαναποκτήσει έναν καλό χιαστό αλλά να φτιάξει ένα τόσο καλό μυϊκό σύστημα ξανά με μηχανήματα ισοκινητικής αξιολόγησης. Έτσι ώστε όλα τα φορτία στο γόνατο και τις δυνάμεις που δέχεται κατά τη διάρκεια του ποδοσφαίρου να μην τα παίρνει μόνο το μόσχευμα, αλλά να εξισορροπείται μεταξύ μοσχεύματος και των μυών τετρακεφάλου και οπίσθιου μηριαίου".


"Μπορεί να επιστρέψει σε δύο μήνες αν... - Παίζει σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ - 4-5 μεταγραφές τον Γενάρη"



Μπορεί να προκύψει αναπάντεχα θέματα;



"Ένα θέμα είναι τι επιλέγει ο αθλητής να κάνει, γιατί υπάρχουν αυτοί που θα κάνουν ο,τι τους πει ο γιατρός: Δηλαδή αυτομόσχευμα (αυτή η περίπτωση θα τον κρατήσει εκτός για έξι μήνες). Μπορεί όμως να βάλει και συνθετικό μόσχευμα, όμως, που σε δύο μήνες θα είναι έτοιμος για να ξαναπαίξει μέχρι και Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως αυτά τα μοσχεύματα δεν τα προτιμούν οι αθλητές. Γιατί μετά από τα τρία χρόνια, χαλαρώνουν. Όλα έχουν να κάνουν με το τι επιλογή θα γίνει από τον ίδιο τον παίκτη, ανάλογα με την ηλικία του και με τα χρόνια που έχει να παίξει μπάλα σε επαγγελματικό επίπεδο, τις προσδοκίες του αθλητή αλλά και της ομάδας".

Τέλος, αγωνιστικά, τι μπορεί να σημαίνει για τον Παναθηναϊκό η απώλεια του Αϊτόρ;

"Έχει φτιάξει σούπερ ομάδα ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έχει εναλλακτικές λύσεις. Μυϊκά δεν ήταν έτοιμος ο Αϊτόρ για να παίξει, αλλά από τη στιγμή που στερείται εναλλακτικών λύσεων δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από τον να τον βάλει στο γήπεδο. Μην στεκόμαστε 9Χ9 του Παναθηναϊκού. Η ΑΕΚ μπορεί να κοντραριστεί, γιατί είναι η υγιής ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω. Θεωρώ ότι τον Γενάρη ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί 4-5 μεταγραφές". 
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.