Ads Top

Έφτασε η ώρα του Φορτούνη: Ο Μαρτίνς ανοίγει το ρόστερ και δίνει ευκαιρίες!


Ανοίγει το ροτέισον ο Πέδρο Μαρτίνς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος - Σε ποιους παίκτες δίνει φανέλα βασικού
Η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και το πρόωρο από άποψης στόχων τέλος της σεζόν, οδηγεί τον Πέδρο Μαρτίνς σε ροτέισον, δίνοντας χρόνο σε παίκτες με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής έως τώρα στο πρωτάθλημα.




Η κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος και 47ου στην ιστορία του Ολυμπιακού επιτρέπει στον Πέδρο Μαρτίνς να προχωρήσει σε ροτέισον στα εναπομείναντα παιχνίδια στο πρωτάθλημα δίνοντας χρόνος συμμετοχής σε παίκτες που δεν έπαιξαν αρκετά μέσα στην περίοδο.

Ο Φορτούνης, για παράδειγμα, αναμένεται να αγωνιστεί εναντίον του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης την Κυριακή (8/5, 21:00), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League Interwetten. Ο έμπειρος κεντρικός μεσοεπιθετικός από τα μέσα Φεβρουαρίου που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του αγωνιστεί όλα κι όλα μόλις 44 λεπτά. Έπαιξε 12' στο παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 3 Απριλίου και άλλα 32' στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο Απόστολος Νικολαϊδης στις 17/4.



Μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής σε Φορτούνη

Έκτοτε, πέρασαν σχεδόν τρεις εβδομάδες στις οποίες ο Φορτούνης δεν αγωνίστηκε, δηλαδή στα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (είχε κάποιες ενοχλήσεις στα δάχτυλα του ποδιού του, αλλά κάτι ιδιαίτερα σοβαρό) και στους δύο αγώνες του πρωταθλήματος με αντιπάλους τους ΠΑΣ Γιάννινα στο Νέο Φάληρο και ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πλέον, λογικά, ο Μαρτίνς θα δώσει χρόνο συμμετοχής στον Φορτούνη στο παιχνίδι με τους κιτρινόμαυρους, όπως και σε αυτά που θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα εναντίον του Παναθηναϊκού (11/5) και του ΠΑΟΚ (14/5) στο Καραϊσκάκης.

Επίσης ο Κούντε ο οποίος σε ένα διάστημα πέντε μηνών και κάτι (από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 20 Απριλίου) είχε αγωνιστεί μόλις 89 λεπτά στα δύο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Λεβαδειακό και τον Παναιτωλικό, τελευταία παίρνει χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή.

Ο Καμερουνέζος κεντρικός χαφ έπαιξε 3' στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και 10' στο παιχνίδι ρεβάνς με τον Δικέφαλο, ενώ χρησιμοποιήθηκε άλλα 7´ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα, όλα δείχνουν ότι θα παίξει περισσότερα, έτσι ώστε να αποφασίσει ο Πορτογάλος τεχνικός τι θα κάνει με την περίπτωσή του ενόψει της επόμενης περιόδου.



Ευκαιρίες και σε Φαντιγκά - Κανέ

Ο Φαντιγκά στις πρώτες του προπονήσεις στον Ολυμπιακό (αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο), κέρδισε τον Μαρτίνς με την απόδοσή του με συνέπεια να συμπεριληφθεί πολλές φορές στην αποστολή και στη συνέχεια στην 20άδα των αγώνων των ερυθρόλευκων. Ο νεαρός κεντρικός μεσοεπιθετικός έπαιξε ένα 20λεπτο στο παιχνίδι ρεβάνς με την Αταλάντα στο Europa League, νωρίτερα είχε αγωνιστεί 53' κόντρα στον Παναιτωλικό στο Κύπελλο, ενώ ακολούθησε ένα 10λεπτο στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστές δεν έπαιξε ούτε λεπτό στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ούτε σε κάποιο αγώνα των playoffs του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί την Κυριακή εναντίον του Άρη στο Βικελίδης. Άλλωστε, είναι μία καλή ευκαιρία ώστε να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα για έναν παίκτη που έχει πολλά κοινά στοιχεία και παίζει στους ίδιους χώρους με τον Αγκιμπού Καμαρά.

Ο Κανέ από τη μεριά του, είχε αγωνιστεί 58' στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και δύο μήνες νωρίτερα άλλα 66' εναντίον του Παναιτωλικού στο Κύπελλο, αλλά μόλις δύο συμμετοχές σε διάστημα τριών μηνών είναι λίγες για να βγουν συμπεράσματα για τον διεθνή μέσο από τη Γουινέα.

Ροτέισον, αλλά με διαχείριση

Επιπλέον αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής, τόσο ο Κίτσος (καθώς ο Ρέαμπτσουκ θα πρέπει να πάρει κάποιες ανάσες), όσο ο Σουρλής, ο Κρίστινσον και ο Τζολάκης.

Βέβαια, το ροτέισον που θα επιχειρήσει ο Μαρτίνς, πιθανό να μην περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια. Δηλαδή, στους δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ μέσα σε τέσσερις μέρες στο Καραϊσκάκης, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν οι βασικοί και όσοι παίκτες είχαν πιο ενεργό συμμετοχή στην κατάκτηση του τίτλου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το αήττητο στο Νέο Φάληρο στο πρωτάθλημα, επιθυμεί να κερδίσει τους πράσινους κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμη στη σεζόν και να κλείσει την περίοδο στο Καραϊσκάκη με μία ακόμη νίκη εναντίον του δικέφαλου του Βορρά. Ματς στο οποίο θα πραγματοποιηθεί –εκτός σοβαρού απροόπτου- η φιέστα τίτλου.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.