Ads Top

Ρήτρα «μαμούθ» Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε Αλεξανδρόπουλο!


Η μεγαλύτερη ρήτρα που έχει μπει ποτέ σε Έλληνα ποδοσφαιριστή - Πόσα εκατομμύρια μπορούν να μπουν επιπλέον στα ταμεία του Παναθηναϊκού μετά την «χρυσή» συμφωνία!

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας θέλει να βάλει στο συμβόλαιο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου ρήτρα 45 εκατομμυρίων ευρώ!




Η μεταγραφή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας είναι προ των πυλών, με τον Έλληνα μέσο να γίνεται η δεύτερη πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του «τριφυλλιού» (4,5 εκατομμύρια ευρώ) πίσω μόνο από αυτή του Τζιμπρίλ Σισέ στην Λάτσιο.

Ο Παναθηναϊκός υπήρξε σκληρός διαπραγματευτής σε αυτή την μεταγραφή, συζητώντας πάρα πολύ το ποσοστό μεταπώλησης, που από το 10% που προσέφεραν αρχικά οι Πορτογάλοι, έφτασε στο 30%, χωρίς όμως να έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές, αφού η Σπόρτινγκ θέλει να το πάει -έστω και την ύστατη ώρα- στο 25%.

Αυτή η… μικρή λεπτομέρεια, μπορεί στο μέλλον να μεταφραστεί σε διαφορά αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Εξηγούμαστε.



Τα «λιοντάρια» θέλουν να βάλουν στο συμβόλαιο του Έλληνα μέσου ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, την υψηλότερη που έχει μπει ποτέ σε συμβόλαιο Έλληνα παίκτη!

Μόνο αυτό το καλοκαίρι, η Σπόρτινγκ έχει πουλήσει δύο μέσους της στην Premier League, με τον Ζοάο Παλίνια να παραχωρείται στην Φούλαμ έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ και τον Ματέους Νούνιες στην Γουλβς έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείγμα ότι οι βασικοί παίκτες της Σπόρτινγκ φεύγουν πλέον από την ομάδα με αυτά τα λεφτά. 

Το σημαντικό για τον Αλεξανδρόπουλο είναι να παίξει. Να βρει τρόπο να μπει στα βασικά πλάνα του Ρούμπεν Αμορίμ και να πάρει ευκαιρίες. Αν βρει χρόνο συμμετοχής, είναι μαθηματικά βέβαιο πως η χρηματιστηριακή του αξία θα αρχίσει να ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο.

Ναι, μοιάζει μη ρεαλιστική μία μελλοντική πώληση με 45 εκατομμύρια ευρώ, ειδικά για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Η Σπόρτινγκ έχει τον τρόπο να εξελίσσει ποδοσφαιριστές, αλλά και τις απαιτούμενες γνωριμίες για να τους σπρώξει στις καλύτερες ποδοσφαιρικές αγορές.



Ο Παναθηναϊκός κράτησε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης, που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να του φέρει στο μέλλον, ενώ με δεδομένο ότι μιλάμε για γηγενή παίκτη, το τριφύλλι θα παίρνει και το 3% από κάθε μελλοντική του μεταγραφή.

Με άλλα λόγια, το τριφύλλι έχει κάθε λόγο να εύχεται στον διεθνή μέσο κάθε επιτυχία, αφού από την δική του ποδοσφαιρική εξέλιξη, μπορεί να αποκομίσει στο μέλλον πολύ σημαντικά επιπλέον οικονομικά οφέλη.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.