Ads Top

Ποντένσε - Σεμέδο «φέρνουν» μεταγραφή στον Ολυμπιακό!


Η «βοήθεια» Σεμέδο, Ποντένσε και...Σα για μεταγραφή του Ολυμπιακού - Τι έχει ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς! 
Το... αίτημα του Πορτογάλου κόουτς για αριστεροπόδαρο εξτρέμ και αναλύει τι συμβαίνει με τους Ρόνι Λόπες και Μαρκους Έντουαρντς. Η "βοήθεια" των Σεμέδο, Σα, Ποντένσε και η υπόθεση Πέπε.

Δεδομένα πρώτος στόχος - τουλάχιστον τα τελευταία 24ωρα και αυτή την εβδομάδα -του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στα άκρα του, με τον έναν από τα δυο εξτρέμ που πρέπει να απόκτηθούν μέσα στο καλοκαίρι σύμφωνα με τον μεταγραφικό προγραμματισμό του Πέδρο Μαρτίνς, αποτελεί ο Ρόνι Λόπες της Σεβίλλης!

Στον 25χρονο Βραζιλιάνο, αριστεροπόδαρο εξτρέμ, που μεγάλωσε στην Πορτογαλία πήρε πορτογαλική υπηκοότητα και έπαιξε στην εθνική του Φερνάντο Σάντος, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δώσει σαφή προτεραιότητα, παρότι και σοβαροί ανταγωνιστές υπάρχουν ( Μπεσίκτας, Γαλατά, Φενέρ, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, Μαρσέϊγ ενώ εσχάτως μπήκε ή διέρρευσε και το σοβαρό ενδιαφέρον της Ρόμα) και είναι μια περίπτωση που κοστίζει. 

Το κασέ του Ρόνι Λόπες είναι 2.320.000 ευρώ ετησίως, net αποδοχές, να το εξηγήσουμε. Και μπορεί η Σεβίλλη του Μόντσι να συμφώνησε να τον ξαναδώσει με δανεισμό (πέρσι ήταν στην Νίς) και να μην επιμείνει στην πώληση του (που ήτα η αρχική απόφαση της αφού ο Λοπετέγκι δεν τον υπολογίζει στις βασικές επιλογές του ούτε και για την νέα σεζόν), αλλά θα πρέπει η ομάδα που θα τον... ενοικιάσει να καλύψει εξ ολοκλήρου το συμβόλαιο του, να πληρώσει loan fee στον ισπανικό σύλλογο και να βάλει μια δυνατή οψιόν αγοράς με 8ψήφιο νούμερο!  

Ο Ολυμπιακός στην υπόθεση Ρόνι Λόπες φέρεται να έχει με το μέρος του την πλευρά του παίκτη, δηλαδή τον πατέρα του και τον διεθνή εξτρέμ. Ατζεντης του είναι ο Καρντόσο αλλά φέρεται να εμπλέκεται και ο "χρυσοδάκτυλος" Ζόρζε Μέντες. Αυτό δεν ξέρω, μέχρι τώρα, αν είναι καλό ή κακό για τον Ολυμπιακό. Επίσης, είναι λογικό ο Ρουί Λόπες να βλέπει θετικά τον Ολυμπιακό αφού έχει τα απτά παραδείγματα με τους συμπατριώτες του Ποντένσε, Σα και Σεμέδο που απογειώθηκαν μέσω των "ερυθρόλευκων"!

Η ΤΡΕΛΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ

Πρώτη επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς για την θέση του εξτρέμ στον Ολυμπιακό ο συμπατριώτης του Ρόνι Λόπες. Δεύτερη ή τρίτη δεν το γνωρίζω, αλλά επιλογή/γούστο του Μαρτίνς και ο Μάρκους Εντουαρντς! Προσοχή: ο Μαρτίνς θέλει στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν πάση θυσία αριστεροπόδαρο εξτρεμ. Δεν έχει άλλωστε άλλον ενώ γενικά από την μέση και μπροστά μόνο ο Μπουχαλάκης είναι. Αριστεροπόδαρος ο Λόπες, αριστεροπόδαρος και ο Μάρκ Εντουαρτς, άσχετα αν και οι δυο παίζουν περισσότερα ως δεξιοί εξτρεμ. Σύμπτωση; Δεν πιστεύω

Σύμφωνα με την “A Bola“, ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς επιθυμεί,όπως και η Σπόρτινγκ Λισαβώνας,να εντάξει στο δυναμικό του τον Μάρκους Έντουαρντς. Μάλιστα εμφανίζεται διατεθειμένος να προσφέρει εκτός από χρήματα και παίκτες ώστε να πείσει την Γκιμαράες (πρώην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς) να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κλείσει μαζί του το deal. 

