Ads Top

Τα έσοδα του ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση στους ομίλους!


Έσοδα που θα ξεπεράσουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ από το Conference League!
Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Conference League και αυτόματα βάζει στα ταμεία του ένα πολύ σημαντικό ποσό που θα ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί να μην είναι έσοδα επιπέδου Europa League, όμως ο δικέφαλος εξασφάλισε ένα κάθε άλλο παρά αμελητέο ποσό από την παρουσία του στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA.

Ο ΠΑΟΚ, όπως και κάθε ομάδα από τις 32, που θα βρεθεί στην κεντρική φάση της διοργάνωσης θα πάρει άμεσα ως πριμ 2,8 εκατομμύρια προκαταβολή συν στη συνέχεια 140.000 ευρώ από την UEFA. Συνολικά, δηλαδή το πρώτο εξασφαλισμένο έσοδο ανέρχεται στα 2.940.000 ευρώ.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη εξασφαλίσει και τις 300.000 για την πρόκριση επί της Μποέμιαν.

Πέρα από τα παραπάνω, οι «ασπρόμαυροι» θα πάρουν και περίπου τρία εκατομμύρια από το market pool, το οποίο όλο θα πάει στον ΠΑΟΚ αφού είναι η μοναδική ελληνική ομάδα της διοργάνωσης.

Από ‘κει και πέρα, τα κέρδη για τις νίκες και τις ισοπαλίες στα ματς είναι πολύ υψηλά. Για κάθε νίκη θα μοιράζονται 500.000 ευρώ στα κλαμπ και για κάθε ισοπαλία 166.000 ευρώ.

Ο νικητής του ομίλου θα λάβει 650.000 ευρώ και ο δεύτερος 325.000 ευρώ. Στη συνέχεια για κάθε πρόκριση μέχρι τον τελικό, υπάρχουν ξεχωριστά ποσά, που ξεκινούν από τις 300.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 3.000.000 για κάθε σύλλογο.

Επιπλέον, με βάση την κατάταξη τους στην UEFA, οι ομάδες θα λάβουν έξτρα χρήματα, που αντιστοιχούν σε 44.500 ευρώ για τον τελευταίο της λίστας και 1.420.000 για τον πρώτο των ομίλων του Conference League.

Συνολικά, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ ξεκινά με μία βάση εσόδων πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ανάλογα με την πορεία του στη διοργάνωση μπορεί να ανέβει πολύ περισσότερο στη συνέχεια.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.