Ads Top

Παναθηναϊκός - Λαμία 3-2


Ο Παναθηναϊκός με πολλές αλλαγές είδε τη Λαμία να προηγείται αλλά με δυο γκολ των Μπουζούκη, Καρλίτος στο τελευταίο 5λεπτο νίκησε 3-2 στο τελευταίο φιλικό πριν την πρεμιέρα. Καλή παρουσία Βιτάλ, Λούντκβιστ.

Με ανατροπή στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη σε φιλική αναμέτρηση με 3-2 επί της Λαμίας στη Λεωφόρο.

Το τριφύλλι είχε πολλές αλλαγές, ενώ η αλήθεια είναι πως έκανε πολλές ευκαιρίες. Στα αξιοσημείωτα είναι η παρουσία τόσο του Βιτάλ όσο και του Λούντκβιστ. Ειδικά ο πρώτος έδωσε πολύ καλό δείγμα γραφής ενόψει της συνέχειας και της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. Όσον αφορά τον Σουηδό είχε εξαιρετικά στημένα και με αυτόν στην ενδεκάδα του το τριφύλλι μπορεί να απειλήσει πλέον και από στατικές φάσεις.

Στα αρνητικά ήταν το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ασύνδετος στο δεύτερο ημίχρονο (μετά τις αλλαγές κυρίως), αλλά και το γεγονός ότι και πάλι δέχτηκε γκολ.

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό και στη φιλική αναμέτρηση με την Λαμία με σύστημα 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ξενόπουλος, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Σάρλια και Σάντσες. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Πέρεθ – Μαουρίσιο ενώ την τριάδα πίσω από τον Μακέντα συμπλήρωναν οι Βιτάλ (αριστερά), Λούντκβιστ (10αρι) και Αϊτόρ (δεξιά).

Τον απόλυτο έλεγχο ο Παναθηναϊκός, χωρίς κλασσικές φάσεις

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Η πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 5ο λεπτό του αγώνα μετά από στημένη φάση. Ο Λούντκβιστ αποφάσισε να αιφνιδιάσει τον Σαράνοφ, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε με γροθιές.

Στη συνέχεια το τριφύλλι είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των φιλοξενούμενων. Παρόλα αυτά. Στο 23ο λεπτό η Λαμία είχε διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, ο Ελευθεριάδης απείλησε με σουτ ενώ στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του Τζανδάρη πέρασε άουτ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 29΄.  Ο Φακούντο Σάντσες από την μεγάλη περιοχή έπιασε το σουτ, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε με τα πόδια και έτσι χάθηκε η ευκαιρία, σε μια φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Βιτάλ.

Γκολ ο Παναθηναϊκός, άμεση η απάντηση της Λαμίας

Δύο μόλις λεπτά αργότερα το τριφύλλι άνοιξε το σκορ. Ο Λούντκβιστ εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Μαουρίσιο να παίρνει την καρφωτή κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ. Ωστόσο, η απάντηση της Λαμίας ήταν άμεση, με τον Ορτέγκα να ισοφαρίζει με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου η Λαμία ανέβηκε και ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι.

Έχασε ευκαιρίες, βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Ματέους Βιτάλ. Το νέο πράσινο απόκτημα κουβάλησε την μπάλα για αρκετά μέτρα, σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση, αλλά το σουτ του το απέκρουσε ο Σαράνοφ.

Στο 58ο λεπτό ο Λούντκβιστ απείλησε εκ νέου από στημένη φάση. Ο Σουηδός εκτέλεσε απευθείας, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να διώχνει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ματέους Βιτάλ παραλίγο να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ στο ανεπίσημο ντεμπούτο του. Συγκεκριμένα, ο Μακέντα του έκανε το τακουνάκι, ο Βιτάλ «χόρεψε» δύο ποδοσφαιριστές της Λαμίας, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Λίγο μετά από αυτή την φάση ο Βιτάλ έγινε αλλαγή, με τον Βιγιαφάνιες να παίρνει τη θέση του. Το ντεμπούτο του ήταν άκρως ενθαρρυντικό, καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ καλός και έδειξε ότι όσο θα προσαρμόζεται θα γίνεται όλο και καλύτερος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει πραγματοποιήσει μόλις λίγες προπονήσεις με τους πράσινους. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς  έκανε αρκετές αλλαγές, ο Παναθηναϊκός απειλούσε αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Μάλιστα στο 73ο λεπτό του αγώνα, ο Βιγιαφάνιες έδωσε ωραία πάσα στον χώρο προς τον Χουάνκαρ, ο οποίος σέντραρε στη μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του Μαουρίσιο κατέληξε λίγο άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-1 στο 75ο λεπτό. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Σαραμαντάς έκανε την κούρσα, σέντραρε με τον Βλαχομήτρο να κάνει το 1-2.

Ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά με Μπουζούκη - Καρλίτος

Το τριφύλλι παρόλα αυτά με ανατροπή στα τελευταία λεπτά κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη κατά τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας. Το 2-2 έγινε στο 84ο λεπτό με τον Μπουζούκη. Συγκεκριμένα, ο Βιγιαφάνιες άνοιξε ωραία προς τον Μπουζούκη, ο οποίος έκανε καταπληκτική ατομική προσπάθεια, συνέκλινε και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην τελευταία φάση του αγώνα οι πράσινοι αναπτύχθηκαν πολύ ωραία και έκαναν το 3-2. Ο Αϊτόρ έκανε πανέμορφη μπαλιά στον Χουάνκαρ, αυτός έκανε τη σέντρα, με τον Καρλίτος να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η νίκη αυτή θα δώσει δεδομένα ψυχολογικό μπουστ στους πράσινους ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης (61΄Χουάνκαρ) , Πούγγουρας (61΄ Βέλεθ), Σάρλια, Σάντσες (61΄ Κώτσιρας), Πέρεθ (74΄ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο, Λούντκβιστ (70΄ Μπουζούκης), Αϊτόρ , Βιτάλ (61΄ Βιγιαφάνιες) και Μακέντα (70΄ Καρλίτος). 

Λαμία: Σαράνοφ,Σκόνδρας (62΄Μαζουλουξής), Αντέτζο (62΄ Βύντρα), Ορτέγκα (56΄ Σαραμαντάς), Τζανετόπουλος, Ρόμανιτς, Τζανδάρης (83΄ Μαργαρίτης), Νούνες (76΄ Τρουμπούλος), Γκέντζογλου (36΄ Τιρόνε), Καραμάνος, Ελευθεριάδης
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.