Ads Top

Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού με ΑΕΚ!


Ο Πέδρο Μαρτίνς προτιμάει τον Αγκιμπού Καμαρά από άλλους παίκτες στην επίθεση, με τον νεαρό να διαθέτει ελευθερία των κινήσεων και να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις - Ποια είναι τα πλάνα του Πορτογάλου προπονητή για το ματς απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Αγκιμπού Καμαρά την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε σε μόλις ένα παιχνίδι της πρώτης ομάδας της Λιλ σκοράροντας εναντίον της Ντιζόν στο Κύπελλο και σε άλλα δύο ματς της Εθνικής Γουινέας κόντρα στην Τουρκία και στον Νίγηρα απέναντι στον οποίο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από τους τρεις αγώνες σε επίπεδο Ανδρών την προηγούμενη σεζόν, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έφτασε ήδη να μετράει 21 συμμετοχές το πρώτο τετράμηνο της παρουσίας του τούτη την περίοδο στον Ολυμπιακό και στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ο νεαρός Αφρικανός ποδοσφαιριστής έπεσε αμέσως στα βαθιά, όμως άρπαξε την ευκαιρία δικαιώνοντας μέχρι σήμερα τον Πέδρο Μαρτίνς για την επιλογή του να του εμπιστευτεί φανέλα βασικού στους ερυθρόλευκους.

Μάλιστα, ο Αγκιμπού έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στη νίκη 2-1 επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης τον περασμένο μήνα, με το γκολ που πέτυχε αλλά και την ασίστ που μοίρασε στο τέρμα του Μασούρα. Όπως αποδείχτηκε κομβικός στις δύο εκτός έδρας νίκες της πειραϊκής ομάδας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (2-0) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) στο πρωτάθλημα, ματς στα οποία πέτυχε από ένα τέρμα. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχε σκοράρει και με αντίπαλο τη Λουντογκόρετς στο Νέο Φάληρο (1-1) στις αρχές Αυγούστου, ερχόμενος από τον πάγκο στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα.

Οι λόγοι που ο Μαρτίνς προτιμά τον Α. Καμαρά έναντι άλλων παικτών στην επίθεση

Πρώτον, ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και συμμετοχή σε αρκετά τέρματα του Ολυμπιακού. Έχει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ με τον Ολυμπιακό αλλά και συμμετοχή σε άλλη τρία τέρματα (δηλαδή, συνολικά σε εννέα) στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Δεύτερον, μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις. Ο Αγκιμπού έχει χρησιμοποιηθεί ως “δεκάρι” σε σύστημα 4-2-3-1, ως “οκτάρι” σε σχήμα 4-3-3, αλλά και ως εξτρέμ. Μάλιστα, η παρουσία του στην ενδεκάδα επιτρέπει στον Μαρτίνς να διαφοροποιεί το σύστημα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τρίτον, έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, κινείται σε πολλούς χώρους του γηπέδου, έχει γερά πνευμόνια, πιέζει, μαρκάρει, κάνει τάκλιν και παίζει με πάθος και αποφασιστικότητα. Γι´ αυτό τον λόγο, ο Πορτογάλος τεχνικός προσφέρει πολλές φορές ελευθερία κινήσεων στον νεαρό επιθετικό ο οποίος, παράλληλα, φροντίζει να είναι καλός τακτικά.

Και, τέταρτον, ο Αφρικανός δεν έχει σχέση αγωνιστικά μέχρι σήμερα με τους επίσης νεοαποκτηθέντες Ονιεκούρου και Λόπες. Οι δύο τελευταίοι μαζί έχουν μόλις ένα τέρμα και δύο ασίστ.

Ο Α. Καμαρά προέρχεται από δύο γεμάτα παιχνίδια με την Εθνική Γουινέας (έπαιξε 86 λεπτά στο ματς με τη Γουινέα Μπισάου και άλλα 85´ κόντρα στο Μαρόκο το τελευταίο οκταήμερο), αλλά νιώθει καλά και επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕΚ.

Η ενδεκάδα

Σχετικά με την ενδεκάδα για το ματς απέναντι στην ΑΕΚ, ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται να παρατάξει τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τον Λαλά δεξιά στην άμυνα, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά, τους Παπασταθόπουλο και Σισέ στα στόπερ, τους Εμβιλά και Μ. Καμαρά στο κέντρο, τον Α. Καμαρά μπροστά τους, τον Μασούρα και τον Ροντρίγκες στα πλάγια και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Το δίλημμα με τον Μπουχαλάκη και ο Τικίνιο

Από εκεί και πέρα, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Μπουχαλάκης. Αυτό θα συμβεί αν ο Πορτογάλος προπονητής αποφασίσει να πορευτεί με την τριάδα Εμβιλά, Μ. Καμαρά και Μπουχαλάκη στα χαφ και τοποθετήσει τον Α. Καμαρά στα πλάγια της επίθεσης σε σύστημα 4-3-3. 

Ο Μαρτίνς θα κάνει σήμερα την τελευταία δοκιμή στο Ρέντη, αλλά δύσκολα θα ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του. Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Επίσης, χρόνο συμμετοχής διεκδικεί ο (πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με τέσσερα τέρματα σε εννέα αγώνες) Τικίνιο.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ ψάχνει το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι, καθώς δεν σκόραρε εναντίον του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.