Ads Top

Τα σενάρια πρόκρισης Ολυμπιακού από τον όμιλο!


Τι σημαίνει 2η και τι σημαίνει 3η θέση για τον Ολυμπιακό!
Μετά την ήττα από την Άιντραχτ, ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η 2η θέση στον όμιλο του Europa!

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με το γκολ του Χάουγκε στο 90' περιπλέκει αρκετά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, ακόμη και για την ίδια την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League. Για να το πούμε απλά, οι Πειραιώτες μπλέκουν!

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της φάσης των ομίλων -και ενώ περιμένουμε, φυσικά, να δούμε τι θα γίνει στην αναμέτρηση της Αντβέρπ με τη Φενέρμπαχτσε, που είναι σε εξέλιξη- οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση, αφού οι Γερμανοί φιγουράρουν στην κορυφή με 10 βαθμούς, ενώ εκείνοι, με τις δύο σερί ήττες, έμειναν στους έξι. Η Φενέρμπαχτσε, θυμίζουμε, έχει πέντε βαθμούς, ενώ η Αντβέρπ έχει έναν στην τελευταία θέση του τέταρτου ομίλου.
 
Ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού, λοιπόν, πλέον, και ενώ στην επόμενη «στροφή» υποδέχεται τους Τούρκους, είναι η 2η θέση. Έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, να θυμίσουμε τι ισχύει φέτος τόσο με τους δεύτερους των ομίλων του Europa League όσο και με τους 3ους, αφού υπάρχει και τρίτη διοργάνωση πια, το Europa Conference League.

Στους «16» του Europa League, λοιπόν, συνεχίζουν αρχικά οι πρώτοι οκτώ από κάθε όμιλο. Οι δεύτεροι, όμως, θα παίξουν προκριματικό νοκ-άουτ γύρο, προκειμένου να βρεθούν εκεί, με τους τρίτους, που θα έρθουν από το Champions League! Θα προκύψουν, δηλαδή, άλλοι οκτώ, για τη φάση των «16» μέσω… μπαράζ κατά κάποιον τρόπο.

Για να έχετε μια εικόνα τι σημαίνει «τρίτοι Champions League», αν τελείωναν απόψε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο Ολυμπιακός τερμάτιζε 2ος, θα είχε για υποψήφιους αντιπάλους στα μπαράζ μία εκ των: Μπριζ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σέριφ Τίρασπολ, Μπενφίκα, Αταλάντα, Βόλφσμπουργκ και Ζενίτ, που είναι τώρα στην 3η θέση των ομίλων τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σημαντική σημείωση: Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον προκριματικό νοκ-άουτ γύρο, δεν συνεχίζει στο Europa Conference League!

Τώρα, σε περίπτωση κατά την οποία ο Ολυμπιακός τερματίσει 3ος στον όμιλό του, το πράγμα είναι πιο απλό: Θα πάει κατευθείαν στους «16» του Europa Conference League και θα είναι, μάλιστα, ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της διοργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα κριθούν τις επόμενες δύο αγωνιστικές…

Τα σενάρια για την πρωτιά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι ουσιαστικά δύο.

Το πρώτο σενάριο απαιτεί δύο ήττες της Άιντραχτ και δύο νίκες από πλευράς Ολυμπιακού.
Το δεύτερο, απαιτεί ήττα σε ένα από τα δύο επόμενα ματς και μια ισοπαλία, με τους Πειραιώτες να πρέπει ξανά να κάνουν το απόλυτο στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Τα σενάρια πρόκρισης στους 16 του Europa League:

Ο Ολυμπιακός προκρίνεται αν νικήσει τη Φενέρ στην επόμενη αγωνιστική (Βαθμοί 9-5).
Επίσης προκρίνεται αν έρθει ισόπαλος με τους Τούρκους. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κερδίσει στο Βέλγιο (Βαθμοί 10-9) ή οι Τούρκοι να μην κερδίσουν στην τελευταία στροφή (Βαθμοί 10-7 ή 10-6).
Προκρίνεται στο Europa League ακόμα κι αν ηττηθεί από την Φενέρμπαχτσε. Κι αυτό διότι αν κερδίσει στις Βρυξέλλες και οι γείτονες χάσουν ή φέρουν ισοπαλία με την Άιντραχτ, ο Ολυμπιακός θα τους περάσει. (Βαθμοί: 9-8, 9-9 λόγω goal average στα μεταξύ τους, με δεδομένο ότι δεν θα χάσει με τέσσερα γκολ διαφορά)

Ολυμπιακός: Το… τραβηγμένο σενάριο αποκλεισμού

Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από το Europa League, θα συνεχίσει στο Conference League. Υπάρχει όμως ένα ακραίο σενάριο αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αν οι ερυθρόλευκοι ηττηθούν στα δύο επόμενα ματς και η Αντβέρπ κάνει το δύο στα δύο νικώντας με δύο γκολ διαφορά τους Πειραιώτες στο μεταξύ τους αγώνα, τότε ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τέταρτος!



5η αγωνιστική 25/11/2021

22:00 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Αντβέρπ
22:00 Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ

6η αγωνιστική 09/12/2021

19:45 Αντβέρπ - Ολυμπιακός
19:45 Φενερμπαχτσέ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης


Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.