Ads Top

Νέα μέτρα: Μάσκα παντού από αύριο, ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις


Τα νέα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από αύριο, Παρασκευή (23/12) στις 06:00 το πρωί.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσααν τα νέα μέτρα με στόχο να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά με φόντο την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση της παραλλαγής «Όμικρον» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς πανικό και χωρίς εφυσηχασμούς» υπογράμμισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Προτού δώσει το λόγο στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος και ανακοίνωσε τις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα νέα μέτρα δεν περιλαμβάνουν καθολικούς περιορισμούς και lockdown, αλλά αποτελούν αναγκαίες προσαρμογές στην υφιστάμενη κυβερνητική στρατηγική με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτή πλέον διαμορφώνεται.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου. 

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο στις 06:00 το πρωί
  • Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και αυτό αφορά και το σκέλος των κλειστών χώρων που σχετίζονται με διασκέδαση και γυμναστήρια.
  • Ειδικά για τα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας ΚΝ-95
  • Απαγορεύονται οι δημόσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR κατά την είσοδο, θα κάνουν τεστ και τη 2η και τη 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα
  • Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

Η επιτροπή θα συνέλθει ξανά στις 27 Δεκεμβρίου για τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.