Ads Top

Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη: 1,1 δις ευρώ για 3,2 εκατ. πολίτες (vid)


Τρίμηνο πρόγραμμα ύψους 1,1 δις ευρώ για 3,2 εκατ. πολίτες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ποιοι δικαιούνται τα λεφτά
Νέα μέτρα στήριξης απέναντι στο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία ανακοινώνει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα.



Η φιλοσοφία του πακέτου στήριξης της κυβέρνησης έχει ως επίκεντρο τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας που δημιουργεί, όπως είπε, μια τεράστια ενεργειακή κρίση.




«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ξαναφέρνει τον πόλεμο στην Ευρώπη. Ανοίγει τον δρόμο στην αμφισβήτηση των συνόρων, στη βίαιη επιβολή του ισχυροτέρου και στο ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλά προκαλεί και μία τεράστια ενεργειακή κρίση, με πρωτοφανή κύματα ακρίβειας που απειλούν την ευημερία όλων των κοινωνιών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, σε κάθε χώρα, έτσι και στην Ελλάδα, η νέα αυτή περιπέτεια έχει συνέπειες. «Τις βλέπουμε στις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων και άλλων προϊόντων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η πολιτεία, απ’ το φθινόπωρο ήδη, καλύπτει μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων, στηρίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. .

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε όμως πως η αναταραχή είναι διεθνής. Γι’ αυτό και η αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να είναι, πρωτίστως, υπόθεση της ευρωπαϊκής μας οικογένειας.

«Το τελευταίο αποκτά ξεχωριστή σημασία», είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας πως οι δυνάμεις του λαϊκισμού σε όλη την ήπειρο επιχειρούν και πάλι να διακινήσουν εύκολες και απλοϊκές απαντήσεις σε δύσκολα και σύνθετα ερωτήματα. «Κρύβουν, για παράδειγμα, ότι οι ανατιμήσεις είναι εισαγόμενες, αναζητώντας εθνικές ευθύνες. Και προτείνουν λύσεις ανεφάρμοστες, που χαϊδεύουν αυτιά αλλά δένουν τα μυαλά και τα χέρια», σημείωσε.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.