Ads Top

Χαοτική η μισθολογική διαφορά Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ!


Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Equipe, το μισθολογικό μπάτζετ της Μαρσέιγ σε σχέση με αυτό του ΠΑΟΚ είναι αρκετές φορές πολλαπλάσιο!

Μία από τις πιο ιστορικές ατάκες του Γιόχαν Κρόιφ, έλεγε πως: «δεν έχω δει ποτέ μου μία βαλίτσα γεμάτη λεφτά να πετυχαίνει κάποιο γκολ». Με αυτόν τον τρόπο, ο μεγάλος Ολλανδός ήθελε να δείξει πως η διαφορά μπάτζετ ισχύει στα χαρτιά κι όχι απαραίτητα στον αγωνιστικό χώρο.



Αν οι γεμάτες λεφτά βαλίτσες πετύχαιναν και γκολ, τότε ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε την παραμικρή ελπίδα στις αναμετρήσεις απέναντι στην Μαρσέιγ στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Κι αυτό γιατί η μισθολογική διαφορά ανάμεσα στα δύο club είναι χαοτική, όπως έδειξε η έρευνα της Equipe, που υπολόγισε με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια τα συμβόλαια όλων των παικτών της Ligue 1 και εν προκειμένω της Μαρσέιγ.

Για να αποφύγουμε παρερμηνείες θα ξεκαθαρίσουμε ότι τα ποσά αφορούν μηνιαίες απολαβές και είναι μεικτά, αφού στην Γαλλία την πληρώνουν οι ίδιοι οι αθλητές και όχι οι ομάδες.

Σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία, απολαβές άνω του ενός εκατομμυρίου φορολογούνται με 40%, άνω των δύο εκατομμυρίων με 45%, ενώ υπάρχει και ένας ακόμα φόρος πολυτελείας ύψους 3% που καλούνται να καταβάλουν όλοι οι υψηλόμισθοι.

Ακόμα κι έτσι όμως οι μισθοί των παικτών της Μαρσέιγ ξεφεύγουν πολύ από τα ελληνικά δεδομένα. Πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας της Μασσαλίας είναι ο φορ Σεντρίκ Μπακαμπού που εισπράττει 416.000 τον μήνα, ενώ οριακά πιο πίσω του είναι ο Πολωνός Αρκάντιους Μίλικ που παίρνει 400.000 κάθε μήνα.

Η φίρμα της ομάδας, ο εμβληματικός Ντμίτρι Παγέτ παίρνει μηνιάτικο 350.000, ενώ όλη η δεκάδα των καλύτερα αμειβόμενων παικτών της γαλλικής ομάδας παίρνει τον μήνα τουλάχιστον 240.000 ευρώ.

Αυτή είναι πάνω κάτω η μισθολογική βάση, αφού σύμφωνα με τον υπολογισμό της γαλλικής εφημερίδας ένας μέσος παίκτης που ανήκει στο ρόστερ της Μαρσέιγ παίρνει κατά μέσο όρο 226.000 τον μήνα, δηλαδή 2.712.000 τον χρόνο, που αν αφαιρέσουμε την φορολογία μας βγάζει 1.491.000 τον χρόνο καθαρά.



Με άλλα λόγια, το ετήσιο συμβόλαιο ενός μέσου παίκτη της Μαρσέιγ ξεπερνά ακόμα και το ακριβότερο συμβόλαιο παίκτη του ΠΑΟΚ, αν μιλάμε για απολαβές δίχως τα διάφορα μπόνους.

Διότι, ο Δικέφαλος αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει «μόλις» πέντε παίκτες (Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Νέλσον Ολιβέιρα, Γιάσμιν Κούρτιτς, Φερνάντο Βαρέλα, Ίνγκι Ίνγκασον) με καθαρές απολαβές άνω του ενός εκατομμυρίου το χρόνο, όλοι οι υπόλοιποι αμείβονται με λιγότερα.

Υπό αυτό το πρίσμα, καταλαβαίνει κανείς ότι η αποστολή της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου απέναντι στον γαλλικό σύλλογο μόνο εύκολη δεν είναι, εννοείται πως η Μαρσέιγ είναι το φαβορί του ζευγαριού από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξει κανείς.

Μόνο που ποτέ καμία βαλίτσα δεν έχει σκοράρει ποτέ της, έστω και ένα γκολ. Κι εκεί θα ποντάρει ο Δικέφαλος του Βορρά για μία ακόμα ευρωπαϊκή υπέρβαση την φετινή χρονιά…

Αναλυτικά το Τοπ-10 των μισθών της Μαρσέιγ *

1. Σεντρίκ Μπακαμπού 416.000 ευρώ

2. Αρκάντιους Μίλικ 400.000 ευρώ

3. Ντμίτρι Παγέτ 350.000 ευρώ

4. Ουιλιάμ Σαλιμπά 310.000 ευρώ

5. Ζέρσον 300.000 ευρώ.

6. Πάου Λόπεθ 270.000 ευρώ

7. Στιβ Μανταντά 260.000 ευρώ

8. Τσενγκίζ Ουντέρ 250.000 ευρώ

9. Άλβαρο Γκονζάλεθ 240.000 ευρώ

-. Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ240.000 ευρώ

-. Βαλεντίν Ρονζιέ 240.000 ευρώ

Μέσος μισθός Μαρσέιγ 226.000 ευρώ

* Τα ποσά αφορούν μηνιαίες μεικτές απολαβές, χωρίς να υπολογίζεται η εφορία ύψους 45%
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.