Ads Top

«Βόμβα» με Παλάσιος ο Παναθηναϊκός!


Οι Αργεντίνοι αποκαλύπτουν ότι ο Παναθηναϊκός κατέθεσε επίσημη πρόταση στον 29χρονο εξτρέμ Σεμπάστιας Παλάσιος της Ιντεπεντιέντε που είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα!

Όπως είχατε διαβάσει νωρίτερα ο Παναθηναϊκός παλεύει για… κάτι μεγάλο από την αγορά της Αργεντινής και λίγες ώρες μετά η επιβεβαίωση ήρθε από δημοσιογράφο της χώρας που αναφέρει ότι οι πράσινοι κατέθεσαν πρόταση 800.000 δολαρίων στην Ιντεπεντιέντε για την απόκτηση του 29χρονου εξτρέμ Σεμπάστιαν Παλάσιος.
 

Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά 

Ο Παλάσιος είναι ένας πλάγιος επιθετικός που χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα και την ικανότητα του να δημιουργεί καταστάσεις αντεπίθεσης, κινούμενος στο χώρο. 

Έχει την αίσθηση του γκολ όπως φαίνεται και από τα νούμερα της καριέρας του, παίρνει γρήγορες αποφάσεις στο επιθετικό τρίτο και χειρίζεται σχεδόν αποκλειστικά το δεξί του πόδι. 

Μπορεί να αγωνιστεί και από αριστερά, διότι του αρέσει να κόβει προς τα μέσα και να σουτάρει. Εχει καλές εκτελέσεις σε στατικές φάσεις, επικίνδυνες, χαμηλές κυρίως, σέντρες και διεισδυτική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, ενώ υστερεί στον αέρα εξαιτίας του χαμηλού ύψους του. 

Δεν είναι τόσο φαντεζί στις εμπνεύσεις και στην ποιότητα της ντρίμπλας του, όσο είναι ταχυδυναμικός και διεισδυτικός. Το αγωνιστικό του προφίλ, γενικώς, είναι διαφορετικό από τους ήδη υπάρχοντες παίκτες του Παναθηναϊκού στα άκρα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει εκτιμήσει ότι μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην ομάδα και να αυξήσει σημαντικά το ποιοτικό της εύρος μεσοεπιθετικά.


Το βιογραφικό του Παλάσιος 

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος γεννήθηκε στις 20 Γενάρη του 1992 στο Χουάν Μπαουτίστα Αλμπέρντι της επαρχίας Τουκουμάν, έχει ύψος 1.69 εκ. και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε μία τοπική ακαδημία της περιοχής (Λος Λεοντσίτος), πριν τον ανακαλύψουν οι σκάουτερ της Μπόκα Τζούνιορς στις μικρές ηλικίες και τον εντάξουν στο δυναμικό της. 

Αφού πέρασε από τα μικρότερα τμήματα υποδομής έφτασε στην Κ20 της Μπόκα Τζούνιορς και από εκεί στην πρώτη ομάδα, όπου έκανε το ντεμπούτο του, ως επαγγελματίας πια, στο πρωτάθλημα Αργεντινής στις 3 Μαρτίου του 2013 απέναντι στην Ουνιόν Σάντα Φε. Μέτρησε έξι συμμετοχές μέχρι το καλοκαίρι, οπότε η Μπόκα τον παραχώρησε ως δανεικό στην ομάδα όπου έκανε το ντεμπούτο του, την Ουνιόν Σάντα Φε ( 6 συμμετοχές, 1 γκολ) και κατόπιν στην Άρσεναλ Σαραντί (18 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ). 

Η Μπόκα αποφάσισε να διακόψει το δανεισμό του τον Ιανουάριο του 2015 εξαιτίας ενός τραυματισμού του Κριστιάν Παβόν, μετά από εισήγηση του προπονητή Ροδόλφο Αρουαμπαρένα. Επιστρέφει στην Μπόκα Τζούνιορς και είναι από τους βασικούς συντελεστές της ευρείας φιλικής νίκης επί της Ρίβερ Πλέιτ (5-0), σκοράροντας και δίνοντας μία ασίστ στον Άντρες Τσάβες. 

Η απόδοση του στο ματς αυτό του άνοιξε την πόρτα για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Αργεντινής και το Κόπα Λιμπερταδόρες με τη φανέλα της Μπόκα σε 20 αγώνες, πετυχαίνοντας 6 γκολ και δίνοντας 3 ασίστ, σε μία σεζόν που πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή με τη φανέλα της.  

Στην Μπόκα Τζούνιορς έμεινε έως το καλοκαίρι του 2016, καταγράφοντας συνολικά 45 ματς με 8 γκολ και 5 ασίστ. Τότε, ο προπονητής Αρουαμπαρένα αντικαταστάθηκε από τον Σελότο, ενόσω είχε ήδη επιστρέψει ο Τέβες και ξαναβρεί τη θέση του ο Παβόν. Η Ταγιέρες έδωσε 1.8 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του και πέτυχε διάνα. 

Ο Παλάσιος έκανε θραύση στην Ταγιέρες, καταγράφοντας 38 συμμετοχές με 12 γκολ και 2 ασίστ και ανάγκασε την Πατσούκα από το Μεξικό να δώσει 4.9 εκατ. ευρώ το 2017 για να αποκτήσει τα δικαιώματα του, παρότι διατηρήθηκε στο δυναμικό της Ταγιέρες μία σεζόν ακόμα. 

Στο Μεξικό, την πρώτη του χρονιά έπαιξε σε 20 ματς και είχε 7 γκολ και 3 ασίστ, ενώ τη δεύτερη κατέγραψε 16 συμμετοχές με 1 γκολ και 5 ασίστ. Η Πατσούκα τον πούλησε στην Ιντεπεντιέντε έναντι 2 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2019 και από εκεί δόθηκε δανεικός (με ενοίκιο 300 χιλ. ευρώ) στην Νιούελς Ολντ Μπόις τον Γενάρη του 2020. 

Στη μία σεζόν που πραγματοποίησε στην Νιούελς Ολντ Μπόις, κατέγραψε 19 ματς με 8 γκολ και 2 ασίστ, ενώ με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε, από το 2019 μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί σε 48 ματς με 6 γκολ και 6 ασίστ. 

Συνολικά στην καριέρα του, σε Αργεντινή και Μεξικό, έχει αγωνιστεί σε τέσσερις θέσεις. Ως δεξιός εξτρέμ (91 ματς με 24 γκολ και 15 ασίστ), ως αριστερός εξτρέμ (28 ματς με 7 γκολ και 4 ασίστ), ως επιθετικός κορυφής (57 ματς με 10 γκολ και 5 ασίστ) και ως δεύτερος επιθετικός (2 ματς με 2 γκολ). 

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.