Ads Top

Βόμβα: Στον Παναθηναϊκό ο Μπέικον!


Ο Παναθηναϊκός πυροδότησε την μεγάλη βόμβα με την υπογραφή του Ντουέιν Μπέικον - Όλο το παρασκήνιο, για πόσα χρόνια υπέγραψε

Ο Παναθηναϊκός πυροδότησε την μεγάλη βόμβα με την υπογραφή του Ντουέιν Μπέικον για δύο χρόνια!

Μια πρωτοκλασάτη «επιθετική μηχανή» προσθέτει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του με τον 27χρονο σμολ φόργουορντ, Ντουέιν Μπέικον, που άφησε εξαιρετικά δείγματα γραφής στην περσινή Euroleague με την Μονακό (13,8π. ανά παιχνίδι με 41% τρίποντο και 15π. ανά ματς στη σειρά των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό), μετά το πέρασμά του από το ΝΒΑ (2017-2020 Σάρλοτ Χόρνετς, 2020-2021 Ορλάντο Μάτζικ).




Μετά -και- το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου τα στελέχη του «τριφυλλιού» διαπίστωσαν πως υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα και στη δημιουργία. Έτσι, μπήκε σε απόλυτη προτεραιότητα η ενίσχυση της ομάδας σε αυτούς τους τομείς, με έναν παίκτη που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις σε αυτά τα κομβικά ζητήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μπέικον είχε ενημερώσει τους «πράσινους» εδώ και δύο εβδομάδες πως είναι διαθέσιμος και πως προτίθεται να τους βοηθήσει. Φυσικά, τα αγωνιστικά του προσόντα έκαναν στον Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος ουδέποτε αμφισβήτησε το ταλέντο του. Οι σοβαροί προβληματισμοί στο ΟΑΚΑ αφορούσαν την προσαρμογή του αθλητή στο ομαδικό πλαίσιο που θέλει να δημιουργήσει ο Μαυροβούνιος τεχνικός στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης.

Στις επαφές του Παναθηναϊκού με τον 27χρονο, λοιπόν, μπήκαν δικλείδες ασφαλείας, που ζήτησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι οποίες γίνονται ξεκάθαρες και στο συμβόλαιο των δύο πλευρών. Με αυτό τον τρόπο, στο «τριφύλλι» γνωρίζουν πως δεν θα υπάρχει κανένα ρίσκο με την υπόθεση Μπέικον.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ θα υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο, αλλά θα μπει σε πλαίσιο... υψηλής επιστασίας. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που το επόμενο χρονικό διάστημα προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα από την μεριά του αθλητή, θα έχει το δικαίωμα να βγει από το συμβόλαιο. Επίσης, οι «πράσινοι» διατηρούν μονομερές δικαίωμα opt out το καλοκαίρι, για να μην συνεχίσουν με τον άλλοτε NBAer την επόμενη σεζόν. 



Επομένως, ο Παναθηναϊκός, που έκανε μεγάλη οικονομική υπέρβαση και πλήρωσε το «κάτι παραπάνω», είναι σε θέση να έχει το... κεφάλι του ήσυχο, αποκτώντας διπλό δικαίωμα opt out από το συμβόλαιο (τον Δεκέμβριο και τον Ιούνιο), σε περίπτωση που υπάρξουν πειθαρχικά προβλήματα.

Όπως καταλαβαίνετε, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν απόλυτα το ρεπορτάζ του SDNA. Όπως είχατε διαβάσει το προηγούμενο διάστημα οι λόγοι που δεν προχωρούσε η μετακίνηση του πρώην παίκτη της Μονακό στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ήταν καθαρά πειθαρχικοί και όχι αγωνιστικοί.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι διαπραγματεύσεις κράτησαν 48 ώρες, με τον πρώην NBAer να δείχνει με κάθε τρόπο ότι θέλει να έρθει στην Αθήνα και να φορέσει τη φανέλα των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης. Γι' αυτό και οι «πράσινοι» προχώρησαν σε μια σημαντική υπέρβαση, έβαλαν στο ρόστερ τους έναν σκόρερ από το «πρώτο ράφι» και προσέθεσαν... σιγουριά στην επιλογή τους με τις δικλείδες που αναλύθηκαν νωρίτερα. 

Ο ύψους 2,01μ. φόργουορντ πέρασε μια διετία στο γνωστό κολέγιο Florida State (2015-2017) και στη συνέχεια πήγε στους Χόρνετς για μια τριετία. Ωστόσο, έκανε την κορυφαία σεζόν της καριέρας του στον «μαγικό κόσμο» το 2020-2021 με τους Μάτζικ (10,9π. και 3,1ρ. κατά μέσο όρο). Συνολικά, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη μέτρησε 207 εμφανίσεις με 7,3 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ ανά ματς. 



Στην περσινή σεζόν στην Μονακό έπαιξε σε 24 ματς της regular season της Euroleague, πέντε των πλέι οφ και 16 του γαλλικού πρωταθλήματος και οι μέσο όροι του στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη ήταν εντυπωσιακοί: 13,6 πόντοι (36,7% 3π.), καθώς και 3,5 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 0,8 κλεψίματα ανά αγώνα. Μάλιστα, θα πρέπει να τονίσουμε πως στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σούταρε σταθερά με ποσοστά άνω του 41% πίσω από τα 6,75μ., ενώ στη σειρά με τον Ολυμπιακό είχε 44% στα τρίποντα.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.