Το ίδιο Μέσο υποστηρίζει πως στον Ολυμπιακό είναι διατεθειμένοι να ρίξουν στο τραπέζι, προσφέρουν ως έμψυχο αντάλλαγμα και τον Πέπε. Ναί, τον 24χρονο Πορτογάλο μέσο που μόλις το περασμένο καλοκαίρι απέκτησαν απο την ίδια ομάδα(!) με καταβολή/αγορά 3.000.000 στην Γκιμαράες και το Γενάρη τον έστειλαν δανεικό στην Φαμαλικάο, στην ομάδα δηλαδή που αφεντικό είναι ο Ζόρζε Μέντες.
 
Συμφωνώ, ο Πέπε ήταν γούστο/ καψούρα του Μαρτίνς, το οποίο ο Ολυμπιακός πλήρωσε αδρά. Ο παίκτης μπορεί να έχει ταλέντα, να τα δείχνει στις προπονήσεις αλλά αγωνιστικά είναι άγευστος, άοσμος, άκαπνος, χωρίς εντάσεις χωρίς κάτι να σου μείνει στο μυαλό. Το δείχνει και σε αυτή την φετινή, δεύτερη ευκαιρία, μέσα απο τα φιλικά που αγωνίστηκε. Σε βαθμό που οι "ερυθρόλευκοι" να τον σκέφτονται ακόμη και για ανταλλαγμα, αν αληθεύει το δημοσιεύμα της πορτογαλικής εφημερίδας και γενικότερα αυτά που κυκλοφορούν στις πιάτσες, σε Πορτογαλία και Ελλάδα.

Ωστόσο στην υπόθεση με Μαρκους Έντουαρντς κάτι δεν μου πάει καλά. Ειδικά όταν μαθαίνω πως η Γκιμαράες για να τον παραχωρήσει απαιτεί 10.000.000 ευρώ. Δηλαδή την τωρινή του χρηματιστηριακή αξία. Εμπλέκοντας Ολυμπιακό και Σπόρτινγκ στο "παιχνίδι", αν και κανένα απο τα δυο κλάμπ δεν πρόκειται να δώσει αυτο το ποσό. Εκτός κι αν απο Πορτογαλία μεριά χρησιμοποιούν την μια ομάδα σαν λαγό για την άλλη...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ξετυλίχοντας τον μίτο της υπόθεσης από τις 2/9/2019: Πήγε στη Γκιμαράες ο Μάρκους Έντουαρντς ως ελεύθερος. Έπαιζε στην Εξέλσιορ ως δανεικός απο την Τότεναμ, που κράτησε για όσο καιρό θα αγωνίζεται στην Γκιμαράες και μπορεί να πουληθεί ένα ποσοστό μεταπώλησης 50%!!

Τον Ιούνιο του 2019 η χρηματιστηριακή του αξία ήτα 1.250.000. Τον Δεκέμβριο του 2020,ως παίκτης της Γκιμαράες πλέον, η χρηματιστηριακή του αξία εκτινάχθηκε στα 3.500.000. Τί έκανε στο μεσοδιάστημα; Έπαιξε Champions League; Η Γκιμαράες σήκωσε κούπα;

Δεκατρείς μήνες απο την ημερα που μετρήθηκε η χρηματιστηριακή του αξία στα 1,25 εκατ. Ευρώ, στις 8 Αυγούστου του 2020, αυτή πήγε στα 13.000.000 Δεν ήταν στην Πόρτο, δεν ήταν στη Μπενφίκα, δεν ήταν στην Σπόρτινκ,δεν ήταν στον... Ολυμπιακό αλλά στη Γκιμαράες!

Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του Μάρκους Εντουαρντς είναι στα 10 εκατ. Ευρώ. Και τόσα ζητάει η Γκιμαράες για να τον δώσει. Δηλαδή ακόμη και αν ο Πεπέ θα κοστολογηθεί με τα εκατομμύρια που έδωσε πέρσι ο Ολυμπιακός, απέχουν άλλα 7.000.000!!

Δεν ξέρω τι παίκτης είναι ο Άγγλος (διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες), με τις κυπριακές ρίζες και το ύψος/στυλ...Ποντένσε.. Αλλά με εμένα μου μοιάζει πολλή με... μανατζεροκατάσταση έτσι όπως κτίζεται το προφίλ του και κυρίως η εκτοξευσή της χρηματιστηριακής του αξίας, που αποτελεί και την... βιτρίνα του. 
 
Τέτοια έκρηξη χρηματιστηριακής αξίας είναι τρελή. Μιλάμε για έναν παίκτη που κλέινει τα 23 του χρόνια τον Δεκέμβριο και έχει αγωνιστεί μόνο στις Τότεναμ Κ23, Εξέλσιορ και Γκιμαράες. Εχει όμως, ένα μεγάλο ατού: ασχολείται το πορτογαλικό κανάλι μαζί του,που είναι κορυφαίο παγκοσμίως στις μετακινήσεις με μεγάλες υπεραξίες παικτών, προπονητών και τεχνικών διευθυντών!!
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.