Ads Top

Η πρώτη μεταγραφή Καμινέρο στον ΠΑΟΚ!


Απογείωσε την Ατλέτικο, τον θέλει ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ - Ποιος θα είναι η πρώτη του μεταγραφή από την Ατλέτικο αν αναλάβει πόστο στον Δικέφαλο!
Πώς θα... καθαρίσει τον Δικέφαλο και η συμφωνία που μπορεί να κλείσει για να αλλάξει επίπεδο τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα. 

Το όνομα του Χοσέ Λουίς Καμινέρο ήρθε στην επικαιρότητα για τον Δικέφαλο, καθώς ο πετυχημένος τέως αθλητικός διευθυντής τής Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται ψηλά στη λίστα τού Σαββίδη για τον Δικέφαλο.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει άριστα το ισπανικό ποδόσφαιρο, ώστε να μάθουμε περισσότερα για ένα από τα γρανάζια στη μηχανή τής Ατλέτικο, που την οδήγησαν τη τελευταία δεκαετία στα καλύτερα χρόνια της ιστορίας της.

"Δεν είχε πρώτο λόγο στις μεταγραφές - Έφερε τον Σιμεόνε - Θα έρθει στον ΠΑΟΚ αν..."

"Ο Καμινέρο βρέθηκε στο πρότζεκτ με παλιούς παίκτες της Ατλέτικο, αλλά δεν ήταν ο Νο1 στις μεταγραφές κ.λπ. Ήταν αθλητικός διευθυντής, δεν είχε τον πρώτο λόγο στις μεταγραφές, προφανώς υπήρχε και η σημαντική παρουσία του Σιμεόνε στην Ατλέτικο. Το έργο του όμως μιλάει μόνο του, σε συνεργασία με τον Σιμεόνε, και με σταθερή διοίκηση. Πιστώθηκε σε αυτόν η έλευση του Σιμεόνε, αν και ήταν δεδομένο ότι θα επέστρεφε κάποια στιγμή ως προπονητής", σχολίασε αρχικά ο Β. Λυκάκης στο sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Αθλητικός διευθυντής ο Καμινέρο, από κάτω του ένας τεχνικός διευθυντής και μετά ο Σιμεόνε, αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Το 2018 πήγε στη Μάλαγα. Γιατί να μην έρθει και στον ΠΑΟΚ, αν έχει καλό πρότζεκτ και τα λεφτά που θέλει; Ένας άνθρωπος με τη δική του προσωπικότητα στην καλύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης όλων των εποχών, σε εποχή μάλιστα που η Ισπανία ως εθνική κυριαρχούσε παντού, μπορεί να τα πάει περίφημα. Ίσως καταφέρει να βάλει σε σωστό δρόμο όλον τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα". 

"Δεν θα κάνει μεγάλες μεταγραφές - Αυτόν μπορεί να φέρει από Ατλέτικο στον ΠΑΟΚ"

Τι θα μπορούσε να αλλάξει στον Δικέφαλο;

"Δε νομίζω ότι θα πάει σε μεγάλες μεταγραφές, αλλά σίγουρα από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν έχει οικονομικά προβλήματα, ίσως, να εστιάσει σε μια αγορά: Προφανώς την ισπανική. Αλλά κι αυτό που κάνουν στον ΠΑΟΚ με δουλειές από μάνατζερ και παίρνουν δεξιά και αριστερά παίκτες, ίσως καταφέρει να τα βάλει σε μια σειρά και η ομάδα να αποκτήσει μια φιλοσοφία. Δεν θα έρθει για να κάνει τη γλάστρα και προφανώς θα ζητήσει εγγυήσεις ότι θα παίρνει αποφάσεις μόνος του. Άρα χρειάζεται προσωπικότητα για να συμβεί κάτι τέτοιο, τεχνογνωσία και εμπειρία. Θεωρώ ότι τα έχει και τα τρία και θα είναι καλή κίνηση, αν έρθει".

Μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια ονόματα ποδοσφαιριστών που, αν έρθει στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να απασχολήσουν;  

"Για παίκτες είναι κάπως δύσκολο γιατί τα ποσά είναι διαφορετικά στην Ατλέτικο. Στη Μάλαγα όταν πήγε, από την άλλη, η ομάδα είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα και δεν κατάφερε να δουλέψει όπως ήθελε. Θα μπορούσε, όμως, να φέρει, προπονητή στον Δικέφαλο. Και δεν αναφέρομαι, προφανώς, στον Σιμεόνε αλλά στον βοηθό του, τον Χερμάν Μπούργος που έψαχνε για ομάδα στην Ευρώπη. Τώρα βρίσκεται στη Νιούελς αλλά όλοι γνωρίζουν πώς είναι τα πράγματα στην Αργεντινή - Σε τρεις μήνες μπορεί να φύγει. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει προσέγγιση για τον Μπούργος, αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση να επιδιώξει να τον φέρει στον ΠΑΟΚ, αν έρθει ο Καμινέρο".

"Restart με Καμινέρο στον ΠΑΟΚ - Θα κάνει ο,τι θέλει - Κίνηση στον σωστό δρόμο"

Τέλος, θέλω να μου πεις αν ο Δικέφαλος μπορεί να προχωρήσει οργανωτικά με πιθανή έλευση του Καμινέρο, από την άποψη ότι ίσως χρειάζεται καλύτερη στελέχωση η ομάδα. 

"Αν γίνει αυτή η κίνηση είναι στον σωστό δρόμο, κάνει restart με την προϋπόθεση να πάρει αποφάσεις εκείνος. Για να δουλέψει σωστά το πρότζεκτ σε μια ομάδα, πρέπει να μιλάει μόνο ένας. Αν θα έρθει ο Καμινέρο, θα έρθει με προϋποθέσεις ότι θα έχει το ελεύθερο για να κάνει ο,τι θεωρεί σωστό". 
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.